fbpx

Še en očividec pokola v Mariboru, ki je oživljal 25-letnega Maria, razkril: “Bil je pravi masaker, ljudje so ležali na tleh, pet oseb je kar 20 – 25 minut klicalo policijo”

Foto: Facebook/STA

Spopad sredi ulice v štajerski prestolnici na Vodnikovem trgu, v katerem je življenje izgubil komaj 25-letni fant, še vedno buri duhove, saj si marsikdo izmed nas težko predstavlja, da se kaj takega lahko zgodi pri nas. Dogajanje v stilu ameriških filmov se je  preselilo k nam, ko se tega sploh nismo dodobra zavedli. V naše uredništvo se je javil eden izmed očividcev, ki se je znašel na mestu nedeljske tragedije in z nami delil, da je bilo na mestu tragedije polno krvi. “Bil je pravi masaker, ljudje so kar ležali na tleh,” je povedal. Hkrati je to že druga priča, ki je potrdila, da so bile policijske linije vseskozi zasedene, saj se je kar pet ljudi trudilo 20 do 25 minut, da so uspeli dobiti zvezo s policijo. 

Očividec nam je povedal, da je bil tistega večera skupaj z družbo v klubu KMŠ (Klubu mariborskih študentov), kjer se je ta zabaval skupaj s prijatelji. Po končani zabavi se je skupaj s prijateljem iz Slovaške odpravil proti domu. Med klepetom s prijateljem je nenadoma zaslišal kričanje, zato je stekel v smer od koder je to prihajalo. Ko je ta pogledal na cesto je pred sabo videl polno krvi, pravi masaker, naokrog pa so ležali ljudje.

“Ko sem se dodobra obrnil sem videl fanta na tleh v nezavesti, ki ni kazal sledov življenja,” je povedal očividec in dodal, da je ob njem jokalo dekle, ki je od prej ni poznal. Poleg tega je opazil še dve ranjeni osebi, ob tem pa spomnil na to, da pri Mariu sprva sploh ni opazil, da ima razparan trebuh in da mu popkovina gleda ven. “Ko smo uvideli, da se je fant znašel v hudi življenjski stiski, sem ga pričel oživljati z umetnim dihanjem, ena izmed punc pa je pričela z masažo srca. Po tem, ko je preteklo od 7 do 8 minut je fant, ki je na žalost preminil, pričel dihati,” je povedal naš vir in dodal, da je ta kmalu padel v nezavest, zato so ga ponovno poskušali prebuditi.

Foto: iStock

“Policijo smo doklicali v 20-25 minutah”
Naš vir nam je izdal, da so policijo po pretepu v katerega je bilo vpleteno vsaj 20 oseb, poskušali poklicati iz vsaj 5 različnih telefonov. “Trajalo je kar od 20 do 25 minut, da smo jo dokončno doklicali,” je povedal in dodal, da je tudi njegov prijatelj iz Slovaške poskušal priklicati pomoč pa je ta ni mogel doklicati, ker je bila linija zasedena. Enemu izmed klicateljev se je ta končno oglasila in policaj je po besedah vira pričel kričati, čemu kličejo na pomoč policijo namesto reševalcev. Poleg tega nam je vir zaupal, da mu sedaj pokojni 25-letnik, preden so ga odpeljali na urgenco prišepnil, da mu je ime Mario.

V nedeljo zjutraj je bila policija PU Maribor okrog 5.35 obveščena o pretepu petih oseb v Mariboru na Vodnikovem trgu, v katerem je ena od oseb dobila tako hude poškodbe, da je umrla. V torek smo poročali o navedbah ene izmed očividk, ki name je zaupala, da je bilo vse skupaj grozno in da fant, ki je dobil najhujše rane, sploh ni bil vpleten v prepir, temveč je šel ravno takrat mimo, ko ga je eden od moških, vpletenih v pretep, zabodel v trebuh. S PU Maribor so sicer sporočili, da so po pretepu reševalci v UKC Maribor prepeljali tri osebe, a žal je 25-letni Mario izgubil bitko z življenjem, saj so bile rane prehude. Prav tako so dodali, da so med vzpostavljanjem javnega reda pridržali eno osebo, uporabili pa so tudi prisilna sredstva. Glede na to, da kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, podrobnosti še niso povsem jasne.

N. Ž.