Prava vikend invazija: Slovenski policisti do danes zabeležili več kot 270 ilegalcev, številni neovirano nadaljujejo pot po državi in ogrožajo nacionalno varnost!

Foto: STA

Čeprav minuli konec tedna ni bil pretirano sončen, pa to ni oviralo migrantov pri nezakonitem prehajanju državne meje. Vsega skupaj so namreč zabeležili kar 271 nezakonitih prehodov meje, seveda številnih niso uspeli prijeti in neovirano nadaljujejo pot po državi in ogrožajo nacionalno varnost! Največ dela so imeli policisti iz Policijske uprave Koper, ki so prijeli kar 122 nezakonitih migrantov, med njimi je bilo največ državljanov Egipta, Pakistana in Turčije. Pestro pa je bilo tudi na Policijski upravi Novo mesto, kjer so prijeli kar 86 migrantov. Tudi tokrat so migranti pokazali veliko mero iznajdljivosti, štiri migrante so namreč v Dobovi zalotili med skrivanjem v podvozju vlaka.

Koprski policisti so po številu prijetih nezakonitih migrantov pravi rekorderji. Od petka, 18. oktobra, od 6. ure do ponedeljka, 21. oktobra, do 6. ure so namreč prijeli kar 122 migrantov, ki so na nezakonit način prešli slovensko-hrvaško državno mejo. Od tega so na Policijski postaji Ilirska Bistrica obravnavali 81 migrantov, na Policijski postaji Koper 20 migrantov, na Policijski postaji Sežana 9 migrantov, na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper 6 migrantov, po tri migrante pa sta obravnavali Policijska postaja Kozina in Policijska postaja Piran.

Med prijetimi na območju Policijske uprave Koper je bilo največ državljanov Egipta, kar 24. Po številu so sledili: 20 državljanov Pakistana, 20 državljanov Turčije, 16 državljanov Afganistana, 15 državljanov Sirije, 10 državljanov Irana, 9 državljanov Iraka, 3 državljani Libije, 3 državljani Alžirije, državljan Eritreje in državljan Kosova. Postopki v zvezi z nezakonitimi prehodi meje še potekajo.

Foto: Twitter

Policisti PU Novo mesto prijeli največ državljanov Bangladeša
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, v podvozju našli skrite tri državljane Afganistana in državljana Sirije, ki so poskušali na nezakonit način vstopiti v državo in se tako izogniti mejni kontroli. Migranti so bili že predani varnostnim organom sosednje Hrvaške.

V obdobju od petka, 19. oktobra, od 6. ure do ponedeljka do 6. ure so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 82 nezakonitih migrantov. Med njimi so bili državljani Bangladeša (37), Sirije (13), Maroka (12), Alžirije (7), Afganistana (6), Libije (2) in po en državljan Libanona, Jemna, Tunizije, Sudana in Irana. Migranti so bili po navedbah policije prijeti na območju krajev Črmošnjice, Zilje, Balkovci, Dobova, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi, Rdeči Kal, Lašče, Špeharji, Tanča Gora, Otočec, Veliki Cerovec, Čatež ob Savi, Korenitka, Črnomelj in Trebnje. Postopki z migranti zaenkrat še niso zaključeni.

PU Novo mesto (Foto: Policija.si)

Postopki z migranti na PU Ljubljana še niso zaključeni
Med vikendom so policisti Policijske uprave Ljubljana na območjih Ljubljane, Ribnice (v krajih Mozelj, Spodnja Kilpa in Žlebič) in Kočevja izsledili kar 28 migrantov iz Somalije, Alžirije, Sirije, Maroka in Tunizije, ki so državno mejo prečkali na nezakonit način. Postopki z migranti po zadnjih podatkih policije še niso zaključeni. Od nedelje od 6. ure do ponedeljka do 6. ure so policisti  na območju Policijske uprave Ljubljana (območje Ivančne gorice in Ljubljane) izsledili in prijeli kar 9 nezakonitih migrantov z alžirskim državljanstvom, postopki z njimi pa prav tako še niso zaključeni.

