fbpx

Samo v torek policisti Policijske uprave Novo mesto izsledili kar 16 nezakonitih migrantov iz Pakistana, Bangladeša, Maroka, Egipta in Sirije!

Slika je simbolična. Foto: iStock

Policijska poročila potrjujejo, da invazija s strani nezakonitih migrantov še zdaleč ni potihnila. Na območju Policijske uprave Novo mesto so namreč samo v torek, 9. oktobra, izsledili kar 16 migrantov različnih nacionalnosti, ki so poskušali na nezakonit način prečkati slovensko-hrvaško mejo. 

Iz policijskega poročila je razvidno, da so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Zapudje, Drežnik, Hrast pri Vinici, Tribuče in Črnomelj izsledili in prijeli 16 nezakonitih migrantov z bangladeškim, pakistanskim, maroškim, egipčanskim in sirskim državljanstvom, ki so želeli vstopiti v Slovenijo.

Preberite več: Migrant naj bi v Kočevju hotel posiliti punčko: To je šokantni zapis, ob katerem boste ostali brez besed

Policijski postopki še niso zaključeni
Medtem ko policijski postopki z državljani Bangladeša, Pakistana, Maroka, Egipta in Sirije še niso zaključeni, se človek upravičeno vpraša, koliko nezakonitih migrantov dejansko prečka slovensko državno mejo, namreč, dejstvo je, da so številni deli meji brez nadzora, veliko pa je bilo poročanj o tem, kako so migranti s strani nevladnih organizacij dobro obveščeni o poteh in načinih, kako se dokopati do azila v eni izmed držav članic EU.

Migranti pred Kolpo (Foto: Nova24TV)

Ob vsem tem je smiselno spomniti, da je bilo mogoče na eni izmed junijskih nujnih sej Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, kjer so obravnavali predvsem varnostno situacijo na Balkanu, slišati opozorilo s strani varnostnih in tajnih služb, da se bodo jeseni stvari glede prihoda migrantov drastično zaostrile. Poslanec SDS Branko Grims pa je ob tem izpostavil, da je odvisno od nas samih, kako dobro in uspešno se bomo uspeli zaščititi in kako se bomo uspeli povezati tudi z našimi sosedi, zato da ohranimo varnost, ki je ena in nedeljiva.

N. Ž.