Rekonstrukcija na terenu pokazala, da Novič niti teoretično gledano ni mogel v pravem času priti na kraj Jamnikovega umora!

Rekonstrukcija dogajanja na terenu v sojenju Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega instituta Janka Jamnika. (Foto: STA)

V zadevi Novič je sodišče danes preverjalo, koliko časa bi Milko Novič potreboval, da bi od svojega doma prišel na kraj, kjer je bil umorjen nekdanji direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik. Rekonstrukcija je po besedah Novičeve obrambe pokazala, da Novič niti teoretično ni mogel v pravem času priti na kraj umora, tožilka pa je medtem preverjanje ocenila kot preveč “turistično”. 

Meritev je pokazala, da bi Milko Novič na poti od svojega doma na Žaucerjevi ulici do restavracije Via Bona na Tbilisijski ulici, kjer je bil umorjen Janko Jamnik, potreboval malo manj kot osem minut z avtom, prav tako bi podobno toliko časa potreboval, če bi se na pot odpravil s kolesom. Ob tem je sodišče po poročanju STA preverjalo tudi, koliko časa bi Novič potreboval, da bi se pred tem oblekel, iz sefa vzel pištolo, iz kleti kolo in se odpeljal od doma. Neuradni podatki kažejo, da so izmerili malo manj kot pet minut.

Odvetnik Noviča Jože Hribernik poudarja, da Novič niti teoretično gledano ni mogel pravočasno priti od doma na kraj umora, saj bi za celotno pot potreboval malo manj kot 13 minut. Ob tem je potrebno pripomniti, da je Vrhovno sodišče RS ob razveljavitvi prvotne obsodilne sodbe podalo oceno, da je imel Novič 16. decembra 2014 od 19.33 do 19.38 ure le pet minut na voljo, da prispe na kraj umora. S to oceno pa se ni strinjal pooblaščenec Jamnikove žene Miha Kunič. Po njegovo naj bi imel Novič na voljo 12 minut. Ob tem je pripomnil, da je hčerka Noviča od kolegice, ki jo prišla iskat na dom, prejela klic ob 19.28. Tedaj je po njegovem mnenju Novič ugasnil računalnik, umor pa naj bi se zgodil ob 19.40. Izrazil je prepričanje, da naj bi vse potekalo precej hitreje, kot je sicer pokazala rekonstrukcija.

Foto: STA

Tožilka Blanka Žgajnar je podala oceno, da je bila rekonstrukcija narejena na preveč turističen način. “Ob takem načinu oblačenja, izračunavanja, upoštevanja vseh mogočih stvari, ki do zdaj niso bile znane, dejansko nihče ne bi mogel priti do Via Bone pravočasno.” Po njenih besedah je bila rekonstrukcija narejena na način, ki ne pritiče položaju, ko bi se nekdo odpravljal na to, kar se očita obtoženemu. Novič je merjenje označil kot zelo mučno, saj je z njim podoživljal preteklo dogajanje, ko so ga za potrebe rekonstrukcije v času prvega sojenja iz zapora domov pripeljali v lisicah. Poudaril je, da če se človek še tako prepričuje, to na njem pusti svoje sledi.

Foto: STA

Za obrambo Noviča zadeva zaključena
Po besedah Hribernika je zadeva zanje zaključena in bodo sedaj le še formalno izpeljali zadeve do konca. Ob tem pa je dodal, da bodo tožilstvu dali možnost, da sramotni obtožni akt, ki se vleče že peto leto, umakne. Ker sodnik Zvjezdan Radonjić pooblaščencu Jamnikove žene Kuniču ni dovolil, da bi pri rekonstrukciji sodeloval, je ta protestiral, odločitev sodnika pa naj bi predstavljala kršitev postopka. Hribernik je v povezavi s tem dal prav Radonjiću, saj Kunič ni stranka v postopku. Do naslednjega naroka, ko bodo zaslišani nekateri izvedenci, je pričakovati, da bo dokončan zapisnik o rekonstrukciji.

H. M.

 • milanček

  tožilka žgajnarjeva, si skorumpirana in bi morala takoj, ta moment zapustiti delovno mesto, seveda še nekaj tvojih sodelavcev!

  • janezxy

   Ne misli da bo to komik šarec. On se je odpovedal govoru v EU parlamentu.Si predstavljaš,kdo nas zastopa.Butalec,ki nas kao zastopa.

 • janezxy

  Novič je član SDS In vsa ta svinjska rdeča provokacija je godlja kučanova oz rdečuhov. Kdo bo vse to plačal.Seveda Noviču po vsej tej rdečuharski mineštri pripada odškodnina.Naslov bi bil milan kurčan.

 • Peter

  … da Novič niti teoretično gledano ni mogel v pravem času priti na kraj Jamnikovega umora!

