Prvi majski vikend zaznamovalo kar 141 nezakonitih prehodov migrantov!

Foto: epa

Medtem ko je veliko Slovencev dela proste dni preživelo aktivno v naravi ali ob morju, pa so morali imeti policisti oči na pecljih, saj so nezakoniti migranti kar curljali v državo. Policija namreč poroča kar o 141 nezakonitih prehodih, ki so jim bili priča med opravljanjem nalog varovanja državne meje. 

Na območju Policijske uprave Koper so od petka, 3. maja, od 7. ure do danes, 6. maja, do 7. ure obravnavali največje število migrantov, in sicer kar 64. 22 migrantov so obravnavali policisti Policijske postaje Koper, 21 migrantov Policijska postaja Ilirska Bistrica, 19 migrantov Policijska postaja Kozina, 2 migranta, ki so ju vrnili italijanski varnostni organi in sta pri nas zaprosila za mednarodno zaščito, pa je obravnavala Policijska postaja za izravnalne ukrepe Koper.

15 migrantov od vseh, ki jih je obravnavala Policijska uprava Koper, je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v migrantski dom. 8 migrantov je bilo vrnjenih na Hrvaško; danes bo vrnjenih še 37 migrantov, potem ko bodo zaključeni postopki z njimi. 3 migrante so policisti po obravnavi zaradi nedovoljenega prehoda izpustili, ker imajo urejene statuse v Evropski uniji, 1 migranta pa so odpeljali v Center za tujce. Policisti obravnavajo tudi 3 osebe, enega državljana Italije in dva državljana Pakistana z urejenim bivanjem v Sloveniji oziroma Italiji, in sicer zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja.

Med osebami, ki so jih prijeli med nezakonitim prehajanjem meje na območju Policijske uprave Koper, je bilo največ državljanov Pakistana, in sicer kar 30, po narodnostih je po številu sledilo 11 državljanov Alžirije, 10 državljanov Turčije, 4 državljani Albanije, 2 državljana Afganistana, 2 državljana Iraka, 2 državljana Tunizije, 2 državljana Slovenije in 1 državljan Kosova.

Foto: Twitter

V petek, 3. maja, ob 18. uri so pri Obrovu policisti ustavili osebni avto znamke Mercedez A200 z ljubljanskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil 40-letni državljan Pakistana, ki ima stalno dovoljenje za bivanje v Sloveniji. Poleg voznika je bilo v vozilu 10 migrantov, ki so od prvega do zadnjega zaprosili za mednarodno zaščito. Pakistancu je bil odrejen pripor in je že bil odpeljan v koprski zapor. 6. maja ob 5.15 pa so v Podgorju ustavili kombi z voznikom – državljanom Italije in vodičem – državljanom Pakistana, ki sta prevažala šestnajst migrantov s pakistanskim državljanstvom, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način. Po poročanju policije postopki proti njim še potekajo.

Policijska uprava Ljubljana poroča, da je med vikendom prijela kar 48 migrantov. V petek in soboto so v krajih Poden (območje Policijske postaje Kočevje), Stari kot (območje Policijske postaje Ribnica) in Ljubljana prijeli 31 migrantov z državljanstvom Turčije, Sirije, Egipta, Eritreje, Sudana, Maroka, Afganistana, Alžirije in Irana. Preostanek migrantov (17) z alžirskim in maroškim državljanstvom so prijeli na območju Ljubljane.

Foto: Twitter

Skrivala sta se v podvozju tovornega vlaka
Migranti se pogosto poskušajo v državo prebiti s skrivanjem v podvozju vlaka. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, Policijska uprava Novo mesto namreč poroča, da so v nedeljo med pregledom tovornega vlaka, ki je iz Srbije pripeljal na železniški mejni prehod Dobova, v podvozju lokomotive izsledili državljana Maroka in državljana Libije, ki sta na nezakonit način poskušala vstopiti v državo. Dvojica je že bila predana hrvaškim varnostnim organom.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti Policijske uprave Novo mesto med 3. in 6. majem izsledili in prijeli 27 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo na območju krajev Svržaki, Drašiči, Božakovo, Črnomelj, Učakovci, Podhosta in Balkovci. Policijski postopki s 16 državljani Alžirije, petimi državljani Sirije in po enim državljanom Irana, Iraka, Maroka, Egipta, Tunizije in Libije še niso zaključeni.

Potrebno je priznati, da so v zadnjih tednih številke nezakonitih prihodov res visoke, neizpodbitno dejstvo pa je, da je realnih prehodov precej več, saj so v državi številni deli meje, ki so povsem nezavarovani.

H. M.

 • Olga101

  Koliko “azilantiov” ima Slovenija v tem trenutku?!!

  • stajerc5

   “Pitaj Boga” !!!!

  • Zgornji

   Samo Bog to ve Natančno .