V Rogaški Slatini prijeli 14 nezakonitih migrantov
Na območju Policijske uprave Celje, konkretneje v Rogaški Slatini, so izsledili 14 migrantov, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Med njimi je bilo 13 turških državljanov in en državljan Sirije. Medtem ko postopki proti zajetim še potekajo, so iz policije sporočili, da bodo dva izmed izsledenih Turkov, ki sta organizirala nezakonit prehod meje, kazensko ovadili.

Foto: Twitter

Na PU Maribor obravnavali 3 primere nezakonitega prehoda meje
Z nezakonitimi prehodi so se med vikendom soočili tudi policisti iz Policijske uprave Maribor, saj so obravnavali kar tri primere nezakonitega prehoda meje. V dveh primerih so policisti ugotovili, da so prijeti prečkali mejo tam, kjer ni določeno prehajanje meje. Zaradi tega je bil petim državljanom Slovenije in dvema državljanoma Hrvaške vročen plačilni nalog. Ormoški policisti so v Ormožu izsledili osebni avtomobil z italijanskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil italijanski državljan. Poleg njega so bili v vozilu še štirje sopotniki, eden izmed njih je bil državljan Italije, trije pa državljani Indije, ki so na nezakonit prečkali državno mejo. Policisti so pridržali Italijana in ju bodo tudi kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, Indijci pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Hana Murn

 • rubec

  Kljub temu, da ima policija zaradi teh črnih smrduhov dodatno delo, z njihove strani ne slišim nobenih pripomb kar se obremenitev tiče. To lahko pomeni samo to, da so ko smrduhov še ni bilo, bile njihove plače previsoke, saj je po logiki moralo takrat biti manj dela. Policaji bi potemtakem morali za tisto obdobje, ko je bilo dela manj vrnit en del plače. Me nič ne briga, če so me take logike učili na Harvardu. Na Oksfordu poučujejo enako.

  • Waltter

   Jim je šef obljubil da če mu napišejo kazen in dasiravno jo pol stornirajo mu šteje v realizacijo enako ko da vdari slovenca po žepu – seveda je slednje bolj zaželeno ker dnar pride noter v proračun. Dodatne pike pa dobijo če od njih sfehtajo vlogo za azil ter še nekaj če jih transportirajo v azilne centre. Drugače si ne morem razlagat da tako vneto sprejemajo vloge za mednarodno zaščito ki jih po zakonu ne bi smeli. Evo ti odgovor..

   • rubec

    Bom še enkrat prebral, čeprav mislim da sem že prvič dovolj dobro razumel. Hotel si mi povedati, da smo kot država v pizdi, kajne?

    • traktor

     Tole ni nobena država. Bolj ona kmetija iz pop tv.

     • Mirko

      Ah ne, kmetija je pa bolj poštena igra.

   • Novakec1

    Ustavni sodniki so rekl da morjo sprejemat prošnje za azil, malo zamujaš.

  • traktor

   Pr moji stari mam na paurih pravijo enako. Sej ne rečem, da jih morajo policaji pretepati. Ampak eden se bo moral ojunačit pa jim dat na gobec. Ker jim pripada. Pa glih Šeškota so zaprl, kej bomo pa zdej druzga najdl?

  • Van Der Waals

   policaji naj imajo dobre plače!!!

 • antimur

  Ne bom napisal drugega kot prekleti Šarec s svojo vladno golaznijo, Mirovni institut, babje organizacije, LGBT sranja ter nasploh vsi rdečezvezdaši in kučanisti, cvrite se v peklu, izdajalci Slovenije in Slovencev.

  • Novakec1

   Apaurin pomaga.

 • Olga101

  Vse odpeljati na ustavno sodišče, da dobijo državljanstvo, če ga niso dobili že kar na meji!

