fbpx

Prometno nesrečo s smrtnim izidom zakrivila 79-letnica, ki je zavila na napačen izvoz na avtocesto!

Slika je simbolična (foto: STA)

V petek, 6. avgusta 2021 je na pomurski avtocesti prišlo do hude prometne nesreče s smrtnimi žrtvami. S policije so sporočili, da je za nesrečo kriva 79-letnica, ki je z rondoja na napačnem izvozu zavila na avtocesto in nadaljevala z vožnjo v napačni smeri. Zaradi tega je v prometni nesreči umrla 85-letna sopotnica povzročiteljice prometne nesreče, medtem ko sta 27-letna voznica in njena 60-letna sopotnica v katere se je povzročiteljica zaletela verjetno huje telesno poškodovani.

Danes, okoli 11.30 je 79-letna voznica osebnega avtomobila v rondoju Pesnica napačno zavila na avtocesto A1, in v napačni smeri vozila do razcepa Dragučova. Tam je zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici.

Nekaj vozil, ki so vozila v smeri proti Mariboru, se ji je uspelo izogniti, nato pa ji je nasproti, pravilno, po prehitevalnem pasu pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila. Slednja je vozila po prehitevalnem pasu zato, ker je po voznem pasu vozilo tovorno vozilo. Zaradi tega se slednja ni imela možnosti umakniti, posledično pa sta osebna avtomobila čelno trčila. Vozilo 27-letnice je nato bočno odbilo še v opisano tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

Prometna nesreča na pomurski avtocesti, en mrtev (vir: facebook)

V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, telesno, verjetno huje, pa sta se poškodovali obe voznici in tudi 60-letna sopotnica v vozilu mlajše voznice. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Vir: PU Maribor