Rog in Metelkova – namesto alternativne kulture zloraba drog, skrivanje migrantov, vse več pa je tudi nasilja! Zakaj nihče ne ukrepa?!

Zbirališče migrantov, narkomanov in skrajnih levičarskih skupin. (Foto: Nova24TV)

Območji Metelkove in Roga, kjer se zbirajo marginalci in tam trgujejo z drogami ter skrivajo migrante, predstavljata vse večjo nevarnost za javnost. V začetku novembra je razburil napad na LGBT klub Tiffany na Metelkovi, kjer so neznanci razbili vrata, prejšnji teden pa je bilo razkrito tudi, da je že oktobra na istem območju, kjer ima med drugim sedež tudi Mirovni inštitut, prišlo do napada z nožem s strani maroškega nelegalnega migranta. Slovenski mainstream mediji, tudi na zgražanje svetovne javnosti, dajejo prostor marginalcem, ki pozivajo k popolnemu odprtju mej. Za spletni portal Nova24TV je dogajanje na območjih komentirala ljubljanska mestna svetnica Mojca Škrinjar, ki je sicer naklonjena alternativni kulturi in izražanju drugačnih, a je jasna, da ti dve območji temu nista namenjeni in bi ju bilo potrebno zapreti.

Aprila lansko leto je veliko pozornosti pritegnila oddaja Drugorazredni na Nova24TV, katere ekipa je obiskala območje nekdanje tovarne Rog, ki jo danes zasedajo takšni in drugačni marginalci. Mestna občina Ljubljana želi doseči izpraznitev območja s strani “uporabnikov”, a ji očitno nikakor ne uspe, pa čeprav je ljubljanski župan Zoran Janković znan po tem, da se poslužuje spornih praks za doseganje svojih ciljev.

V Rogu se trguje z drogami, tam pa se skrivajo tudi nelegalni migranti
Kot smo že lansko leto razkrili na Nova24TV, se na Rogu odvijajo bučne zabave, tudi tekom dneva, ki onemogočajo normalno življenje okoliškim prebivalcem, prav tako pa se na območju množično zlorabljajo in tudi preprodajajo droge, kar lahko implicira tudi na financiranje terorizma. Slednje je še toliko bolj verjetno, ker se na območju nahajajo tudi nelegalni migranti, mnogi z Bližnjega vzhoda, od katerih je največ pozornosti pritegnil Ahmad Shamieh (Šami), ki so ga nekateri levičarski poslanci pred deportacijo skrili v Državnem zboru, kjer so mu postregli s kavo, danes pa na območju na črno upravlja z brivnico. Veliko skrbi povzroča tudi varnost same stavbe, ki nikakor ni primerna ne za uporabo, ne za bivanje.

Foto: Facebook

Tudi Metelkova predstavlja grožnjo javnemu redu in miru, oktobra tam spolni napad
V Ljubljani se nahaja še eno podobno območje, ki naj bi bilo prav tako namenjeno alternativni umetnosti in sicer Metelkova. Tam ima med drugim sedež Mirovni inštitut, območje pa se je v zadnjem času večkrat znašlo na naslovnicah medijev. Najprej se je novembra zgodil napad na LGBT klub Tiffany, kjer so se neznanci znesli nad vhodna vrata, prav tako pa naj bi grozili tudi osebju. Na dogodek so se nemudoma odzvali premier Marjan Šarec ter evropska poslanca iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon in Milan Brglez, prav kmalu pa so pričele krožiti tudi govorice, da so uporabniki Tiffanyja napad uprizorili kar sami, da bi pritegnili nekaj pozornosti. Tri tedne kasneje je Slovenijo šokiralo poročanje o spolnem napadu s strani maroškega nelegalnega migranta na slovensko študentko, ki se je prav tako zgodilo na Metelkovi in sicer že oktobra, a policija o dogajanju ni obvestila javnosti.

