Pred božičnimi prazniki na avstrijskem Koroškem aretirali slovenskega državljana!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Še pred božičnimi prazniki so na avstrijskem Koroškem prijeli štiri moške, ki so iz Slovenije tihotapili mamila v Avstrijo. Med njimi gre po navedbah policije v Celovcu za 20-letnega slovenskega državljana in 21-letnega državljana BiH, ki sta mamila tihotapila prek slovensko-avstrijske meje, kjer sta jih dva avstrijska državljana, sicer tudi odvisnika, preprodajala.

Preiskavo proti četverici so začeli že avgusta letos. Ugotovili so, da naj bi Slovenec in državljan BiH lani prek meje pretihotapila heroin v količini devetih kilogramov, poleg tega pa tudi pol kilograma kokaina in 350 tablet ekstazija. Po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA naj bi bila mamila na trgu vredna okrog 450.000 evrov.

Foto: iStock

Četverico aretirali 20. decembra
Tihotapca sta Avstrijcem prodajala mamila v več stanovanjih v Krivi Vrbi ob Vrbskem jezeru. Mamila sta preprodajala vsaj 25 drugim odvisnikom. Policiji je 20. decembra uspelo aretirati četverico, ki so jo zalotili v enem od stanovanj v Celovcu. Čeprav sta tihotapca iz Slovenije in BiH poskušal pobegniti čez balkone, jima to ni uspelo.

Ob prijetju so jim policisti po navedbah STA zaplenili več tisoč evrov, poleg tega pa tudi mobitele, mamila in pribor za uživanje drog, četverico pa odpeljali v celovški pripor. Policija je sporočila, da preiskuje identiteto morebitnih sodelavcev in odjemalcev.

N. Ž.