  Je to pomembno? kriv je pa fertik, že samo zato, ker ni naš.

 • Rubež imetja

  Če ga je fental pol katoliban narkoman terorist pol musliman ISIS terorist mafijoz iz Libanona. Tisti gospod, ki je videti kot mafijoz iz Alana Forda.

 • goldhorn

  Še na nekaj se pozablja. Jamnik je na zabavo zamujal skoraj pol ure. Kako naj bi Novič to vedel in se na pot odpravil pravočasno?

  • milanček

   SMS sporočilo: “kura je v pečici”, to me zelo moti!!!!

  • VERRZIFIKATOR

   Ozna sve dozna – tudi če je ura pozna.

  • samsara

   Najbrž “na neugotovljen komunikacijski način”.
   Ta pravni termin je režimskemu krivosodju poznan in domač, saj so ga uporabili pri slavni obtožbi Janše. To, da je tista protiustabne obtožba neslavno propadla, danes niti ni pomembno. “Pustimo preteklost…”

 • šmentanamuha

  Tunek, iz sebe delaš vedno večjega bedaka.

 • Duhec

  Skratka, dokazali so, da je imel dovolj časa. Konec je z Novičem.

  • rabbit

   A daj kolesar je vse skupaj potreboval 13 minut Novič je pa na kraj prišel v 5 minutah.

   • Jan Kovalski

    … v pižami in copatah?

  • Peter

   hehe, duhica, spet si brcnila v prazno.

 • soc

  Zanima me le eno: kaj se bo zgodilo z mandati sodnikov, ki so Noviča na prvih inštancah obsodili?

  Resda pa lahko najdem analogijo z zdravniki, ki so z nevestnim delom povzročili smrt pacienta. Poklica ostajata nedotakljiva. A v drugem primeru gre zgolj za stanovsko solidarnost, nikoli ni političnih implikacij. Z izjemo režimskih psihiatrov generacij od Miličinskega do Kobala in Kostnapfla, seveda, ki so rdečemu režimu nevarne posameznike proglasili za nore in jim tiho omogočili samomore na Polju.

 • Ivanček

  Če bi bil Nović res nedolžen, bi to že zdavnaj pokazal s svojim oportunim obnašanjem, govorico telesa, samozavestjo … tako pa ponižno sodeluje in čaka na napake sodišča!!!

  • Peter

   A bejš no. In zato je zate kriv.
   Super. Si videl slike obtoženih na Nagodetovem procesu? Krivi, od daleč se je videlo, a ne?

   • Ivanček

    Peter, a ti morda veš kaj več kot jaz? Če je Nović kriv, bo dosodilo sodišče, ne jaz, jaz imam samo svoje mnenje …

    • Peter

     Ti očitno zelo malo veš. Tako ne veš niti tega, da je treba krivdo dokazati Beyond a Reasonable Doubt.
     V normalni državi, no.

    • montyamp

     Ti imaš nadzorovana mnenja .
     UDBOVSKA DECA ste vsi neovladljivo izkrivljeni neuravnovešenci , zato pred vami na leto iz države zbeži 8 000 normalnih ljudi .

     • Ivanček

      Takemu kretenu neotesanemu kot si montyamp, lahko napišem le JBS!

    • if

     Ivanček, ne oporekajte Petru, vi “veste” več: “Če bi bil Nović res nedolžen, bi to že zdavnaj pokazal s svojim
     oportunim obnašanjem, govorico telesa, samozavestjo … tako pa ponižno
     sodeluje in čaka na napake sodišča …”

     • Ivanček

      If, jaz vem ravno toliko o Noviću kot ti, Peter ali kdo drug … Sam Nović najbolje ve … Če bi bil jaz na Novićevem mestu in imel čisto vest, bi zagotovo reagiral drugače, bolj samozavestno in zagotovo bolj napadalno, kot pa defenzivno. Sicer pa bom spoštoval sodbo sodišča! Tožilka Žgajnerjeva je pa za moje pojme itak najbolj nesposobna tožilka v državi, zato ima Nović 95% šanse, da bo oproščen oz. spoznan za nedolžnega.

  • Peter

   Smešen si.

 • Jože Novak

  Morda ne bi bilo slabo, če bi tožilki, ki govori o turistični rekonstrukciji, kdo pojasnil, da bi moral Novič do Via Bone v vsakem primeru mimo Interspara na Viču. Sredi decembra, par dni pred Božičem. Kako takrat zagledajo ceste in parkirišča okoli Interspara ter Via Bone, ki je dejansko soseda Interspara, si lahko vsak normalen predstavlja. Tako da za vožnjo z avtomobilom z lahkoto dodamo 15 minut, za vožnjo s kolesom pa 5 minut. In ja, seveda sta bila Novič in Jamnik dogovorjena na minuto točno, da ga pride ustreliti, da bo celotna zgodba pila vodo. Verjetno sta se tudi zmenila s Slovenskimi železnicami, da takrat ne pelje noben vlak, saj lahko sicer dodamo še 5 minut. Namreč Novič bi moral čez najbolj prometno progo v Sloveniji, kjer vlak vozi vsakih 10 minut.