Foto: Narobe.si

Mainstream mediji dajejo prostor marginalcem, ki spodbujajo nelegalne migracije
A namesto, da bi se politika zganila in nemudoma zaprla ti dve nevarni območji ter poostrila varnost na južni meji, se dogaja prav nasprotno. Mainstream mediji, z mariborskim Večerom na čelu, so se pričeli kar javno zavzemati za popolno odprtje mej, pri čemer je novinarka Kristina Božič v svojem propagandnem prispevku med skupinami marginalcev, ki živijo na račun davkoplačevalcev, kot so InfoKolpa, Slovenska filantropija in ZRC SAZU dala prostor za promocijo tudi Delovni skupini za azil Ambasade Rog, ki naj bi delovala v “pravno in solidarnostno podporo ljudem, ki so prebežali v Slovenijo”, kakor imenuje spodbujanje nelegalnih migracij. Namesto, da bi sedel v zaporu, se predstavnik Roga Miha Blažič tako lahko javno zavzame za popoln opustitev nadzora na mejah: “Ljudje na begu vztrajajo na poti proti cilju. Vprašanje je, ali bodo prišli na cilj na zelo nevaren, nezakonit in tvegan način, ali pa lahko Slovenija omogoči normalen vstop v postopek odločanja o prošnjah za azil?”

Mojca Škrinjar podpira alternativno kulturo in izražanje drugačnih, a Metelkova in Rog temu nista namenjena
Za komentar smo prosili tudi Ljubljansko mestno svetnico in nekdanjo državno sekretarko na Ministrstvu za šolstvo in šport, Mojco Škrinjar, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma povedala, da sicer podpira to, da ima mesto nek prostor za alternativno kulturo in izražanje drugačnih, ki se niso izobraževali na likovni ali glasbeni akademiji, pa kljub temu skušajo najti svoj prostor na umetniškem odru Ljubljane ali Slovenije. A kar je nastalo na območju današnje Metelkove in Roga po mnenju Škrinjarjeve nima nobene povezave s prvotnim namenom: “Mislim, da so ta območja nevarna za Ljubljano in ni pametno da so tukaj. Potrebno jih je preprosto zapreti.”

Foto: Demokracija

Janković se po vsej verjetnosti noče zameriti levičarjem
Ob tem čudi tudi, da županu Zoranu Jankoviću nikakor ne uspe izseliti nelegalnih naseljencev npr. na območju Roga. Škrinjarjeva meni, da kar Janković hoče, vedno tudi stori: “Poglejte kanal C0, gradi brez gradbenega dovoljenja, brez presoje vplivov na okolje, čez privatna zemljišča, ki so bila razlaščena brez odločbe sodišča, pri tem ima pa celo podporo neke sodnice. Če bi hotel, bi to storil, a mislim, da se boji te subkulture, ki jo zastopa določena politična opcija, ki se ji ne želi zameriti. Raje se zameri nekaterim meščanom, ljudem, ki so bili oškodovani in ljudem, ki so utrpeli poškodbe, kot pa da bi se zameril njim. Mislim, da je premalo pogumen v tem delu in vsi Ljubljančani bi ga podprli, razen tistih, ki podpirajo to politično opcijo.” Škrinjarjeva je jasna, da bi bilo potrebno obe te območji, ki sta postali škodljivi za Ljubljano, potrebno zapreti:

Zoran Janković in Violeta Bulc na paradi ponosa. (Foto: RF)

Metelkovo in Rog bi bilo potrebno takoj zapreti, nedopustno je tudi, da je policija prikrivala spolni napad
Škrinjarjeva je kritična tudi do policije, ki ni obvestila javnosti o oktobrskem spolnem napadu: “Da se je to prikrivalo v javnosti toliko časa je kriminal in to je do skrajnosti nedopustno. To pomeni, da so bile vse ženske, ki so se sprehajale tam, v tistem območju, bile v nevarnosti. Niso se niti pazile, ker se niso zavedale te nevarnosti. Če bi se to zgodilo mojim otrokom, vem, da ne bi molčala.” Kar se tiče Tiffanyja, se Škrinjarjeva čudi, da še niso našli tistega, ki je ta vrata razbil: “Ne vem, zakaj se je bilo potrebno spravit na ta klub, to je čisto divjaštvo.”

