fbpx

Proti Jankoviću vložena nova obtožnica zaradi jemanja podkupnine – bo tudi ta postopek klavrno propadel kot vsi ostali?

Foto: STA

Specializirano tožilstvo je sredi lanskega decembra proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću vložilo obtožbo zaradi domnevnega jemanja podkupnine od Gratela. Obtožba ni pravnomočna, saj je Janković proti njej konec decembra vložil ugovor, o katerem še ni odločeno.

Očitki se nanašajo na marec 2007, ko je Janković od podjetja Gratel zahteval pol milijona evrov, da je to dobilo dovoljenje za prekop javnih površin pri gradnji kabelskega omrežja. Gratel naj bi nato ta denar doniral Ljubljanskemu gradu za obnovo.


Vse obtožnice proti Jankoviću so klavrno propadle
Tožilstvo je vložilo obtožbo proti “eni fizični osebi zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine”, poroča STA. Jankovič je po navedbah časnika Delo očitke zanikal že ob hišnih preiskavah februarja 2014, na zaslišanju pred preiskovalno sodnico pa naj bi zanikal, da je terjal donacijo, ampak je po njegovem šlo za odpravo škode, ki jo je utrpela občina zaradi ravnanja Gratela.

Proti Jankoviću potekajo še najmanj tri sodne preiskave, specializirano tožilstvo oz. Nacionalni preiskovalni urad pa obravnava tudi več kazenskih ovadb v predkazenskih postopkih.

B. S.