Primariju Gorenšku so premetali pisarno – so ga želeli prestrašiti in utišati?

Foto: Twitter

Če v Sloveniji opozarjaš na nepravilnosti in nisi tiho, se lahko čez noč zgodi kaj takšnega,” je na Twitterju zapisal odvetnik Domen Gorenšek. V pisarni njegovega očeta, primarija in  direktorja MD Medicine Bogomirja Gorenška so namreč neznanci, ki so za seboj pustili velik nered, očitno nekaj iskali ali pa so ga želeli dodobra prestrašiti. Kaj sledi? Medijske dikriminacije ali morda celo eliminacija?

Neznanci so razmetali pisarno primarija in  direktorja MD Medicine dr. Bogomirja Gorenška, zaenkrat sicer ni znano, če so tudi kaj odnesli. A to morda niti ni tako pomembno, kot je pomemben motiv, zakaj so to sploh storili. “Če v  Sloveniji opozarjaš na nepravilnosti in nisi tiho, se lahko čez noč zgodi kaj takšnega. Kako gre že naprej? Medijske diskreditacije in morda celo eliminacija? Kaj že počne mafija? Dokumente ima sicer kar nekaj oseb, za vse niti sam ne vem. Namenoma. Seveda, morda je le naključje,” je dogodek komentiral odvetnik Domen Gorenšek, sin primarija Gorenška. Je morda nekoga zaskrbelo, da bi dr. Gorenšek razkril nepravilnosti, do katerih je prihajalo in prihaja v našem zdravstvu? So ga želeli s tem, da so premetali njegovo pisarno, prestrašiti in utišati? Bodo to poskušali narediti še na kakšen, bolj skrajen način? Upajmo, da je bil to dejansko le naključje, pa čeprav je to le malo verjetno. A kakorkoli, resnice se ne da utišati, ta na koncu vedno pride na dan.

Točno tam, kjer se je moj brat zgrudil pred slabim letom,” je zapisal odvetnik Gorenšek – njegov brat, specialist ortopedske kirurgije Matevž Gorenšek, je namreč lani avgusta umrl zaradi srčne kapi prav v prostorih MD medicine, medtem ko so v spodnjem nadstropju pacienti čakali na specialistični pregled. “Ker mojega brata ni bilo, so ga zaposleni pričeli iskati. Našli so ga ležati nepremičnega na hodniku. Prepozno. Star 48 let je umrl za posledicami miokardnega infarkta in za seboj pustil žalujoče mamo, očeta, mladoletni hčerki dvojčici, ženo, brata in mnoge drug,” je njegov brat zapisal v pismu.

V pismu, ki ga je sicer namenil poslancu Levice Mihi Kordišu, ki je zdravnike zasebnike označil za mazače. Gorenšek je zapisal, da je zgolj navedeno dejstvo – torej da je zdravnik zasebnik, za poslanca z rdečo zvezdo na maski, podobo Tita na majici in verjetno brez enega samega delovnega dne pred vstopom v parlament, dovolj velik greh, da brez zadržka navrže to označbo, pri čemer se kot “uporabni idiot”, v upravljanju tistih, ki so ga politično ustvarili, morda niti ne zaveda, da je s tem odvetnikovega pokojnega brata prikazal celo kot kriminalca. “Zato Ti s tem zapisom javno obljubljam, da bom storil vse kar je v moji moči, da boš odgovarjal za izrečene besede. Pravno seveda,” je še obljubil.

https://twitter.com/Domen_G/status/1397456696117694473?s=20

Sara Bertoncelj