Pred božičnimi prazniki na avstrijskem Koroškem aretirali slovenskega državljana!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Še pred božičnimi prazniki so na avstrijskem Koroškem prijeli štiri moške, ki so iz Slovenije tihotapili mamila v Avstrijo. Med njimi gre po navedbah policije v Celovcu za 20-letnega slovenskega državljana in 21-letnega državljana BiH, ki sta mamila tihotapila prek slovensko-avstrijske meje, kjer sta jih dva avstrijska državljana, sicer tudi odvisnika, preprodajala.

Preiskavo proti četverici so začeli že avgusta letos. Ugotovili so, da naj bi Slovenec in državljan BiH lani prek meje pretihotapila heroin v količini devetih kilogramov, poleg tega pa tudi pol kilograma kokaina in 350 tablet ekstazija. Po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA naj bi bila mamila na trgu vredna okrog 450.000 evrov.

Foto: iStock

Četverico aretirali 20. decembra
Tihotapca sta Avstrijcem prodajala mamila v več stanovanjih v Krivi Vrbi ob Vrbskem jezeru. Mamila sta preprodajala vsaj 25 drugim odvisnikom. Policiji je 20. decembra uspelo aretirati četverico, ki so jo zalotili v enem od stanovanj v Celovcu. Čeprav sta tihotapca iz Slovenije in BiH poskušal pobegniti čez balkone, jima to ni uspelo.

Ob prijetju so jim policisti po navedbah STA zaplenili več tisoč evrov, poleg tega pa tudi mobitele, mamila in pribor za uživanje drog, četverico pa odpeljali v celovški pripor. Policija je sporočila, da preiskuje identiteto morebitnih sodelavcev in odjemalcev.

N. Ž.

 • soc

  Kako so se še v Jugi začenjali klasični vici? Bila su dva Slovenca, Mujo i Haso.

  • pajot

   Bilo bi zanimivo izvedet kako se ta slovenski državljan piše. safet mulaomerović,domnevam….

  • Anton

   pri nas maš kar nekaj naturaliziranih Slovencev, primer Janković, Popović, Dušan Vučko(beri Vučković-DVK-državna volilna komisija), pa župan Velenja Kontič (beri: Kontić) in še in še, tega je ogromno samo parlament poglejte primer SMC, ki pridno služijo Murgelj centru, kot primer vzajemnosti.Pa da ne pozabim, da je Luka Koper praktično pod srbsko mafijo, podobno kot Ljubljana in praktično vsa slovenska obala.

   sarkazem press

 • sprehajalec

  20 let so levičarji sejali pasoše po celi jugi. To pa je sedaj žetev….

 • samsara

  Na režimskem Murgel Medijskem Centru, so poraočali o Slovencu in državljanu BIH.
  Seveda se tam ne more zgoditi, da bi ‘uravnoteženo’ poročali o Slovenskem državljanu in Bosancu ali o slovenskem in bosanskem državljanu, ali o Slovencu in Bosancu.

  Sam sem mnenja, da je z ‘Mujotom’ v španoviji deloval kakšen ‘slovenski državljan’, ‘Mujotov zemo’, vsaj posredno.

 • MEFISTO

  Všeč mi je delitev na Slovence in slovenske državljane.

  • Steiermark

   tako je po “naravnem pravu”, kjer si narodne pripadnosti ne izbiraš ampak jo prineseš s sabo, na svet – po starših…..

  • Slavko Drev

   Pravilno, osel ki se skoti v Lipici še ni Lipicanec.

 • xtc

  Osebno bi za takele uvedel enotno kazen,takojšen izgon z “ptljago” vred na Singapursko letališče,oni že vedo kako rešijo zadeve.