fbpx

Saj ni res, pa je! V Mariboru v pregretem avtomobilu pustili 3-letnika in dojenčka?!

slika: Sobota.info

Ni še daleč nazaj, ko se je pisalo o tragediji, ki se je zgodila v Rovinju. 33-letni oče je štiriletno hčerko več kot dve uri pustil v pregretem avtomobilu, odšel na delo, deklica pa je dan pozneje, zjutraj, umrla v reški bolnišnici. Pri okoli 40 stopinjah Celzija je štiriletnico v avtomobilu pustil kar dve uri, ob prihodu reševalcev je imela visoko vročino. A tragedija bi se pri nas lahko hitro ponovila, piše Škandal24.

Pred enim izmed nakupovalnih središč v Mariboru je zdaj nekdo v razgretem avtomobilu pustil dva otroka, 3-letnika in dojenčka, poročajo mariborski lokalni portali. Otroka naj bi sicer v avtomobilu imela odprto okno in vodo, a vseeno se temperatura v razgreti pločevini v manj kot desetih minutah lahko dvigne na življenjsko ogrožujočo raven.

Marsikdo, ki pusti avto pod žgočim soncem, ob zapustitvi pusti priprta okna v prepričanju, da zaradi tega v avtu ne bo vroče. A zgolj za centimeter ali dva priprta okna ne prinesejo nobene ohladitve, saj ne omogočijo prepiha, zato tudi ne pride do izmenjave vročega zraka s hladnejšim, opozarja AMZS. Notranjost avtomobila ob obsevanju s sončnimi žarki deluje kot vročinska past. Sonce segreva pločevino, zaradi tega pa se segreva notranja stran karoserije, na primer strop. Temperature lahko narastejo do 60 stopinj Celzija.

E-maribor.si