  • VERRZIFIKATOR

   Mihael Štefan

   SUPERNOVIČ

   Superman izmišljena oseba?
   Prosim vas, saj trdni so dokazi,
   znan je mož pod raznimi obrazi,
   in pod novim vsakič, ko je treba.

   Superman nevidno kolesari,
   krije noč ga, krijejo demoni,
   spremljajo povsod njegovi kloni,
   zakon fizike se zanemari.

   Super nova najde se rešitev,
   le če on v dogajanje vpleten je,
   vzame kot za šalo se življenje,
   je posredi vnovič ustrelitev.

   Super pot se zdaj rekonstruira,
   po kateri streljal je in létal,
   ne da bi se v kamere zapletal,
   Superman zdaj znovič triumfira.

   Super nova tokrat je zamisel,
   da po zraku mož je kolesaril,
   znovič med oblaki sam krmaril,
   padal tisti dan ko dež je kisel.

   Super novo je kot grobna jama,
   potrdilo znovič je sodišče,
   da kdor Supermana vnovič išče,
   temu dogodi se nova drama.

   Superman izmišljena oseba?
   Prosim vas, saj tukaj je pred nami,
   super nova misel ga predrami,
   da je priča sodnega pogreba.

 • Bali Ofset

  Kdo pa je vozil testno vožnjo?
  Popolnoma jasno: tudi če bi na kolo posadili Primoža Rogliča, se nikakor ne bi izšlo v prid tožilki.

  • Boco

   Baje Tožilka žgajnarjeva

 • Anton

  vsak ki je vsaj malo razumski človek, z razvito logiko je že zdavnaj vedel da gre zgolj za politični konstrukt vprimeru Noviča.

  sarkazem press

 • Janez

  Kaj pa ima Janezova Angleščina z sojenjem Noviču?

  • rabbit

   Preusmeritev pozornosti, s tem dokazuje samo kako je sam debil.

 • Peter

  Ob takem načinu oblačenja, izračunavanja, upoštevanja vseh mogočih stvari, ki do zdaj niso bile znane, dejansko nihče ne bi mogel priti do Via Bone pravočasno.”
  No, v čem je potem problem?
  Nihče ne bi mogel priti pravočasno.

 • Peter

  Hm, ste preverili gume? So bile ravno take? Gume so zelo pomembne, prinesejo tudi do desetinke sekunde na krog, no.

 • montyamp

  Žvepleni v Rusiji s tvojim denarjem , angleščine sploh ne rabi .

 • if

  Tesla je bil genijalec, vi ste debilni.

  • Luiggi

   Pa naj bo Aje majmune!

 • montyamp
 • Jan Kovalski

  Kako so pa rekonstruirali to, da naj bi Novič vedel, da bo Jamnik na svoj prihod na mesto zločina zamudil za cca 40 minut, ker se mu je pokvaril avto?
  Tožilka je preverjanje ocenila kot preveč “turistično”. Ona bi verjetno hotela, da bi rekonstrukcijo izvajala Roglič in Debevc v eni osebi?

  In, tudi, če bi rekonstrukcija pokazala, da je lahko Novič prišel na mesto zločina pravočasno, a je to sploh lahko dokaz, da naj bi bil on morilec? Odgovor: Ne more biti! Premalo je to!

  • Peter

   Ja, tudi če bi lahko prišel, to ni dokaz.
   Žalostno.

   • Jan Kovalski

    Sodnik je zaukazal ponovno rekonstrukcijo zato, da lahko zavrže en indic tožilstva. In ga je.

   • Jože Novak

    Če sem prav razumel, je bila rekonstrukcija vožnje narejena na željo obrambe, da se v primeru, da zadeva ni izvedljiva, sploh ne ukvarjajo več z dokazovanjem, ter se primer dokončno zaključi.

    • Peter

     ja ampak, glej kako se obnaša. Če ne bi bil kriv, bi bil samozavesten, njegov nastop bi bil…glej komentar Ivančka, da boš videl, na čem lahko temelji sodba….

     • Jože Novak

      Aja, sem prebral neko neumnost, ja. Sem tako narejen, da neargumentirane provokacije idiotov hitro pozabim :)

     • Peter

      Ne, Ivanček ni idiot, je en redkih, ki zna povedati kaj svojega.

      Danes sicer tega ni znal ubraniti in je zdaj užaljen, no.

     • Ivanček

      Opa, za hrbtom se pa ne bomo obrekoval … aleluja

     • Peter

      Imaš problem, Ivanček?
      Če nimaš živcev, se ne javljaj, ja?