Spolni napad na Metelkovi je prejšnji teden komentiral tudi poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, ki je za spletni portal Nova24TV pojasnil, da vse to samo dokazuje, kako Slovenija postaja podobna Švedski, kjer so v podobnih centrih ali pa v njihovi bližini posilstva in najhujše oblike nasilja, tudi umori žensk, na tekočem traku prisotni vsak dan, to je tam vsakodneven pojav: “Tisti levičarji, ki so povsem na vrhu in z migracijami mastno služijo ter imajo z njimi denaren profit, dobro vedo, zakaj gre. Njim pa sledi mnogo naivnih, zlasti mladih deklet, ki sploh ne razumejo, da ti ljudje, ki prihajajo so povsem nekaj drugega, ko se jih predstavlja, med drugim tudi skozi nadaljevanke. Praktično vse televizije v Evropi iznenada vrtijo turške nadaljevanke, ki jih prej niso nikoli, kar je oblika propagande in ljudje to jemljejo kot dejstvo.”

Branko Grims (Foto: posnetek zaslona)

Do napada sicer ne bi smelo priti, saj je bila maroškemu migrantu, že pred leti zavrnjena prošnja za azil, prav tako je bil le teden pred posiljevalskim pohodom, pred napadom na Metelkovi je namreč posilil že dekle na Kardeljevi ploščadi, izpuščen iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi ropa. Grims je izrazil mnenje, da bi morali odgovorni politično, pravno in kazensko odgovarjati: “Ta človek bi moral biti že zdavnaj deportiran oz. izgnan iz Slovenije in očitno so nekateri opustili dolžnostna ravnanja, kar pomeni da so sokrivi za zločine in morajo pravno, politično in kazenskon odgovarjati, brezpogojno! Prišlo je do najhujših posledic, zato ker je nekdo opustil dolžnostno ravnanje, nekje v vrhu ministrstva ali pa vsaj policije.”

Foro: Pinterest

V luči dogajanja v zvezi z Rogom in Metelkovo pa je Škrinjarjeva izrazila tudi zaskrbljenost nad širšim dogajanjem v družbi: “V naši družbi je viden absoluten in skoraj dokončen propad vrednot. Vrednot ni več niti v politiki, očitno niti v sodstvu, to dokazujejo tudi zadnja pričanja gospoda Zvjezdana Radonjića. Ni več vrednot v vsakdanjem življenju in menim, da v živo gledamo odmiranje države in demokracije.”

Rok Krajnc

 • Janez Mayer

  Ah, ne. Levičarji pa res ne delajo ničesar za pridobivanje političnih točk. To delajo samo grdi, umazani, zli desničarji.
  Levičarjem politične točke kar pripadajo, po difoltu, no.

 • WISKY 1000

  najlepše mesto NJE,PODRET TO SVINJARIJO.

 • Skrajno Desni

  V Rogu in Metelkovi se šolajo novi politični kadri, zakaj bi kdo ukrepal njihove vzornike imamo v vladi.

 • rubec

  Na bajti osem poštnih nabiralnikov. V osmih je trava, v devetem pa položnice.

 • ZatonMesecnikov

  #Rog in Metelkova – namesto alternativne kulture zloraba drog, skrivanje migrantov, vse več pa je tudi nasilja!#

  Gre za neko 50 let zapoznelo hipijevstvo, (ker takrat je ljudska milica ukrepala), zlizano z Che Guevara filozofijo porednih Mladincev ZSMS. Filozofijo Upora in permanentne Revolucije. V bistvu gre pa za mladiče nekdanjega režima, zato nihče ne upa ukrepati. Njihov glasnik so pa 60 let stari nekdanji Titovi komunistični mladinci na Sazu.

  Pa imaš pojasnilo, zakaj se ne ukrepa.

 • Aresnica

  Zbirališče migrantov, narkomanov in skrajnih levičarskih skupin.
  – skratka zbiranje vse vrste golazni.
  ______________
  Lep pozdrav

 • lena

  Zakaj nihce ne ukrepa – zato, ker ima nekdo od takega stanja koristi! Vprasanje, kdo so dilerji, pa zvodniki, prekupcevalci,… kdo so njihovi botri iz ozadja?

