fbpx

Razkrivamo imena vpletenih v kriminalno združbo, večjo od Balkanskega bojevnika

Foto: STA

Zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je do sedaj v tolikšnem obsegu v Sloveniji še ni bilo, je ljubljanski preiskovalni sodnik odredil pripor zoper 17 osumljencev. Gre za združbo, ki naj bi delovala pod vodstvom Aleša Zupančiča, ki sicer trenutno prestaja zaporno kazen. Med osumljenimi kriminalci sta se znašla tudi Marko Kos, vpleten v umor, in Klemen Kadivec, vpleten v pretepanje dveh moških v Ankaranu, od katerih je bil eden izmed njiju umorjen.

Droga naj bi več let romala iz rok odjemalcev in kurirjev v bližini stavbe stare Tobačne na Viču. Od tukaj naj bi namreč kot eden najbolj pomembnih članov združbe deloval Rok Lesjak, ki je tam sicer delal kot varnostnik.

Bolj razvejana in aktivnejša, kot je bil Balkanski bojevnik
Lesjakovi nadrejeni so po poročanju medija 24ur povedali, da ni nihče niti v najmanjši meri posumil, da bi bil lahko Lesjak vpleten v nekaj takega, kot je trgovina z drogami. Kljub temu, da so potrdili, da je bila policija res v stavbi, kjer se nahaja sedež mnogih podjetij, ti ne verjamejo, da bi osumljeni drogo skrival na območju Tržaške. Po besedah policije do sedaj v Sloveniji še nismo imeli združbe, ki bi delovala v tolikšnem obsegu. Ta naj bi bila namreč celo bolj razvejana in aktivnejša, kot je bil Balkanski bojevnik Dragana Tošića. “Za Slovenijo je to ena največjih zadev.”

Foto: STA

Na vrhu združbe naj bi sedel Zupančič, znan kot Bazenar v domači Komendi in kot Kapo v krogih združbe, poroča Večer. Zupančič je sicer leta 2018 na celjskem sodišču priznal svojo vpletenost v trgovino z drogo. Kljub temu, da se je pogodil za dve leti trajajočo kazen vikend zapora in denarno kazen, pa mu to ni predstavljalo ovire za ponovno opravljanje kriminalnih poslov. Sicer naj bi se v Komandi ukvarjal s prodajo avtomobilov, za kar ima tudi prijavljeno dejavnost, a ni nikjer sledu o kakšni delavnici.

Ni pa samo območje stare Tobačne tisto, kjer poteka dejavnost povezana z drogam. Trgovina z drogami naj bi se namreč odvijala tudi pred lokalom Zupančiča v Kamniku, v katero naj bi bil vpleten tudi Marko Kos, ki ima prav tako kriminalno preteklost. Kos je bil namreč zaradi vpletenosti v navezo, ki je bila odgovorna za ugrabitev in umor Milana Tilija.

Foto: STA

Očitno sta v novo odkrito združbo vpletena tudi Polona in Simon Nose, ki sta bila v preteklosti na Jelšanah prijeta zaradi tihotapljenja devetih kilogramov droge. Očitno ju  pri tem ni oviralo, da je bil poleg njiju v osebnem avtomobilu tudi otrok. Nekateri mediji pa poročajo, da naj bi bil med osumljenimi tudi Klemen Kadivec, ki naj bi sodeloval pri pretepanju Žarka Tešanovića, ki ga je v Ankaran pripeljal Danijel Božić, ki je bil sprva prijavljen za pogrešanega, nato pa so ga našli umorjenega.

Hana Murn