Priča o gradnji hiše Simone Dimic v Murglah: Investitor in plačnik projekta je bil Roman Horvat

Foto: STA

Sodišče je na današnjem sojenju nekdanji prvi dami Vegrada Hildi Tovšak in soobtoženim zaradi obnove hiše Simoni Dimic v Murglah zaslišalo več prič, ki so sodelovale z Vegradom pri projektu obnove hiše. 

Hilda Tovšak in njena desna roka v propadlem podjetju Vegrad Matej Košič sta obtožena zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, Roman Hrovat, partner Simone Dimic, pa je obtožen napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Manjši projekti so se vodili skupaj z večjimi
Zaslišana priča in nekdanji projektant ter vodja projektov v Vegradu Vojko Arlič, ki mu je bil obtoženi Košič nadrejeni direktor, je dejal, da od Košiča ni dobival posebnih navodil glede gradnje v Murglah niti niso imeli skupnih sestankov, saj so le-te imeli znotraj projektantske pisarne, kar je potrdila tudi druga priča, ki je bila takrat strojni projektant. Prav tako je Arlič potrdil, da je bil investitor in plačnik projekta Roman Horvat.

Kot je dejal Arlič, so se manjši projekti, kot je bila hiša v Murglah, običajno vodili pod večjimi projekti, na koncu pa se je projekt razdelil. Na zahtevo tožilca Jake Brezigarja so pregledali več zapisnikov, kjer so bili nekateri manjši projekti sicer vpisani posebej.

Z Vegradom so korektno sodelovali
Sodišče je zaslišalo tudi gradbinca Petroviča, ki je s svojimi kamioni vozil beton na različna gradbišča, med drugim tudi v Murgle. Takrat je imel pogodbo z Gradbenim podjetjem Bežigrad, vendar je bilo tudi njegovo sodelovanje z Vegradom, kadar je bil pri tem udeležen, korektno.

Marko Puš

 

 • dob

  Test za Simono Dimic.

  Za gradnjo bazena po navadi potrebujemo:
  A. gradbeno dovoljenje
  B. rokavčke za plavat.

  • Vera

   Ha, ha ++++++++++++++++++rokavičke za Simono , če ne zna plavati ? :)

 • Peter

  Saj smo vedeli, da je vse zakonito in pošteno.

 • rdeča pesa

  vse po zakonih, denar na roke, jasno brez računa ali fiktivno napisan.
  Kar naj kradejo. Meni naj pustijo živeti.
  Vse bodo odnesli 2m pod zemljo in to kmalu.

  • Ni res, da “kar naj kradejo” !!! Zato pa je tako, ker jih preveč misli tako.
   Red in poštenje mora veljati za vse pa bomo imeli vsi dovolj in bili med seboj prijatelji in zadovoljni.
   Vsega je dovolj za vse – le poštenja NI !

 • karlina

  Banda hudičeva, potem se pa sprašujemo, kako, da je gradbeništvo šlo v maloro, nekomu, ki je izgubil sluzbo in začel z gradnjo hiše, ter je socialno ogrozen,ter ima veliko druzino, pa so ze v večih primerih pomagali s humanitarnimi akcijami ljudje, ki ze tako nimajo skoraj nič, drzava nikoli.

  • Florjan

   tule so bli tud komunisti , ane?

 • Tako, kot pri Dimičevi, se je dogajalo marsikomu in marsikje, če si bil s “pravimi” povezan in ob “pravem času” na “pravem mestu”.

  Med tem pa so marsikaterega poštenega Slovenca, ki je prišel v finančne težave zaradi nepoštenih bank – oderuških obresti, ali razmer v državi, ko so mnogi “naši” kradli državno imetje , “kot srake” pa so nepoštena rdeča sodišča vrgla na cesto, uničen jim je bil posel, družina – skratka obstali so na “beraški palici”.

  Kaj pa pravi danes predsednik države g. PAHOR, ki je bil tedaj, ko se je to dogajalo “ŠEF” Simoni Dimič ???