fbpx

Rekorden dan v tednu? Policija obravnavala skoraj sto ilegalnih migrantov!

V letu 2020 nas bo Goran Vojnovič presenetil s migrantsko begunsko pravljico Nekoč so bili ljudje. Fotografija je simbolična (Foto: Demokracija)

V letu 2020 nas bo Goran Vojnovič presenetil s migrantsko begunsko pravljico Nekoč so bili ljudje. Fotografija je simbolična (Foto: Demokracija)

Policisti so po zadnjih podatkih policijskih uprav Koper, Novo mesto, Maribor in Ljubljana obravnavali 97 ilegalnih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Med njimi jih je bilo največ na območju Policijske uprave Koper, kjer so jih obravnavali 73. Sledi Novo mesto.

Med 73 migranti, ki so jih obravnavali na območju Policijske uprave Koper od srede do danes zjutraj, je bilo državljanov Pakistana 62, pet je bilo državljanov Bangladeša, dva sta bila državljana Irana, ostali štirje pa so bili državljani Indije, Maroka, Sirije in Tunizije. Dve osebi sta izrazili namero, da bosta v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, zato so ju odpeljali v azilni dom, ostale tujce bodo danes po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti novomeške policijske uprave so v sredo v Dobličah prijeli 14 ilegalnih migrantov, med katerimi je bilo deset državljanov Afganistana, trije so bili državljani Irana, eden pa državljan Pakistana. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

Med prijetimi tudi povratniki
Mariborski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali sedem ilegalcev, med njimi dva državljana Alžirije, tri državljane Iraka in zakonca, državljana Irana. Vse bodo predali hrvaškim kolegom. Zakonca sta bila pri poskusu nedovoljenega prehoda državne meje prijeta že 23. aprila na območju Ilirske Bistrice, eden od obeh državljanov Alžirije pa 7. septembra na območju Črnomlja. Vse so takrat že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti ljubljanske policijske uprave pa so v zadnjih 24 urah na območju Kočevja in Grosupljega prijeli tri migrante, ki so nezakonito prestopil državno mejo. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

Peter Truden