fbpx

Prijeli 33 domnevnih kriminalcev

Kriminalisti so zaradi proizvodnje in prodaje prepovedanih drog prijeli 33 oseb, osumljenih 159 kaznivih dejanj. 

Gorenjski kriminalisti so skupaj z vsemi policijskimi upravami in generalno policijsko upravo uspešno zaključili večmesečno kriminalistično akcijo, v kateri so obravnavali organizirano kriminalno združbo, ki se je več let ukvarjala s proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog. Hišne preiskave so potekale na območju Ljubljane, Kranja, Celja, Nove Gorice in Kopra.

Med zaseženimi drogami so bile tudi sadike konoplje

Med zaseženimi drogami so bile tudi sadike konoplje

 

Med konopljo in hašišem
Policisti so dlje časa sumili, da več oseb iz Škofje Loke, Ljubljane, širršee okolice Gorenjske in Primorske gojijo večje količine konoplje. V času preiskave so prodali več kot 10 kilogramov konoplje, 1100 sadik konoplje, 1 kilogram hašiša ter liter in pol hašišovega olja.

Osumljenci so imeli posebne prostore za gojenje in predelavo konoplje.

Osumljenci so imeli posebne prostore za gojenje in predelavo konoplje.

 

Proizvodnja in preprodaja prepovedane droge je intenzivno potekala več let, v tem času pa je bilo preprodano več sto kilogramov konoplje in njenih produktov. Uporabljali so najete in zasebne prostore, nekateri nasadi konoplje pa so bili na prostem, na težje dostopnih mestih.

 

Preprodajali preko meja
Kriminalisti so ugotovili, da ima preprodaja tudi mednarodne razsežnosti, saj je bila zasežena droga najdena v Italiji in pri avstrijskemu državljanu. Pri vseh aktivnostih je sodelovalo 33 oseb starih med 26 in 68 let, ki so osumljene 159 kaznivih dejanj v povezavi s prepovedanimi drogami.

 

Marko Puš