   • dež

    Pa ni, ker ga ni zabeležila nobena kamera.

    • Peter

     Ja, ampak, kot pravi naš sokomentatorček Ivanček, če ne bi bil kriv, bi bil bolj samozavesten, odločen…tako da lej, dokazi so dokazi. Ni samozavesten, krive je. kamere? Ah bejš, no.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Odgovor na prvo vprašanje:”Vudu tehnika pa to…”

 • 10mile30

  al prav se piše novič ali nović?

 • Peter

  …. da bodo tožilstvu dali možnost, da sramotni obtožni akt, ki se vleče že peto leto, umakne …
  Posledice za pripravljalce?
  Napredovanje, itak, no.

 • Jan Kovalski

  Se je pa v času tega procesa izkazalo da je libanonski kemik dr. Michel Stephan velik “ljubitelj” zaposlenih na Kemijskem inštitutu, koles (biciklov) in pištol z dušilci.

 • hladnik

  Ali nista tožilka in še ena (menda sodnica) tako preverjali že v prejšnjem postopku in tudi ugotovili, da se ta zadeva ne izide………….. in, kljub temu, je sodba obremenila g. Noviča.
  Čudne stvari se gode.

  • Jan Kovalski

   Tožilka je po izgubljenem procesu na vrhovnem sodišču dejala novinarjem približno takole (po spominu):

   “In vendar se je dalo priti s kolesom pravočasno”

   Ni rekla: “Novič je prišel pravočasno”, ker tega ni dokazala ampak je sama podala dvom na katerem je hotela izsiliti dokaz.

   • Peter

    Ampak to, da se je dalo priti pravočasno je kao dokaz?
    V vsaki kriminalki za 1 euro bi se vsi odvetniki poscali od smeha, če bi tožilec vletel s tako, no.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Pa saj se smejejo.

 • Jan Kovalski

  “Tožilka Blanka Žgajnar je podala oceno, da je bila rekonstrukcija narejena na preveč turističen način.”
  Priimek tožilke in njena pojava me vedno spomni na neko tekočo substanco.
  Če smo že pri procesu, ki se odvija v kemičnih krogih.

  • hladnik

   Na kakšen način pa je ona v prejšnjem postopku preverjala ?
   Čudi me, da tožilstvo ni zamenjalo tožilke, saj se iz njenega dela, vendar marsikaj jasno vidi.

   • Jan Kovalski

    Tožilstvo ne želi kompromitirati preveč tožilcev.na enem samem primeru.

 • Peter

  Hehe, nič drugega ti ni uspelo spravit skupaj?
  Ja lej, če je zate obnašanje obtoženca merodajno, potem naj tako tudi ostane, no.

 • Duhec

  Novič je morilec. Res pa je, da je Žgajnerjeva nesposobna in ni ziher, da mu bo umor tudi dokazala. To je to.

  • Peter

   Oho, ti to iz prve roke?

   • Duhec

    Kako iz prve roke, ni me blo zraven, ko ga je hladnokrvno ubil. Grozljivo.

    • Peter

     Dokazi?
     Jaz do sedaj nisem prebral enega, ob katerem bi lahko rekel: prepričan sem.
     Kateri je bil pa tisti, ki je tebe prepričal? Dokaz, ne dedec, no.

    • janezxy

     Očitno bi rada ti še kje drugje to ponovika.Tako ste zločinski rdečuhi obsojali slovence.

  • hladnik

   si si to našlogala iz šalce kofeta?

   • centurion

    Iz izcedka svojga mednožja je zavohala resnico…

    • hladnik

     Celo to počne ???????
     Ooooooooo………, da znoriš………….

     • centurion

      Prava coprnica.
      Izgnana s Slivnice.

     • hladnik

      Jo je Uršula izgnala ?
      Pravilno, saj takih coprnic priznana in sposobna Uršula res ne more trpet
      okol sebe, ji samo “škifo” delajo. :)

     • Den456

      Pa sploh ni Duhec, je Smradek.

    • Luiggi

     Ti garantiram,da nima vec izcedka,je suha kot poper,garantirano,ker sem sam dozivel in obcutil!

  • centurion

   Ti krava stara bi bila kurba, če bi bila lepa.
   Tko si samo krava.
   Pa grda, zlobna in neumna.

  • hladnik

   Za Tič-evega morilca Stefana Cakića pa si trdila, da NI MORILEC….. ti pa res veš “en drek”.

  • Schemva Miro

   Baba ima en kolešček več kot kura,toliko,da ne serje po dvorišču.