  • Van Der Waals

   in naseliti v murgle!!

 • Novakec1

  Najbolje da zrihtajo prevoz do jodlarjev in makaronarjev za tiste pevce ki sedj po bosni prepevajo Alahu akbar

 • SIMON ROZIC

  Zdaj bi jih pa lahko že z Adrio uvozili in nekaj zaslužili, lahko pa tudi s
  Falconom, na katerem bi bila steverdesa tovarišica Fajon, pri Adrii pa
  tovarišica Violeta Tomič! Zanje bi lahko rdečo preprogo razgrnili od Brnikov
  do Murgelj…

 • samsara

  Obisk strokovne delegacije protežirancev večine ustavnih sodnikov RS, ki so se vljudno odzvali prijaznemu povabilu omenjenih ‘progresivcev’.

 • Van Der Waals

  KONEC IZKORIŠČANJA AZILNIH POSTOPKOV!! NAJ BO KAZNIVO ČE PRIHAJAJO IZ VARNIH DRŽAV!!!

 • Felikss_AH

  Po pravici povedano me že rahlo boli organ koliko ih primejo… zanima me samo še koliko ih VRNEJO in seveda koliko ih nastanijo v Hostel-Azil postojanke za pripravniško proceduro sprejema v Slovenistanske državljane in volivce. Čakam samo še kdaj bodo uvedli delavnice (kot so Nemci) za kako si za kavs pridobiti Slovensko maloumno pizdovje… brez da ih pri tem ali po tem še kamenjajo ali celo obglavijo ker ih niso dovolj ponižno sprejele… ali da se skupinsko ne poščijejo in pospermajo na kakšno kot je to na YT objavila skupina Jihadi-fukachev -Zgodba je tu – https://www.louderwithcrowder.com/14840-2/ – vendar je video na JewTube doletela “unavailable” usoda –

  Video unavailable
  This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

  To je zdaj že utečena JewTube praksa za vse kar ni “pošteno” do “azilantov”

 • skorpijon93

  Slovenija Slovenja zgledujte se po Češki republiky !!!

 • šmentanamuha

  Marakešanci se samo smejijo in gredo dalje svojo pot. Ko jebe pajkane …

 • Dragan Krstič

  V šoli še za časa komunizma smo se pri sociologiji učili da država ki ne brani svojih meja ni država ampak
  ku..c palac.

 • Borut Stari

  Odprt je treba delovna taborišča. Da ne bodo zastonj jedli.

 • Ani Bidar

  Ta dva zakona je sprejela Janševa vlada! V 2. členu zakona ZMZ-1 piše, da ilegalni migrant, to je ekonomski migrant, ker begunec ne more biti, ker v sosednjih državah ni vojne. LAHKO KADARKOLI zaprosi za azil. Ko zaprosi za azil, ga slovenska policija obravnava kot azilanta in gre v postopek za pridobivanje statusa begunca. Temu se reče subsidiarna zaščita. V 35. členu zakona ZMZ-1 pa celo piše, da se tistega ilegalca, ki izreče čarobno besedo AZIL, ne kaznuje za ilegalni prehod meje. Ravno s 35. členom je Janševi vladi uspelo povoziti 308. člen KZ-1 in posledično se ilegalcev ne kaznuje za ilegalni prehod meje.

  Nimamo pa samo problem z ilegalnimi migracijami. Trenutno so večji problem v državi legalne migracije, ki delovnim migrantom daje možnost združevanja z družinami. Večino njih so na socialnih transferjih. Rezultate pa če ne spremljate preko statistike lahko vidite po slovenskih mestih, kjer je vse več kosovskih Albancev in ostalih tujcev, ki imajo iste pravice kot državljani Slovenije. Tudi to je sprejela prva Janševa vlada. https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2005-01-4915/zakon-o-tujcih-uradno-precisceno-besedilo-ztuj-1-upb2

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!