fbpx

Krvavi umor v Ljubljani: Zakaj je Simon umoril svoje dekle?

Foto: STA. Slika je simbolična.

Mirna vas Sostro na robu Ljubljane je doživela hud šok, ko se je razvedelo, da je vsem znan in zgleden fant Simon Vogel brutalno umoril svojo tri leta starejšo dekle. Sicer mirni soseski Sostro, ki leži med zelenimi tratami in njivami na obrobju Ljubljane, umori niso neznanka. Prebivalci Sostra so se namreč že sprijaznili, da lahko na sprehodu srečaš nekdanjega morilca, ki je že pred leti umoril več oseb in se je zdaj na videz uspešno znova vključil v družbo. Nihče pa ni pričakoval, da bi podoben zločin lahko zagrešil 20-letni fant Simon Vogel.

Znanci razkrivajo, da Simon prihaja iz ugledne zdravniške družine. Nekdanji sošolci se ga spominjajo kot izjemno inteligentnega mladeniča, ki je bil odličnjak, odličen šahist in velik računalniški navdušenec. Sicer pa je imel ozek krog prijateljev in nase nikoli ni vlekel pretirane pozornosti. Kot izjemno zgleden učenec se je po končani osnovni šoli vpisal na priznano Škofijsko gimnazijo, kjer pa so se začele njegove težave. Te namreč naj ne bi obiskoval več kot štirinajst dni, saj jo je zaradi duševnih težav moral zapustiti. Po naših informacijah je pogosto obiskoval psihiatra, kamor sta ga vozila starša.

Fotografija je simbolična (foto: STA).

Znake hude mentalne bolezni je kazal že v preteklosti
Dejstvo pa ostaja, da je v preteklosti prišlo do več dogodkov, ki so nakazovali, kako problematično je pravzaprav njegovo mentalno zdravje. Že pred nekaj leti je svojim staršem grozil do meje, kjer je morala posredovati policija, govori pa se, da naj bi v enem od prepirov s sekiro razbil vrata. Vest o grozljivem umoru, ki ga je Simon zagrešil v petek, 30.junija, pa se je razširila kot požar. Nihče ni mogel verjeti, da je 20-letnik, ki je svojemu 23-letnemu dekletu Klavdiji prerezal vrat, tej na tako grozljiv način odvzel življenje. O njej na dan ni prišlo veliko informacij, nekdanji sošolci pa so dejali, da je kazalo, da se je njegovo zdravje ob njej izboljšalo. Policijo naj bi na pomoč poklicali sosedje, ki so slišali poslednji prepir med parom. Po prihodu na kraj dogodka so policisti fantu nemudoma odvzeli prostost, vendar so mu pripor že po nekaj urah odpravili in ga premestili v psihiatrično bolnišnico.

A. A.