  • Den456

   Komiji ste dokazano morilci. Ne obsojate drugih za lastne zločine. Bo potrebno morilca poiskat na relaciji UDBA (beri Kučan) – NLB – Kemijski inštitut.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++

   • Osti jarej

    ….zate pa velja člen 160. kazenskega zakonika

   • anzek

    Pozabil si še na eno osebo, ki je verjetno imela zeloooo velik interes, da je Jamnik tam kjer je.

    Na nekih drugih forumih sem izvedel, to so sicer govorice, da je imela Jamnikova žena ljubčka in, da se z možem ni razumela.

    Ne trdim, da ga je dala ona pospraviti, ker nimam dokazov, ampak interes je pa imela.

  • skrajna resnica

   Žaljiva obdolžitev
   160. člen

   (1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.

   (5) Če kdo za koga trdi ali raznaša, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, se sme resničnost, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, dokazovati le s pravnomočno sodbo, z drugimi dokazi pa le, če pregon ali sojenje ni mogoče ali ni dovoljeno.

   • Osti jarej

    Ljubljansko višje sodišče je potrdilo obsodilno sodbo zoper Milka Noviča zaradi umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.

    G. C.
    22. december 2017 ob 11:56

    Ljubljana – MMC RTV SLO, STA
    *******************************************************************
    dej,ne serji…..kakšna žaljiva obdolžitev…bumbar

    • skrajna resnica

     Vrhovno sodišče razveljavilo sodbo Milku Noviču in zadevo vrnilo v ponovno odločanje

     Vrhovno sodišče, ki je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti Milka Noviča, obsojenega zaradi umora Janka Jamnika, je sodbo sodišča prve in druge stopnje v celoti razveljavilo, je sporočil Novičev odvetnik Jože Hribernik. Zadevo je vrhovno sodišče vrnilo prvemu sodišču v novo sojenje pred spremenjenim senatom oziroma sodnikom.

     Kakšen žaljiv bumbar.

  • Osti jarej

   …če Duhec reče kaj takega,potem ve nekaj več

 • Rubež imetja

  V čem se razlikujeta Jamnik in Asad? Zdaj se še. Ko pa bo en Libanonec Asadu poslal metek v sredino čela se pa ne bosta več razlikovala.

  • Rubež imetja

   Potem bodo sicer njegovi kolegi katoliki, kot prave ovce zaklani. Da katoliki so ovce, samo da se nekatere še pasejo, nekatere so pa že naložene na tovornjak za mesarijo.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Hja, težko je prebolet poraz, posebno težko je pa prebolet poraz od ovce. To boli, hudo boli. Potem pride bolezen(kako se ji že reče?) ,ko se človek začne pogovarjati sam s sabo.

    • Peter

     Stereo osebnost.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Hvala!

 • Stajerka

  …meni samo nekaj ni jasno…..kako bi Novič do sekunde natančno lahko vedel kdaj se bo pripeljal Jamnik??…..ustrelil ga je nekdo, ki ga je ČAKAL V ZASEDI…..druge variante enostavno niso možne, niti teoretično kaj šele praktično……
  al je mogoče po teoriji tožilstva Jamnik počakal Noviča, ker je par sekund zamujal…..pa ne se norca delat iz takšnih zadev…..

  • hladnik

   Ampak tožilka do sedaj, tega kar si ti, še ni pogruntala.

   • zokispoki

    Ne verjamem, da je to slucaj, in da zares ne kapira !

  • janezxy

   Pa zato ni treba,da si komun o sodnik.Dovolj je zdrava kmečka logika.

 • Peter

  Veliko mnenj je.
  Sam osebno nisem nikoli trdil niti da je kriv, niti da ni.
  Trdim samo, da po vsem objavljenem, nisem videl enega dokaza, ki bi me brez vsakršnega dvoma prepričal v njegovo krivdo.
  Vi pa kakor hočete, no.

 • Peter

  Je pa to samo še en primer, ki krepi moje zaupanje v naše sodstvo, no.

 • Peter

  Vletel si z butasto teorijo, dobil si kar sledi taki butasti teoriji in zdaj si užaljen.
  Tvoj problem.

 • Jože Novak

  Kam že?

 • Peter

  Kot sem že napisal, ne trdim niti da je kriv niti da ni. Trdim samo, da nisem do sedaj v javnosti prebral nobenega dokaza, ki bi me 100% prepričal v njegovo krivdo. razen njegovega obnašanja na sodišču, seveda.
  kateri dokaz pa je tebe prepričal, da je kriv?

 • Jože Novak

  Hehe, brez zamere, te ne poznam, samo da sklepaš, da je nekdo kriv, ker se ne vede samozavestno, si zasluži kritiko. Tisto o idiotih je letelo na splošno, ne nate osebno. Namreč, kot rečeno, ne poznam tvojih komentarjev.

