Rezultati toksikološke preiskave pri Domnu Simoniču potrdili vsebnost alkohola, THC-ja in psihoaktivnih zdravil

Foto: PU Maribor

Toksikološke preiskave so pokazale, da je imel utopljeni Domen Simonič v krvi visoke vsebnosti alkohola, potrjena pa je bila tudi prisotnost THC-ja in psihoaktivnih zdravil. 

S Policijske uprave Maribor so sporočili rezultate obdukcije utopljenega Domna Simoniča, ki so ga pogrešali od srede februarja in našli šele 31. marca v reki Dravi pri Zlatoličju.

Preiskava je ugotovila, da je bil neposreden vzrok smrti Domna utopitev, s toksikološkimi preiskavami pa so bile ugotovljene visoke vrednosti alkohola, potrjena je bila tudi prisotnost THC-ja in psihoaktivnih zdravil.

S policije so še sporočili, da povezav med posameznimi primeri utopitev v Dravi, ki so jih obravnavali v preteklosti, niso ugotovili. Vse ugotovitve bodo posredovali okrožnemu državnemu tožilstvu.

Domen je bil sicer pogrešan od februarja letos, v tem času pa je bilo v Dravi in njeni okolici organiziranih več iskalnih akcij. O njegovem izginotju so se pojavile tudi različne zgodbe. Primer Domna Simoniča je že tretji primer izginotja študentov, ki so izginili v Mariboru in so jih nato našli v Dravi.

M. P.