Rekorden vikend za obmejne policiste: Prijeli so kar 100 nezakonitih migrantov!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Bolj kot se približujemo poletju, bolj narašča število nezakonitih migrantov. To dokazujeta tudi policijski poročili Policijske uprave Novo mesto in Koper za obdobje od petka do ponedeljka zjutraj – skupno so obravnavali kar 100 migrantov iz Pakistana, Sirije, Alžirije, Maroka, Iraka, Tunizije in Kameruna.

Med 11. majem in 14. majem so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 74 tujcev, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Tunizije in Kameruna so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Sedem tujcev je bilo predanih hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 26 nezakonitih migrantov, od katerih je bila večina (17) Sircev. Od teh jih je 14 zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili ti nastanjeni v azilnem domu. 6 migrantov, ki so na nezakoniti način prispeli v Slovenijo, so prijeli na območju Policijske postaje Koper, kar 20 pa na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica.

Migranti pred Kolpo. (Foto: Nova24TV)

Stvari niti slučajno niso dobre
Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je prejšnji teden opozorila, da se razmere v povezavi z ilegalnimi migracijami ponovno zaostrujejo. “Glede migrantov opozarjamo, da se stvari spet zaostrujejo, da stvari niti slučajno niso dobre,” je poudaril Grims in dodal, da pa je komisija vladi vendarle namenila pozitivno oceno, ker danes na južni meji stoji ograja, pri čemer obžaluje, da ta ni popolna. “Ob tem naj opozorim še, da bomo verjetno v kratkem potrebovali še eno ograjo, in sicer na meji z Italijo, in sicer zaradi spremembe vlade in napovedanega izgona okoli 600.000 migrantov, kar bi za Slovenijo predstavljajo nerešljiv varnostni problem. Vendar po zagotovilih, ki jih imamo, se je vendarle začelo nekaj dobrega dogajati v smeri večje varnosti in samo upamo lahko, da se bo delo v celoti in korektno opravilo,” je še povedal  Grims.

N. Ž.

 • RATATA

  Tudi na RaSlo1 so poročali o ilegalnih prestopih.
  http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/statistika/

  Preko konca tedna več kot 100!!
  76
  +
  24
  +
  17
  Večina jih je zaprosila za zaščito RS.

  Od jan – konca aprila 2018
  731moških
  in 67 žensk
  skupaj 798

  v letu 2017:
  1338 moških
  in 138 žensk
  skupaj 1476

  v letu 2016
  1085 moških
  in 223 žensk
  skupaj 1308

  v letu 2015
  231 moških
  in 46 žensk
  skupaj 277

  • karlina

   No, že sedaj jim imamo, če vse to seštejemo-4000 !!!!!!! Pa mislim, da jih je še več, itak nam levičarska , izdajalska vlada , prave številke ne bo nikoli izdajala. Se mi pa poraja vprašanje, kje so nastanjeni, oz. ali so v skoraj vsaki večji slovenski občini in se lahko kar mirno sprehajajo po celi Sloveniji ????

   • RATATA

    Kdo pa si ti, da te takšne reči zanimajo? Ti nimaš pravice to vedeti, niti vprašati ne!
    Sam spokaj se prekleta desnuharka domobranska! Res so prasci, folk pa butast, da je tako len!

 • Franjo Trojner

  Dokler policija ne bo izvzjala svojih nalog v skladu z svojimi pristojnostmi določenimi z USTAVO, veljavno domačo in zakonodajo EU bo na naših mejah kaos, kot smo ga priča zadnja leta, ko mejo neovirano prečka prav vsak ilegalni migrant, ki si to zaželi.
  Policija skupaj z SV lahko 100 % prepreči dotok ilegalnih migracij, ni mi jasno zakaj tega tudi ne stori? Odgovorne na policiji in v politiki/odhajajoči vladi bo potrebno postaviti pred sodišče, pa se naj tam zmenijo kdo je kriv za porazno stanje na naših mejah in s tem neoviran dotok ilegalnih migracij!

  • karlina

   TOČNO-vsem nam je jasno, kako to , da naša policija spušča v državo te zveri, brez vsakih problemov, samo,da rečejo, da želijo azil-ni problema. Mislim, da jim je tako naročeno iz vrha-zakaj že, so nastavili novo metlo v policiji ?????