  • Ivanček

   S spoštovanjem …

   • Jože Novak

    Smodnik je (bil) na njegovih oblačilih, saj je bil večkrat na strelišču. Naši (za katere se je kasneje izkazalo, da sploh nimajo licence za tovrstne analize) so “ugotovili”, da se vzorci smodnika s prizorišča ujemajo z delci na njegovih oblačilih. Kasneje je izvedenec oz. se mi zdi da dva iz tujine ugotovila, da na njegovih oblačilih ni nekega tretjega delca/elementa s prizorišča, ter da ne moreta potrditi, da je on streljal.

 • Peter

  Ja, smodnik na rokavu oblačila je en od dejavnikov.

  Kolikor vem, je en strokovnjak potrdil to tezo, domač, jasno. En tuj pa je ni. Jasno, kolikor vem iz kriminalk, hehe, se da ugotoviti, kateri smodnik je v kakšnem naboju, ker se razlikujejo po kemični sestavi in na podlagi česar bi se dalo nedvomno določiti, da je naboj, ki je ubil Jamnika pustil sledove na Novičevih oblačilih. Vendar te primerjave, kolikor vem, niso naredili. Če ti veš drugače, me razsvetli.

 • Janez Kepic-Kern

  JAZ SEM MISLIL,
  DA SODIŠČA PROBLEME – REŠUJEJO.
  Tu se zdi, da jih – sama ustvarjajo.
  Se tudi zdi, da so “ustvarjalci sodnih problemov” dobro redno in morda celo izredno – plačani -!
  A ZA “USTVARJANJE SODNIH PROBLEMOV”?
  Tega slovenskega sodstva – pa res – ne razumem.
  Naj kdo z več vpogleda v sodstvo – pojasni.
  4 leta? Za ugotovitev časa za tisto pot.?
  TU NEKDO – NI RESEN. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • janezxy

   Temu se pravi slovensko sodstvo.Bog ne daj,da se znajdeš v njihovih tacah.

   • Janez Kepic-Kern

    Ja!
    Še nikoli nisem bil v njih=sodnih “tacah”.
    Le ko sem odedoval eno stanovanje:
    “ogulili” so me za 600 evrov sodne takse.
    Ampak ?
    A ZDAJ BOMO PA DAVKOPLAČEVALCI OŠKODOVANI,
    KER IMAJO SODIŠČA – TOLIKO “ZGREŠENIH” PRIMEROV?
    Sem že pomislil, da je dr. Novič enostavno raje v zaporu, da leje – na varnem.
    ali, da gre za kako “kravjo kupčijo” v zvezi s sodno odškodnino.
    MENI SE ZDI, DA JE ZGORAJ ZAPISANO – FANTASTIKA.
    Ali kdo misli, da zapor kot varno zatočišče in
    “kravja kupčija z odškodnino” – NI – FANTASTIKA? L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • GverilaStyle

   Sicer Novič ni kriv….samo pomisli malo na nesposobno Žgajnarjevo….a ona sploh ima kak primer ki ga je zmagala oz je koga uspela v zapor spravit???! Al je nastavljena politično, da namerno izgublja???!!! Janković vodi proti njej koliko 10-0?!

   • janezxy

    Če izuzamemo babji sindrom,se temu pravi namerna difektnost.

 • janezxy

  Se mi zdi,da že predolgo utrujate.Kako je že rekel Pilat—na tem človeku ne vidim nobene krivde—in rezultat.

 • Antonius

  Če na vztrajanje tožilke Žgajnarjeve pogledamo še z druge plati, bi ob minimalnem času, ki sta ga imela Novič in Jamnik za srečanje na razpolago, je moral biti umorjeni Jamnik pedantno točen, da se je lahko uspešno srečal z Novičevo *kuglo*.
  Tako človeku v tehtnem dvomu ostane samo še odprto vprašanje, s kom je bil umorjeni Jamnik prav za prav zares zmenjen? Tožilko Žgajnarjevo je razumeti, da z Novičem.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++, TA ZBRKA OZ. RAZSOBA NA PROTISLOVNIH OSNOVAH
   LE
   POTRJUJE – REK IZ “ARISTOTLOVE – LOGIKE”
   – slavni Aristotlov rek:
   ” IZ PROTISLOVNE TRDITVE SLEDI – KARKOLI”. Lep pozdrav Janez K:K: KOMENDA

  • Jože Novak

   In to na kraju, ki je 150 metrov oddaljen od policije. Boljšo lokacijo bi težko izbral.

  • hladnik

   Mogoče pa s tožilko, he, he
   Ali ta opcija ni možna ? :)))

 • Spartan

  Zanimiv je tajming današnje bombe v Zalogu. Zgleda kot dobro dodelan in logistično voden bombastičen spin globoke države naravnost iz laboratorija za propagando!
  Komplet MSM mediji že cel dan (od jutra) poročajo o bombi v Zalogu, ki jo je možakar zjutraj slučajno opazil pod avtom.

