fbpx

Problem migracij tako razširjen, da migranti že umirajo na slovenskih cestah

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Zgodilo se je tisto, kar smo v preteklosti že napovedovali. Bosenski voznik je danes povzročil hudo nesrečo na primorski avtocesti. V njej sta umrli dve osebi. Po začetnem skrivanju je policija priznala, da sta umrla dva ilegalna migranta. Bosenski voznik je v tej tragediji preživel, policija pa mu je odvzela prostost zaradi kaznivega tihotapljenja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal 9 potnikov, od teh je bilo 8 tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V našem mediju vsakodnevno opozarjamo na težave v zvezi z nezakonitimi migracijami. Posledica nezakonitih prehodov je tudi današnja prometna nesreča na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko. Bosenski tihotapec je med vožnjo iz Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovorno vozilo, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati in je trčilo v odbojno ograjo. V kasnejših informacijah se je izvedelo, da sta umrli osebi v resnici nezakonita migranta.

V nesreči sta bili poškodovani še dve osebi in sta ostali na zdravljenju, je za radio pojasnil Branko Slivnik s centra za obveščanje. Policisti so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine, trenutno pa še potekata zbiranje obvestil in ogled kraja glede vzroka in suma storitve kaznivega dejanja. Po poročanju STA je avtocesta v smeri proti Kopru, ki je bila zaradi nesreče več ur zaprta, zdaj spet odprta, vendar pa je promet od južne ljubljanske obvoznice proti Brezovici zgoščen.

Nezakoniti prestopniki meje umirajo zaradi mehke vladne politike Marjana Šarca. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Nezakoniti prestopniki meje umirajo zaradi mehke in katastrofalne politike glede ilegalnih migracij vlade Marjana Šarca. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Posilstva, ugrabitve, utopitve, smrtne nesreče, pretepi v azilnem domu, onesnaževanje gozdov s smetmi; kakšna bo naslednja težavna epizoda z nezakonitimi prebežniki meje?
V Sloveniji na srečo še nimamo gromozanskih težav z zločini, kot jih imajo zaradi popuščanja in multikulturne politike do ilegalnih migrantov v Nemčiji, Švedski, Franciji, Belgiji ter v Bosni in Hercegovini. Vendar se zločini, tragedije in težave z ilegalnimi prebežniki meje v Sloveniji vsak dan povečujejo. V zadnjem času smo tako bili priča posilstvu dveh mladih deklet v Ljubljani, prav tako je šokirala ugrabitev 79-letnega Miroslava Moravca iz Bele krajine. Žogica ukrepanja je na strani vlade Marjana Šarca in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Slovenska vlada težav glede ilegalnih prebežnikov meje ne priznava in raje preganja vaške straže ob Kolpi.

Luka Perš