 • Joško

  Kaj pa dela hrvaška policija? Oni nimajo nobene kontrole meje?

  • stajerc5

   Kako ti ni jasno? Kockasti jih samo pospremijo do nase meje oz. jim pomagajo najti prehode!!!
   DELAJO POPOLNOMA ISTO SVINJARIJO KOT JO JE DELALA “NASA” VLADA PRED DVEMI LETI, KO JIH JE PREVAZALA V AVSTRIJO!!!

  • Olga2345

   Zakaj bi jo pazili, saj imamo mi Šengensko mejo….

   • stajerc5

    A pred dvemi- tremi leti nismo bili?

    • Olga2345

     S to vlado je tako ta “meja” samo firnk….Srbi, Bosanci, sirci, Afganistanci….

     • stajerc5

      Na tiste, ki jih v temi ne vidis, si pozabila. Vedno vec je dvakratzganih iz centralne Afrike!

     • Olga2345

      Saj so vsi glih…poglejte Murglco, kako tolče po Slovencih…..pa Srbe, ki bi radi bili narodna manjšina SFRJ v Sloveniji!??? Pokojnine dajemo vsem srbskim teroristom iz JLA, sem hodijo njihovi “umetniki” po “zasluzne” pokojnine…. Se najmansi problem so dvakrat žgani! Te bomo poslali lepo domov! Pomagati jim je treba tam, kjer problem nastane in ne da oni nam rušijo državo! Kučan in Erjavec jih naj pa kar vzameta za zeta!

     • karlina

      Olga, kam in kako jih bomo poslali nazaj domov-čez mejo jih ne bo nihče spustil v svojo državo ,kar se tiče naših sosedov, a misliš, da bodo levičarji dopustili, da jih bodo po tem, ko so jim dali azil, nagnali iz države ?????

  • Novakec1

   Večkrat daleč nazaj napisu da hrčki namerno nečejo v šengen, so vedeli zakaj.

  • karlina

   Zakaj bi se pa Hrvati sekirali, saj so naši levičarski izdajalci, s primerom ahmata , dokazali , da so v Sloveniji ti migranti zelo, zelo zaželjeni, zato jih mirne duše in brez vesti , spuščajo v Slovenijo, kjer čisto vsak dobi azil. Hrvaška se pripravlja , oz. že ima poletno sezono in vse več turistov, Slovenija pa ima vse več-MIGRANTOV !!!!! No, sedaj naj nam Cmerko in njegova levičarska, izdajalska golazen pove-če smo še vedno najbolj varna država v EU, figo broško smo. https://skandal24.si/skandal/iz-tiskane-izdaje-varovancu-levicarjev-ahmadu-shamiehu-sodisca-in-policija-ne-pridejo-do-zivega/

 • Olga2345

  Vse odpeljati v Murgle h Kučanu!

  • stajerc5

   Olgica, ne seri ga! Bi rada, da postanejo Murgle vecje od Ljubljane!?

   • Olga2345

    Bomo imeli vse teroriste na kupu!

    • stajerc5

     Ne zeli si “no go Zone”! Ko bo prva, je to za nas zacetek totalnega konca.
     Komaj bom docakal volitve, ker se nam prekleto mudi urediti to najbolj nevarno zadevo. Najprej TOTALNO zablokirati juzno mejo, potem so pa “nasi” na vrsti!!!

     • Olga2345

      Jaz imam na sumu, da so te nezakonite migracije v dogovoru s komunisti, ki bi radi sprožili anarhijo v Sloveniji! Cmero je razlagal, da varujemo mejo!??? Tako, da so policaji taksi služba?!!!
      K sreči ima Avstrija pametno vlado in slovenskim komunistom ne zaupa!
      Mi bomo pa končno morali nehati valiti krivdo na sosede in se začeti brigati za sebe! Torej vsi na volitve! Volimo SDS!

     • karlina

      Olga, vprašajmo se , zakaj so nam kar naenkrat podražili dopolnilno zd. zavarovanje in zakaj sta nafta in bencin, tudi kar naenkrat-dražja , kot sta bila leta 2014-odgovor-MIGRANTI !!!!!!!!!!!! Zd. oskrba, ter prevoz iz mejnih prehodov, do azila, STANE !!!!! Kdo vse to plačuje-MI DRUGORAZREDNI DRŽAVLJANI SLOVENIJE, nas je kdo o tem kaj vprašal, NIHČE !!!!!

