Na dan prihajajo nove podrobnosti o nesreči motorista v Kobaridu

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Na dan prihajajo nove podrobnosti prometne nesreče v Kobaridu, v kateri je zaradi hudih poškodb podlegel 30-letni voznik motornega kolesa. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost, prav tako pa voznik načina vožnje ni prilagodil cesti in svojim vozniškim sposobnostim.

V soboto se je okoli 13:20 na glavni cesti blizu naselja Idrsko v občini Kobarid zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, in sicer zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je 30-letni voznik motornega kolesa podlegel telesnim poškodbam, so sporočili s PU Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik z območja Kopra vozil motorno kolo po glavni cesti iz smeri Tolmina proti Kobaridu. Ko je pripeljal v levi, nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste in svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi lahko vozilo obvladoval ves čas vožnje.

Po trčenju v drevo obležal na njivi
V ovinku je z motornim kolesom zapeljal naravnost izven vozišča, kjer je trčil v drevo s premerom približno 30 cm in ga podrl. Po trčenju je motorist obležal na njivi, 21 metrov izven vozišča in 4 metre pod nivojem vozišča, kjer je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Ob prihodu zdravnika je bilo zanj prepozno
Na kraj prometne nesreče je prišel tudi dežurni zdravnik ZD Tolmin, ki je lahko le potrdil smrt 30-letnega voznika motornega kolesa in odredil sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so o prometni nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

O prometni nesreči s smrtnim izidom bodo prometni policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

N. K.

 • Nata

  Tole z neprilagojenimi hitrostmi naših voznikov je pravzaprav ena čudna zadeva !
  Pa , kam se jim mudi ?
  No, se pa spominjam okrogle mize pred leti , o omejitvah hitrosti .
  Torej mnenje mnogih : ” zakaj pa imeti dober avto…..motor ………, če ne morem voziti hitro ?? ” Brez komentarja !

 • fireblade

  letos vsi pretiravajo z motorji, neko čudno stanje je v družbi.

 • fireblade

  kaj pa bo okrožno državno tožilstvo??? a je potreba po birokratiziranju v takšnih primerih??

 • novaknovak

  pa itak, vse je neprilagojena hitrost..bla bla. in kaj pomeni to neprilagojena hitrost? neprilagojena hitrost je lahk sam v primeru, da je največja dovoljena hitrost npr. 90km/h, in čeprav je sneg al da zmrzuje ti še vedno voziš s tako hitrostjo. če pa je sončno, suho, in voziš s 100km/h je lahko hitrost samo prevelika. če pa voziš v takih razmerah s hitrostjo nekje tam okoli, in ni pred nevarnim odsekom nikakršnega opozorila pol je nekaj narobe s cestiščem. in nekdo drug bi moral odgovarjat za take nesreče. ne pa neke wtf neprilagojene hitrosti. tisti, ki si je izmislil taki termin bi moral imet doživljenjsko prepoved opravljanja dela in izjav v prometu!

 • novaknovak

  in kaj bo ugotovilo okrožno državno tožilstvo? da je na cestiščih konec meseca maja še vedno pesek, da je trava tolk visoka da zakriva obrobne črte cestišča, da so ovinki zaradi rastja še bolj nepregledni, da odsevnikov sploh ne vidiš, in da ko lisica ali srna prečkata cestišče, jih zaradi trav vidiš šele takrat, ko so pol metra na tvojem voznem pasu, ko skočijo iz trave, ker prej jih niti videt ne moreš!