fbpx

Pretresljivo dogajanje v bližini Cerknega: Policija, kriminalisti, pogajalec in bombni tehnik reševali situacijo …

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Eno od naselij na območju občine Cerkno je na petkov večer vznemirilo obvestilo o izdelavi pirotehničnih sredstev s priklopom na mobilni aparat, ki je videti kot eksplozivna naprava. Po posredovanju novogoriških kriminalistov, specialne enote policije, bombnega tehnika in pogajalca se je izkazalo, da je naprava lažna, so sporočili s policije.

Okoli 20. ure je na kraj dogajanja odšla patrulja idrijskih policistov, ki je na varno razdaljo evakuirala dva tamkajšnja stanovalca in kraj ustrezno zavarovala, so dogajanje povzeli na Policijski upravi Nova Gorica.

Posredoval je celo pogajalec
Postopek so nato prevzeli kriminalisti. Po pogovoru s pogajalcem je 44-letni osumljenec, državljan Slovenije, prišel iz hiše, nato pa ga je prijela specialna enota policije. Domnevno eksplozivno napravo je osumljenec izročil policistom, bombni tehnik pa je v pregledu ugotovil, da ne gre za eksplozivno napravo.

Eksplozivna naprava se je izkazala za lažno. (Foto: iStock)

O zadevi so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurno okrožno tožilko. Proti osumljencu vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja grožnje, od dogodku poroča STA.

Rok Kranjc