  To je pa ja vsakdanje in rutinsko. Kdo pa ne preveri vsako jutro pod avto, če ga mogoče ne čaka kakšno presenečenje? To ja delamo vsi!

  Skratka…v info oddajah tipa 24ur, Dnevnik, ipd… bo danes primer “Zaloška bomba” zagotovo pojedel cca. 10minut “prajm tajma” medtem, ko bo primer “Novič” pokrit v cca. minuti ali dveh!
  In narod bo s pomočjo perfidne hipnoze, n-tič, uspešno spet preusmerjen stran od primera Novič oz. stran od realnih problemov globokih razsežnosti!!!

  Dober tek!

 • janezxy

  Če bi bil Novič član Židanovega podnja, vse te komedije, tragi komedije ne bo bilo.Vse to bi moral plačat žirovski frankenštajn.

 • Olga101

  Žgajnerca je sramota za tožilstvo! Pri Noviču tovarišica “vztraja” pri krivični kazni, pri “naših”, z Jankovićem na čelu, gre vse gladko skozi, če ne drugače, kaj “založi” ali “zastara” ……Korupcija?!!!

  • milanček

   zame je tožilstvo totalno nesposobno, v Sloveniji kriminalistične policije ni, ponavljam ni, imamo samo inkasante policiste, torej žgajnarca, ki ima fiksno idejo, da je sex simbol, ni sposobna dokazati, da je nović morilec jamnika! na koncu bo nović sam priznal, da je morilec!

 • Skrajno Desni

  Žgajnerca niti sama sebi ne verjame prepričala pa bi rada tudi zeleno travo ki raste da je črna.

 • milanček

  mene pa zanima, a je žgajnarca gonila bicikel? zakaj, ker je vstrajna, ampak kje, slišim, da ima oralni sex zelo rada, je neustavljiva!

  • KAPIBARA

   Daje ? ali Prejema ?

 • Iva

  Kdo je Noviča obvestil, da bo Jamnik nenormalno dolgo zamujal na zabavo (z začetkom ob 19:00!) in bo točno ob 19:38 prikorakal pod ne-sijočo zunanjo luč na stranskem parkirišču, le 5 metrov naprej od parkiranega avtomobila, ženinega in ne(!) svojega ? Kdo je luč ugasnil in zakaj prihajajoča sodelavka, na glavnem parkirišču, kjer so vhodi v razne lokale, ni slišala strelov? Za kontaminiranega Sabliča dušilec seveda ni prišel v poštev!

  Vsekakor je časovno nemogoča že sama vožnja v nizkem štartu s kolesom izpred hiše, kaj šele, če dodamo vse aktivnosti, da bi se 60 leten in 104 kg težek človek po utrujenem dnevu na Krasu lahko v nekaj sekundah (tako Koleta in Žgajnar, ki sta dr. Čeha na sojenju prepričevali, saj ni res, pa je, da če streljaš naprej, padejo delci nazaj!) tudi “opremil” in odpravil v kolesarnico, jo odklenil, zaklenil, ne da bi ga kdo od stanovalcev slišal ali videl. Kot kaže ga sosed Zvonko (Hrastar) ni videl, čeprav je zadeve v tistem obdobju “spremljal” , tudi neopazno odpiral Novičevo pošto, … Več kot zanimivo!

 • Van Der Waals

  BABE SO ITQ NESPOSOBNE ZA KAR KOLI!!! ZA V KUHNO PA ZA VZGOJO OTROK EDINO!

 • Iva

  “Zdrava pamet je videti stvari take kot so.”

  Klajnšek, Koleta, Štrukelj, Živič, Žgajnar & Co. in razne šetinc, carl&co. presstitutke, pa vidijo stvari tako kot jim naroči globoka država!
  Slovenistan!

  • Osti jarej

   …zakaj,iva,se tako razmetavaš za noviča….si bila pri vaskršiću tudi zraven,ko so mu bajto vzeli….samo vprašam…si iskalka in podpornica resnice in pravice za vse,ali zgolj za določene?!?

   • Iva

    Materialna dobrina ni primerljiva s človekovim življenjem, ne le obsojenega (obsojenih), ampak tudi njegovih (njihovih) bližnjih.
    Take krivice ni moč sanirati, niti z rehabilitacijo.

    • Osti jarej

     …kakopak….ampak v omenjenem primeru je bilo eno življenje odvzeto in posledično veliko uničenih…po liniji mrtvega…..odgovor na moje vprašanje je zmuzljiv…iva

     • Iva

      Kdo je “odvzel” življenje Jamniku vedo tisti, ki so naročili in organizirali umor, morilec je bil plačani profesionalec, njegov voznik (Fiat Punto) sodelujoči, Bartol, Horvat in Farkaš pa statisti, ki bi lahko marsikaj razjasnili ….
      Zanimivo, da resnica ni zanimala NPU preiskovalcev (preiskovalni sodnik Hribar je na žalost že pokojni), niti tožilke, niti vpletenih sodnic in sodnika M. Štruklja in

      VPRAŠAJMO se, zakaj Žgajnarjeva “izgublja” dobljene zadeve (balkanski bojevnik, Janković), izgubljeno montirano zgodbo, pa s pomočjo Kuniča (Ježefov sin) vleče naprej?! Po čigavem nareku???