    • karlina

     + 10 !!!!!!

 • sprehajalec

  Erjavec, kaj je sedaj, pa Serar? Vlada je v umiku ali kaj?

  na sumu imam, da hočejo navleči vseh 100.000 iz Bosne, pa to težavo prepustiti novi Vladi Ivana janeza.

  Iz čiste levičarske hudobije. nihče ni bolj zloben in pokvarjen kot Združeni slovenski levičarji. Da bi radi uničili lasten narod, so nekoč v zgodovini že pokazal….

  • Novakec1

   So že na morju, čez mejo.

  • karlina

   A veš, da sem tudi jaz to najprej pomislila in kaj bodo naredili, ko bo v državi kar naenkrat, več 10.000 teh zveri, ostali pa bodo pri nas , kajti Avstrija, Italija in Madžarska imajo močno zastraženo svojo mejo. Kdor si dela utvare, da v Sloveniji ne bo posilstev, napadov, umorov, je enostavno -BEDAK !!!!!

 • Grenze

  VOJSKO NA MEJO IN TO TAKOJ ! TO JE UKAZ !

  • stajerc5

   Na zalost je to samo zelja pravih in zavednih Slovencev. Za ukaz se moramo pa 3.6.2018 masovno zbrati na voliscih in glasovati za SDS!!!

   • karlina

    AMPAK , do takrat jih imamo lahko v državi že več-1.000 , kar računaj-20 dnix100=2.000 migrantov, preden bo sploh začela delati nova vlada, kajti bližajo se dopusti-julij, avgust, jih bomo imeli v državi, kar naenkrat več-10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • stajerc5

     Tooorej!? Ce hoces na brzino, pomaga samo drzavni udar!!! Basta!

  • totex39

   Komunisti bodo vojsko najprej razorožili, preden jo bodo poslali na mejo.

  • Novakec1

   Nimajo kaj obut, v kroksijih težko tečejo za kozjejebci v adidaskah.

  • karlina

   Se še kako zelo, zelo strinjam, ampak vprašanje je-kdo bo to ukazal, kakor kaže, nihče-očitno levičarjem to godi, jih imajo rajši , kot nas-drurorazredne SLOVENCE !!!!!!

   • Igor Kavalar

    Če je že vlada kolaborant Nemčije z ilegalnimi migracijami bi pričakoval, da bo vrhovni poveljnik torej predsednik Slovenije poskrbel za varnost državljanov, ga pa bolj zanima samopodoba pred dopustom na Hrvaški obali.

 • Novakec1

  Kozjejebci pridejo čez Kolpo in rečejo Šeficovim polcajem ; Ujemte me in mi dajte azilno zaščito. MNZ se pa hval kako lovijo migrante, bljak.

 • Antonius

  Volite SDS, ker bodo v primeru zmage Kučanovih kleptomanov, vsem šerijatarskim ilegalcem neodgovorno še naprej priznavali slovenski azil.
  Premajhen narod smo, da bi si smeli dovoliti raznarodovanje, ki ga veleizdajalčeve vlade že z uvozom iz bivše Juge ves čas počnejo.
  Nogometni klub Olipija npr., je z Mandarićevim lastništvom povsem neopazno postal pralnica denarja in s prek tridesetimi pogodbenimi igralci povsem srbski klub.
  Takole s pomočjo veleizdajalce in njegove razvpite opcije Slovenijo po malem spodjedajo in na dolgi rok počasi srbizirajo. Pa Miškovićevega hotela in na čigav kredit ga je zgradil sredi Ljubljane, niti omenil nisem.

  • samotoje

   Ja, srbske posle bo treba tudi vzeti v roke.

  • Marija

   Do volitev bo prepozno. Takrat jih bo pri nas že 50,000. Takrat bo lahko še samo vojna,če bomo hoteli obstati. Ker ti se vidi bodo šli na vse ali nič.Samo z migranti bodo obstali kot v Belgiji.Kdo se je pa klanjal Jankoviču na gradu 9. maja. Mufti. Kaj to pove?Sedaj nas že žrejo in to kar na veliko.

