fbpx

Prizori kot iz filma: Romun je želel zažgati bencinsko črpalko pri Lendavi, po tleh je že polival gorivo in prižgal cigareto – Policisti so ga pravočasno podrli na tla

Takole je potekala aretacija na bencinskem servisu v Dolgi vasi. Foto: Lendava info.

Danes popoldan so imeli na bencinskem servisu Petrol v Dolgi vasi blizu Lendave policisti ogromno dela z romunskim državljanom, ki je z bencinom polival tla, v ustih pa je imel prižgano cigareto. Po pričevanju očividcev je hotel zanetiti požar, a so ga možje postave pravočasno obvladali. Kot poroča spletni portal Lendavainfo, so policisti romunskega državljana podrli na tla, mu nadeli lisice in ga odpeljali na zaslišanje, moral pa bo tudi pred sodnika za prekrške. Po poročanju omenjenega portala naj bi do incidenta prišlo potem, ko so možje v modrem Romunu odvzeli vozilo oziroma vozniški izpit, ta pa je kljub temu dejstvu nekako uspel priti do Dolge vasi, kjer je bil že od zgodnjih jutranjih ur. Od enega izmed zaposlenih je najprej zahteval, da pokliče policijo, a ker ta njegovi želji ni želel ugoditi, se je znesel nad koši za smeti pod nadstreškom bencinskega servisa, potem pa se je odločil, da bo “črpalko” kar zažgal.

“Policisti PPIU Murska Sobota so dne 24. 7. 2019 okrog 20. ure, po predhodnem obvestilu operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota, na območju Lendave kontrolirali 53-letnega voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, sicer romunskega državljana, za katerega se je kasneje izkazalo, da vozi kombinirano vozilo, ki je v schengenskem informacijskem sistemu zabeleženo kot ukradeno. Vozilo je bilo zaseženo,” so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Nadalje so pojasnili, da je ta isti državljan Romunije v Dolgi vasi na javnem kraju nato kršil javni red in mir ter se nedostojno vedel do policistov, pozneje pa je po bencinski črpalki hodil s prižgano cigareto in polival po tleh gorivo iz črpalke. Policisti PP Lendava so mu odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 in suma storitve tatvine po 204. členu KZ-1. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja do policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog.

Kot poročajo Slovenske novice, so očividci policistom vedeli povedati, da je hotel Romun zanetiti velik požar iz maščevanja in se ni več znal obvladovati. K sreči so bili policisti, ki so jih poklicali prestrašeni ljudje, hitro na kraju dogodka in so uspeli preprečiti tragedijo.

T. F.