fbpx

RAZKRIVAMO, KDO JE ANDREJA (24)! Mati, ki je novorojenčka pustila ob straniščni školjki

Vir: Škandal24

Slovenija je na drugo januarsko soboto dobesedno obnemela ob poskusu detomora. V prostore Centra varne vožnje na Vranskem je prišla visoko noseča mlajša ženska s partnerjem. Nameravala se je udeležiti tečaja, a so zaposleni opazili, v kakšnem stanju je in ji predlagali drugi termin. Odklonila je, kmalu zatem dobila popadke in šla roditi v toaletne prostore. Takoj po porodu sta z moškim skrivnostno izginila.

Kaj mater pahne v tako ostudno dejanje? (fotografija je simbolična)

Novorojenčka sta pustila na golih tleh ob straniščni školjki v sanitarijah. Ubogega novorojenčka so našli hišnik, čistilka in inštruktor varne vožnje, ki se mu je treba zaradi prisebnega ukrepanja še posebej zahvaliti. Dal mu je prvo pomoč, ga zavil v odejo, da bi preprečil podhladitev, nato poklical reševalce, ki so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, od tam naprej pa s helikopterjem v ljubljanski klinični center. »Njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno. Gre za fantka, povemo lahko tudi, da se ni rodil prezgodaj, temveč je bil donošen,« so še razkrili na celjski policiji. To pomeni, da je mati porod lahko pričakovala.

Andreja ima iz prejšnje zveze še štiriletno punčko Ano.

Pila je šnops, kar tri je imela naenkrat
”Ime ji je Andreja Laznik, stara 24 let, iz Vuzenice. Ona je to naklepala, v to sem prepričana,” nam pove vir (ime hranimo v uredništvu, op. p.) blizu mlade ženske, ki ji težko rečemo mati. Doda, da moški, ki je bil z njo v sanitarijah, zagotovo ni oče nesrečnega otročička, ampak nekdo iz Dravograda. ”A veste, da ima iz prejšnje veze še štiriletno punčko Ano. Ravno ona mi je rekla, da je mamica noseča. Zato sem jo še tisti usodni dan vprašala, ali kaj pričakujejo. Kljub napihnjenemu trebuhu je odgovorila, da ima probleme s ščitnico,” nadalje razkriva naš vir. Ne izvemo sicer, kaj bi jo pripeljalo do tako ostudnega dejanja. Je šlo morda za poporodno depresijo ali kakšno drugo hujšo stisko? ”Ni krivo pomanjkanje denarja, bila je zaposlena. Tu je bil v igri alkohol. Vseskozi je pila šnops. In kar tri različne partnerje je imela na isti čas,” za konec pove naš vir.

Že na prostosti
Dodajmo še, da so policisti oba kmalu izsledili med vožnjo, ju pridržali, a so potem pridržanje za 24-letnico kmalu prekinili in jo zaradi slabega zdravstvenega stanja hospitalizirali. Zdaj sta skupaj s partnerjem, za katerega je tudi napovedana kazenska ovadba, če bodo ugotovili njegovo povezanost s poskusom detomora, že na prostosti. O usodi novorojenčka bo odločal pristojni Center za socialno delo Radlje ob Dravi. A kot smo še izvedeli, ima Andreja tam prijateljico. To pa je že zgodba za kakšen drug dan …

V toaletnih prostorih Centra varne vožnje na Vranskem so našli novorojenčka.

Zadušeno deklico zavila v plastično vrečko in zaprla v omaro
Ravno lanskega januarja je Slovenijo pretresla novica, da so za garažami na Rožičevi ulici v plastični vrečki našli truplo novorojenčka. Kriminalisti so preiskavo zaključili, ugotovili, da ni šlo za detomor, pač pa je bil otrok mrtvorojen. Še bolj pa je septembra odmeval primer javne uslužbenke Brede Oblak (43). Poročali smo, da je rodila živo deklico, jo zadušila, trupelce položila v plastično vrečko in mrtvo novorojenčico zaprla v omaro. Vključno s sorodniki iz vasi ni nihče vedel, da je Breda noseča. Primer so policisti zaključili s poročilom, kaznivega dejanja detomora niso dokazali.

(Članek je bil prvotno objavljen na skandal24.si)