 • twintop1

  60000 podivjanih mladih moških je varnostni problem za Slovenijo. 600000 tisoč ,to smo že zdavnaj preseženi v moči,sploh,če vzamemo v obzir da je pol naših mladih poženščenih vzgojenih v snowflake stilu,v srednjih letih jih je pol cuckcoldov,ostali so pa že malo stari za vidnejši upor.Če si hočemo dobro potem ne bi smeli sprejemati pretepencev,ker Slovenija je pa res krhka že ob majhnem številu te zalege.

  • karlina

   TOČNO !!!!!! Kar naprej govorijo, ni denarja za upokojence, ni denarja za plače tistih, ki so na minimalnih plačah, ni denarja za operacije naših otrok, ni za to, ni za ono, a za te zveri pa je denar, preklete barabe komunistične !!!!!!

 • karlina

  Super, bravo, vsaka čast-do poletja jih bomo imeli že več tisoč, kmalu pa tudi več 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!! Kje je naša vlada, kje naša varnost, kaj delajo, da jih kar spuščajo v državo in to -ekonomske migrante, iz varnih držav, kjer ni vojne. Nas je mogoče kdo kaj vprašal, če se strinjamo s tem, da jih futrajo na naš račun, haloooo !!!! Če kdo misli, da bodo šli naprej v druge države EU, se zelo, zelo moti. Kajti Avstrija in Italija sta zaščitili svoje meje, da ne govorim o Madžarski. Ljudje božji, dragi DOMOLJUBNI SLOVENCI, potrebno bo iti na cesto, pred parlament , kot smo šli leta 2015 na Kotnikovi in se jim upreti !!!!!!

 • karlina
 • samotoje

  Islamski invaziji na Evropo se v lokalnem okolju reče:” Azil, azil! Zlovenija gud for azil!” Še malo pa bo Zlovenija zelo slabo za Zlovence.

  • Zgornji

   Žalostno , toda Resnično. Ampak, takrat bo pa tudi na Celotnem planetu postalo Izredno Hudo . In to bo čez nekaj kratkih let … cca … 4,5 .

 • Slovenka

  Prekleta golazen levičarska.

 • RATATA

  https://jewish-community.si/?p=544
  Judje so bolj korajžni.
  Oni rečejo.
  Nam pa ne dovolijo povedati da nas migranti ogrožajo in so prišli z zli nameni!

  • Nisem žid, sem kristjan

   Židom ne verjamem.

 • Novakec1

  Safari na Kolpi. A so polcaji nagrajeni po številu ujetih kozjejebcev, sam prašam?

 • večni srb

  Po osamosvojitvi, se je k nam preselilo kakšnih 200.000 hrvatov, bosancev in albancev, če bi se jih selilo po 100 na dan, bi hodili k nam kar 5 let in pol.

 • Zgornji

  AAAAAAJJJJJJJ , … :-((
  No, pa delovni so tudi bili … oboji … miličniki in migrantički … :-/

 • lado

  Karlinca ,ti dam prav ,pred parlament z priboljški ampa ne za bajto !! za golazen ,ki jih namerno uvaža ,to je očitno !!! pa nagnat črz kolpo rdečkarje z azilanti !!! kaj se mora zgodit ,a slovenci zaropotamo!!???? tole zdaj je že preseglo vse meje !!! prva priložnost bo 25maj ,ko bojo nosili rdećo zvezdo na kongr trgu ob 19h !!!pridemo z priboljški !! OK???!!!

 • Marija

  Prav tako Karlina na kar jaz opozarjam že mesece.Najprej pride eden,potem pet nato 10 in sedaj že sto. Naslednji teden jih bo tisoč. Imajo taktiko kot podgane. Če prve ne uničiš jih imaš potem celo vojsko.In mi jih imamo. Planirano do volitev.Levaki si uvažajo vojsko,ker drugače bi jih ustavili že pred vstopom v državo.Torej so se odločili uničiti Slovenijo in iz nje narediti Slovenistan. Žalostno kakšni izdajalci.

  • Stefan

   Ja prav imas. To so veleizdajalci slovenskega naroda. Se malo pa bomo njihovi suznji. Tega se tisti,ki jih vabijo v Slovenijo ne zavedajo. Kaj se dogaja v Franciji,Nemciji,Svedskem nasih majmunov ne izuci.

 • Marija

  Ko niso vrnili Šamija na Hrvaško sem vedela kaj se pripravlja. In to danes imamo na meji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!