Saj ni res, pa je! V Mariboru v pregretem avtomobilu pustili 3-letnika in dojenčka?!

slika: Sobota.info

Ni še daleč nazaj, ko se je pisalo o tragediji, ki se je zgodila v Rovinju. 33-letni oče je štiriletno hčerko več kot dve uri pustil v pregretem avtomobilu, odšel na delo, deklica pa je dan pozneje, zjutraj, umrla v reški bolnišnici. Pri okoli 40 stopinjah Celzija je štiriletnico v avtomobilu pustil kar dve uri, ob prihodu reševalcev je imela visoko vročino. A tragedija bi se pri nas lahko hitro ponovila, piše Škandal24.

Pred enim izmed nakupovalnih središč v Mariboru je zdaj nekdo v razgretem avtomobilu pustil dva otroka, 3-letnika in dojenčka, poročajo mariborski lokalni portali. Otroka naj bi sicer v avtomobilu imela odprto okno in vodo, a vseeno se temperatura v razgreti pločevini v manj kot desetih minutah lahko dvigne na življenjsko ogrožujočo raven.

Marsikdo, ki pusti avto pod žgočim soncem, ob zapustitvi pusti priprta okna v prepričanju, da zaradi tega v avtu ne bo vroče. A zgolj za centimeter ali dva priprta okna ne prinesejo nobene ohladitve, saj ne omogočijo prepiha, zato tudi ne pride do izmenjave vročega zraka s hladnejšim, opozarja AMZS. Notranjost avtomobila ob obsevanju s sončnimi žarki deluje kot vročinska past. Sonce segreva pločevino, zaradi tega pa se segreva notranja stran karoserije, na primer strop. Temperature lahko narastejo do 60 stopinj Celzija.

E-maribor.si

 • Igor Pavlič

  Še en dokaz, da se migrantje ne gibajo le v Beli krajini in okoli Ilirske Bistrice, končno vsi vemo, da imajo cilje severneje od te komunistične Slovenije, imajo pa seveda tudi Sorosove in Kučanove bančne kartice ter se mimogrede pred naslednjo mejo ustavijo še v kakšnem mariborskem nakupovalnem centru, končno tudi otroci potrebujejo kaj. Še sreča, da niso nikogar napadli oropali ali posilili!

  • Steiermark

   Potem bi pa ti bil preveč zavisten, če se tebe nebi lotili, kot prvega….. saj vendar veš, da njim vse prav pride, od dojenčkov pa do starih kozlov kot si ti!

  • Franc Šink

   Nisi duhovit.

   • Steiermark

    Rees ni duhovit, je pa zabit…..

  • Miro

   predlagam pregled, če že ni prepozno

 • bojan

  zame je to nameren detomor … pa kaj je s temi starši , če ne morejo vzdrževat otrroka naj ga raje dajo v rejo drugim ne pa da takole morijo otroke da bi se znebili bremena … absolutno ne vrjamem da se otroka lahko kr tko pozab v avatu to bi se moralo kiminalizirat ker gre za namerno morijo.

 • Skrajno Desni

  Jaz bi tipa zaprl v razbeljen avto in počakal da se skuha.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!