fbpx

Pri Črnem Kalu se je vnel velik požar, gašenje ovira burja. Zagorel tudi Merkur v Kranju

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Ob železniški progi od vasi Černotiče do naselja Zanigrad je na dolžini od tri do štiri kilometre danes izbruhnil velik požar, ki še ni pod nadzorom. Na terenu je okoli 130 gasilcev, in trije helikopterji, je povedal vodja intervencije Denis Glavina iz Gasilske brigade Koper. Gašenje močno ovira burja.

“Ključne zadeve imamo pokrite, predvsem tam, kjer so vasi,” je zagotovil Glavina. Vzrok požara še ni znan, je pa zagorelo ob železnici. Železniški promet je na relaciji Petrinje- Rižana tako trenutno prekinjen.

Trenutno gori skupno na približno 20 lokacijah, požar pa gasijo gasilci iz širše regije. Na pomoč že prihajajo tudi gasilci iz Notranjske regije. “Najverjetneje bo treba še ponoči, vsaj dežurstvo, tako da je v pripravljenosti tudi celotna Notranjska regija,” je dodal Glavina.

Vzrok požara še ni znan, so pa vsi požari nastali ob železniški progi, je povedal Glavina. Ljudje in naselja niso ogroženi.

Požar je okoli 15. ure izbruhnil tudi v Merkurjevem trgovskem centru v Kranju. Po prvih podatkih Policijske uprave Kranj ni bil nihče poškodovan. Vzrok požara in višina škode bo znana po ogledu.

M. P.,STA