 • Igor Pavlič

  Vsi tisti brezdelneži bo spadali v prisilne delavnice, če bi še obstajale. Tidve lokaciji sta leglo komunistov, anrhistov in drugih lenuhov, kdo bo napravl konec temu!? JAnković naj takoj odstopi, popolnoma je nesposoben!.

 • sodnikisozločinci

  Režim raje vidi, da se mladina drogira, kot protestira po ulicah in hodi na volitve.

  • Slovenec

   Točno. Radi imajo tudi vodljivo mladino, ki ne razmišlja s svojimi
   beticami.

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda združeni v hordah rdečih klerikalcev.
  Rdeči klerikalci so nasledniki ali pa potomci rdečih verskih blaznežev, ki so med vojno izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Na takih lokacijah kot sta Metelkova in Rog rdeči klerikalci vzgajajo novo generacijo rdečih verskih blaznežev, ki propagirajo idiotizem in pomena patriotizma ne doumejo, ker so topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma oziroma z eno besedo slovenceljni.
  Tudi uvajanje novih prvorazrednih v “revolucionarno gibanje” spada v dejavnost okupacije..

 • Slehernik

  Užgat z napalmom

  • samotoje

   Eh, ne moreš ostarelih otrok kar na bum. Že tako so prizadeti, ko jim zmanjka štofa za zadevanje. Pa nobeden jih ne razume. Pa vsi bi kar nekaj radi od njih.

 • Observer

  Konec temu bodo naredili ilegalni migranti, ko se bodo zadosti namnožili po LJ in bodo vdrli v Rog z vzkliki allah je velik. Res se moraš smejat, ko debili v Rogu pozivajo k popolnemu odprtju mej, ne zavedajo pa se, da si s tem kopljejo lasten grob. Takšne idiote svet le redko vidi. Še v temnem srednjem veku so bili navadni butasti ljudje bolj pametni od njih. Takrat so se zavedali nevarnosti Islama in nobeden ni pozival k odprtju mej. Darwinova nagrada jim ne uide. Dozdeva pa se mi, da jo bodo dobili post mortem.

  • rubec

   ********

   • samotoje

    En zombi ti minuse tala. Saj ti je že zgoraj rafal povedal, ampak toliko da veš.

 • Observer

  V luči dogajanja v zvezi z Rogom in Metelkovo pa je Škrinjarjeva izrazila tudi zaskrbljenost nad širšim dogajanjem v družbi: “V naši družbi je viden absoluten in skoraj dokončen propad vrednot. Vrednot ni več niti v politiki, očitno niti v sodstvu, to dokazujejo tudi zadnja pričanja gospoda Zvjezdana Radonjića. Ni več vrednot v vsakdanjem življenju in menim, da v živo gledamo odmiranje države in demokracije.”
  ————————–
  Če se kaj lahko naučimo iz zgodovine je to, da se iz nje nič ne naučimo:

  “I do not say that democracy has been more pernicious on the whole, and in the long run, than monarchy or aristocracy. Democracy has never been and never can be so durable as aristocracy or monarchy; but while it lasts, it is more bloody than either. … Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide. It is in vain to say that democracy is less vain, less proud, less selfish, less
  ambitious, or less avaricious than aristocracy or monarchy. It is not true, in fact, and nowhere appears in history. Those passions are the same in all men, under all forms of simple government, and when unchecked, produce the same effects of fraud, violence, and cruelty. When clear prospects are opened before vanity, pride, avarice, or ambition, for their easy gratification, it is hard for the most
  considerate philosophers and the most conscientious moralists to resist the temptation. Individuals have conquered themselves. Nations and large bodies of men, never.”

  – John Adams, 2. predsednik ZDA (4. Marec 1797 – 4. Marec 1801)

  Kar Škrinarjeva ugotavlja je bilo že dolgo časa nazaj ugotovljeno oz. napovedano.

 • RATATA

  Rog in Metelkova idealni lokaciji za sežigalnico odpadkov

  • Ana Job

   Baje bo kmalu v Ljubljani sem slišala

  • samotoje

   Dobra ideja. Že zato, ker si minus dobil.

 • Common Sense

  Pazite kako volite. Pamet v roke.