      »Obstajata dva načina, kako ste lahko pretentani. Bodisi verjamete to, kar ni res, bodisi nočete verjeti tega, kar je res.«

     • Osti jarej

      …..kaj,ko bi g.noviča podvrgli hipnozi??….če rata,pa še blanko!! ….pa bo marsikaj jasno…

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “KJER NA OBLASTI JE – “LEVICA”
  S SODIŠĆ – SE ZDI – POBEGNETA
  RESNICA IN PRAVICA”

  Domislica, avtor – jaz – J:K:K: L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • piko8

  Leva GOAZEN prepričuje sama sebe, kako pomebni so!!
  Česar koli se lotijo vse izpade po BALKANSO no ne vse, saj so sami balkanci vsi na ič nič!!!

 • šmentanamuha

  Opazila sem, ali pa spregledala, da nikjer ni naveden podatek, iz kakšne bližine je nil Jamnik ustreljen. To se mi zdi pomembno. Da lahko na temnem parkirišču natančno izstreliš nekomu dva strela v glavo, moraš biti zelo blizu. Kako se torej v naglici, ko pridivjaš z biciklom, skočiš z njega in v parih sekundah umiriš in nameriš nekomu v glavo in ga natančno zadeneš, ne da te on opazi in vsaj poskuša zbežati.
  Po moji logiki je moral biti ostrostrelec že precej prej na svojem mestu in je čakal v zasedi v nevidnem polju, morda je imel tudi ono puško za nočno streljanje in bil je na poziciji, da je lahko od tam dobro streljal na različne razdalje. Torej profi. Mislim, da niso poročali, da je Jamnik poskušal bežati.
  Če si zadihan in skačeš z bicikla, se ti trese roka preden dobro nameriš in ustreliš, žrtev te definitivno opazi in poskuša zbežati, kar pomeni, da bi vsaj s prvim strelom morilec težko dobro zadel.
  A ve kdo mogoče kakšne podrobnosti o tem?

 • Amerikanc

  Milko je bil včeraj prvi, Rogljič pa drugi.

 • lojze

  Zjutraj vstanem ob šestih, se obrijem, umijem zobe, oblečem in obujem. Če se ne stuširam porabim 23 minut, če se stuširam porabim 27 minut. Kave si ne skuham, jo popijem v službi. Od doma dom sužbe imam 11 km zato porabim še 20 minut, na cesti ni gneče, ker grem iz vasi v službo po AC. Kot pravi tožilka: to je preveč turistično. Bom moral ponovno analizirati moje turizem.

 • sodnikisozločinci

  A ne veste, da imamo v naši džamahiriji neodvisno sodstvo? Na njegove sodbe se ne da vplivati na noben način, tudi z dokazi ne. No, edino z milimi učkami murgelskega škrata.

 • luka globus

  in tega v vseh teh letih niste mogli narediti raziskovalni novinarji vseh vetrov :):)

 • Andrej

  Pravo KRIVOSODJE.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Naše sodstvo je tudi svojega denarja vredno.

 • tomnidari

  In levi verniki se nikakor ne zavedajo, da vsak lahko postane Novič, ali katerikoli od tisočev, ki jih je naše krivosodje krivosodilo! In to v imenu ljudstva! Verjetno samo tega levega!

 • Get Smart

  Če pride kdorkoli na dan z drkarijo tipa “naše sodstvo”,

  mora najprej povedati, kdo so oni!
  Razumemo? Zmoremo? Zmorete, otročički?
  .
  Vaše sodstvo?
  V Sloveniji hara kaviaržidoKOMINTERNISTIČNO oz. lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČKO sodstvo:

  =
  evo sudija nje – vsi po vrsti s FEJK diplomami:

  masleše, đorđević, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće,
  vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, radonjiće, vrebac arifine, rojiće, pavliće,
  rakočeviće, draganiće … i tako dalje do tokija

  .
  To je torej “vaše sodstvo” nje, ki seveda v svetu ljudi ni vredno pičkinoga dima nje,
  toda za očuvanje tekovina MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE
  ima neprecenljivo vrednost.
  .
  Sledite, otročički?
  .
  Z drkancijami, joj, naše, joj, joj, leviči, desniči, sredinči itd. boste pač ostali za vedno sužnji MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
    Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
    Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   .Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –RVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =

   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!