 • antimur

  Banda levofašistična, z zločincem Kučanom na čelu,(ki se nezakonito kot razbojnik meša v vse pore državnega aparata), kdaj boste dojeli, da je naloga države varovanje svojih državljanov in skrb za njihovo varnost in standard, negovanje jezika in kulture. To boste plačali, to je zagotovo, takrat ne bodo prišla v poštev nobena opravičila v stilu Jankovića in ostalih kriminalcemv in zločincev, češ nismo vedeli in razumeli. Dovolj dolgo smo vam dopovedovali, celo prosili in če si do zdaj niste vbili v vaše zabuhle rdeče betice, da je odnos do domovine in naroda vreden dosti več kot vsak crkajoč komunist in nezakonit muslimanski migrant, ne boste nikdar. Torej sledi tisto, kar si nihče ne želi.

 • Franc Šink

  Pred enim letom sem na tem portalu zapisal: drugo leto jih bo že tri tisoč. Bil sem v zmoti in naiven.

 • Franjo Trojner

  Izvršilna oblast je ob zakonodajni in pravosodni ena izmed treh vej oblasti, ki skrbi za redno upravljanje države in njenih organov ter izvajanje zakonov.
  V državah s parlamentarnim sistemom je nosilec izvršilne oblasti vlada, v Sloveniji je to na državni ravni Vlada Republike Slovenije, na lokalni pa občinska uprava z županom na čelu.
  Zakaj se torej sprenevedamo? Vlada z predsednikom vlade na čelu in občinske uprave z župani (ne vsemi!) na čelu, nezakonito, načrtno, mimo volje državljanov, mimo veljavne domače zakonodaje in veljavne zakonidaje EU, mimo pravila SCHENGEN puščajo našo južno mejo in zunanjo mejo EU odprto za vse ilegalne migrante tega sveta, kar omogoča, da ilegalni migrantje trumoma nezakonito vstopajo v našo državo in s tem v EU.
  Ker vse tri veje oblasti ( izvršna, zakonodajna in pravosodna) načrtno rušijo našo USTAVO, so se s tem same zavestno postavile na stran NEZAKONITEGA, kar pomeni, da zavestno rušijo parlamentarni sistem in s tem temelje naši prvi samostojni, demokratični, pravni državi!
  Kako burno se bomo SLOVENCI odzvali, ko bo pod rokami ilegalnega migranta padla prva SLOVENSKA žrtva ali žrtve, tako, kot se to dogaja po mestih širom EU ( grozljive slike prihajajo preko TV v naše domove), ne moremo naprej predvideti, vem pa, da bomo vsi vedeli, kdo je neposredno in posredno kriv, da je do teh morebitnih smrtnih žrtev sploh prišlo! KRIVA bo vlada, predsednik vlade, parlament, pravosodna oblast, občinska uprava in župani, ker so mimo veljavne domače in veljavne zakonodaje EU načrtno zrušili pravni red in s tem protipravnim dejanjem ogrozili živlenje in lastnino državljanov Slovenije, kakor tudi živlenja in premoženje na stotine milijonov državljanov EU.
  Sam se brez ustreznega dokumenta niti po svoji državi Sloveniji ne smem prosto gibati, kaj šele, da bi brez ustrzenega dokumenta prečkal meje sosednjih držav znotraj in zunaj EU, kar je DISKRIMINATORNO, glede na dejstvo, da naša oblast mimo zakonodaje dovoljuje vstop v našo državo popolnim neznancem in to brez vseh dokumentov.
  Vse tri veje oblasti bi za svoje nezakonito ravnanje, kljub še zdajšni podpori nekaterih bebavih in voljnih državljanov že danes morale prevzeti odgovornost, kar se bo na sanem koncu neizogibno tudi moralo dogoditi. Žal bo takrat stanje v državi na robu katastrofe, čemur bi se lahko ognili, če bi že danes kritična javnost delovala bolj organizirano, četrta veja oblasti (dominatni mediji) pa zaradi lastnih koristi ( cekinov, raznoraznih ugodnosti, dobro plačanih političnih funkcij ) ne bi bila tako zelo servilna oblasti.

 • skorpijon93

  vi samo pridno levičarje volite naprej pa crknite

 • goldhorn

  To število nevarno narašča.

  • Nata

   Ampak, mi pa o številu nič ne vemo !!
   Tako, da se lahko vprašamo, ali policija ne ve , ali pa ne smejo povedati ??

   • Tomaz

    Ne smejo povedat. Preberi di marakesko deklaracijo , tudi o zlocinih imigrsntov ne smrjo pisat.

 • Franc Šink

  Koliko kazni je policija že pokasirala zaradi ilegalnega prestopa meje. Nihče nič ne pove.

 • stajerc5

  Imam pa sreco,da sem prav cas rezerviral pri kockastih, glede na to, koliko so jih “nasi” ze vrnili cez Sotlo! Uffff….
  Poizkusil sem tudi pri nas, pa je Deeeeebeli rtic vec pun!

 • SamMiSto MiStoSam

  EU in njeni zagovorniki migrantov načrtno kršijo človekove pravice ter celo izvajajo genocid.

  http://www.publishwall.si/andrejsiskozapredsednika/post/468725/pakistanski-ucitelj-je-v-zaporu-andreju-sisku-zaupal-svojo-zgodbo

 • Zgornji

  AMENNN !!! ! !!! PRAVI SATANČKI SO !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!