fbpx

Na dan prihajajo nove podrobnosti o nesreči motorista v Kobaridu

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Na dan prihajajo nove podrobnosti prometne nesreče v Kobaridu, v kateri je zaradi hudih poškodb podlegel 30-letni voznik motornega kolesa. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost, prav tako pa voznik načina vožnje ni prilagodil cesti in svojim vozniškim sposobnostim.

V soboto se je okoli 13:20 na glavni cesti blizu naselja Idrsko v občini Kobarid zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, in sicer zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je 30-letni voznik motornega kolesa podlegel telesnim poškodbam, so sporočili s PU Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik z območja Kopra vozil motorno kolo po glavni cesti iz smeri Tolmina proti Kobaridu. Ko je pripeljal v levi, nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste in svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi lahko vozilo obvladoval ves čas vožnje.

Po trčenju v drevo obležal na njivi
V ovinku je z motornim kolesom zapeljal naravnost izven vozišča, kjer je trčil v drevo s premerom približno 30 cm in ga podrl. Po trčenju je motorist obležal na njivi, 21 metrov izven vozišča in 4 metre pod nivojem vozišča, kjer je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Ob prihodu zdravnika je bilo zanj prepozno
Na kraj prometne nesreče je prišel tudi dežurni zdravnik ZD Tolmin, ki je lahko le potrdil smrt 30-letnega voznika motornega kolesa in odredil sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so o prometni nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

O prometni nesreči s smrtnim izidom bodo prometni policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

N. K.