 • Andre Frass

  Ni jim pomoči.

 • montyamp

  Iščem rjavi šraufnciger .
  Ga je mogoče kdo vidu ???

 • rubec

  Najprej sem se vprašal, kaj porečejo starši na to, ko bo tej mladini v delavski knjižici pisalo, da so 40 let kracali po fasadah in uničevali objekte. Potem mi je nekdo prišepnil, da so njihovi starši tudi tam.

  • RATATA

   Ena prasica ti minuse tala!!

   • rubec

    Jaz si bom pa plus dal.

   • pajot

    No,ja,kdor ima v glavi minuse,ta jih tudi tala.

 • Marija Frančišek

  Kar morala sem se ustavit tukaj. Na vsake toliko časa pogledam to spletno stran in me vsakič znova šokira. Prvič zaradi absolutno groznega novinarstva, ker oprostite temu ne moreš rečti novinarstvo, to ni sploh na nivoju in če je to vaš glavni vir informacij je žalostno. Novinarstvo je v glavnem na nuli, grozno. Drugič pa še ta stolpec komentarjov. Sploh ne vem kaj rečt, jaz ne vem ali se bo rodilo novo ekstremistično gibanje v teh komentarjih ali kaj, ker to kar berem je prav nagnusno. ne da bi malo pogledali naokoli, si prebrali kakšen članek več z večih strani, z večih zornih kotov, ne, preberete članek od Nova24 in si mislite: “To pa mora biti res!” Očutek dobivam, da je ta stran samo za širjenje nekega sovražnega mnenja (ne me zdaj povezati z levico, ne rada se označujem s temi bednimi oznakami), ampak res mislim, da drugega ni za najti tu; novinarstvo na podnu, subjektivno do konca in le vsiljevanje nekega sovražnega mnenja do soljudi.

  • pajot

   Pejd rajši na Mladino. tam se boš boljše počutla.

   • Marija Frančišek

    Nisem rekla nič o mladini, in sicer tam je tudi dost slabo novinarstvo, ki je pa iz druge skrajnosti. samo pravim da ne smete jemati nova24 za svoj edini vir novic, ker so res napisane tako da ti v glavo vsilijo neko mnenje o zadevi. Malo preberi naslove in pomisli če je objektivno (kot naj bi novinarstvo bilo) ali subjektivno napisano.

  • KAPIBARA

   Pol, pa ber pa Otroci s Petričkega..

 • Andrej

  Marsikdaj se zgodi, da kje kaj zagori, vzrok požara pa ni znan. A se v Rogu in na Metelkovi ne more kaj podobnega zgoditi? Vsi so nažgani, zadrogirani. Recimo, da je en pozabil kuhalnik ugasnit, pa bi zgorelo. Če se kdo malo spozna na podtalne dejavnosti bi to z lahkoto naredil.

 • Van Der Waals

  SAMO RUŠITI ROG IN METELKOVO!!!!

 • macon

  Rogovci bi radi samo ponovili zgodbo Metelkovcev, ki so že vsaj 15 let najbolj mainstreamast mainstream. Večino notranjosti kasarne so obnovili, vsi, ki imajo tam pisarne pa so namontirani na kulturni proračun.

  Drugače sta pa dve posiljeni samo za uvod, pritepenci bodo včasih tudi koga ubili in vse bomo morali razumeti in požirati. So pač reveži pa frustrirani pa ne damo jim zadosti pa ne razumemo jih pa preveč smo sovražni.

 • Rododvni Vrtičkar

  ZAČETK. LISTOPADA SEM BIL NA METELKOVI IN SEM NA VHODU MENZE VIDEL ČRNUHA KI JE GOVORIL V ARABSKEM JEZIKU HALOVEN JE BIL SEJ RES POLNO JE SRBSKIH AGENTOV PO METELKOVI IN SOROSOVIH ČRNUHOV KONC JE Z METELKOVO

  • Rododvni Vrtičkar

   AJA ARABEC JE BIL VARNOSTNIK Z ZELENIM AVTO JOPIČEM, SEM MISLUL DA SEM V ABU DABIJU

 • Viktorh

  Nujna, takojšnja deratizacija…