fbpx

Pri Dravogradu iztiril vlak

Foto: STA

Na progi Vuzenica–Dravograd je zaradi zemeljskega plazu iztiril vlak. Po prvih informacijah ni poškodovanih, so sporočili s Slovenskih železnic. Organizirani so nadomestni avtobusni prevozi.

Zemeljski plaz naj bi nastal kot posledica močnih neurij, ki so čez vikend divjala po Koroškem. Na širšem območju Koroške je zaradi močnih nalivov še vedno zaprtih več cest. Zaradi velike količine vode in plazov je zaprta cesta med Dravogradom in Libeličami pri kraju Črneče.

Okoli četrte ure zjutraj se je na Koroškem pojavilo močno deževje. Na območju od Prevalj do Mežice je poplavilo kleti več stanovanjskih hiš. Voda je zalivala ceste, zaradi česar je bila nekaj časa neprevozna regionalna cesta na relaciji od Prevalj do Mežice. Ob neurju je na Breznici pri Prevaljah odtrgalo del strehe stanovanjske hiše, ki je poškodovala osebni avtomobil, v Podkraju pri Mežici pa je zaradi sprožitve večjega plazu ogrožena električna napeljava.

V bližini Sv. Boštjana pri Dravogradu je vlak zapeljal na večji nanos mulja na progi, zaradi česar je iztiril vagon, ki je trčil v čuvajnico ob progi. Iztiril je prednji del vlakovne kompozicije, kjer se nahaja kabina strojevodje. S PU Celje sporočajo, da je nastala večja škoda. Več informacij o sanaciji proge in oceni škode bo znanih po poteku preiskave.