Priča o gradnji hiše Simone Dimic v Murglah: Investitor in plačnik projekta je bil Roman Horvat

Foto: STA

Sodišče je na današnjem sojenju nekdanji prvi dami Vegrada Hildi Tovšak in soobtoženim zaradi obnove hiše Simoni Dimic v Murglah zaslišalo več prič, ki so sodelovale z Vegradom pri projektu obnove hiše. 

Hilda Tovšak in njena desna roka v propadlem podjetju Vegrad Matej Košič sta obtožena zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, Roman Hrovat, partner Simone Dimic, pa je obtožen napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Manjši projekti so se vodili skupaj z večjimi
Zaslišana priča in nekdanji projektant ter vodja projektov v Vegradu Vojko Arlič, ki mu je bil obtoženi Košič nadrejeni direktor, je dejal, da od Košiča ni dobival posebnih navodil glede gradnje v Murglah niti niso imeli skupnih sestankov, saj so le-te imeli znotraj projektantske pisarne, kar je potrdila tudi druga priča, ki je bila takrat strojni projektant. Prav tako je Arlič potrdil, da je bil investitor in plačnik projekta Roman Horvat.

Kot je dejal Arlič, so se manjši projekti, kot je bila hiša v Murglah, običajno vodili pod večjimi projekti, na koncu pa se je projekt razdelil. Na zahtevo tožilca Jake Brezigarja so pregledali več zapisnikov, kjer so bili nekateri manjši projekti sicer vpisani posebej.

Z Vegradom so korektno sodelovali
Sodišče je zaslišalo tudi gradbinca Petroviča, ki je s svojimi kamioni vozil beton na različna gradbišča, med drugim tudi v Murgle. Takrat je imel pogodbo z Gradbenim podjetjem Bežigrad, vendar je bilo tudi njegovo sodelovanje z Vegradom, kadar je bil pri tem udeležen, korektno.

Marko Puš