Še ena prometna nesreča na slovenskih cestah, ki jo je povzročil tihotapec s polnim avtom migrantov!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Včeraj so mediji poročali o nesreči s smrtnim izidom na primorski avtocesti, dolgo pa so skrivali podatek, da je šlo za tihotapca migrantov. Bosenski voznik, ki je tihotapil osem migrantov, je povzročil nesrečo, dva izmed migrantov pa sta izgubila življenje. Nihče pa ni poročal o še eni prometni nesreči, do katere je prišlo, ko je pred policisti bežal tihotapec migrantov in med begom trčil v ograjo. 

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista policijske postaje Ljutomer včeraj malo po 14. uri na Razkrižju ustavljala vozilo znamke mercedes, avstrijskih registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavilo in z nezmanjšano hitrostjo nadaljevalo z vožnjo. Med vožnjo je voznik zapeljal z vozišča in trčil v žično ograjo ter brajde na Razkrižju. Na kraju je bilo prijetih več oseb. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije.

Osumljenemu državljanu Turčije, ki je prevažal migrante, je bila odvzeta prostost, poroča sobotainfo. Pri prometni nesreči je nastala škoda v višini 800 evrov, vprašanje pa je, kdo bo to poravnal. Sicer pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje ljutomerski policisti izsledili in prijeli še pet državljanov Afganistana in dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Lana Božič

 • Andrej

  Zdaj mi je pa jasno, zakaj so našo policijo opremili z desetinami novih avtomobilov. Da bodo lažje ilegalce po naših cestah lovili. Varda na meji bi bila sicer bistveno cenejša, ampak to ne bi bilo v duhu gospoda Šarca. Varda sicer ne povzroča kakih ogljičnih sledi, ampak, Šarec mora nekako opravičiti tistih 180 milijonov za podnebne spremembe.

 • KAPIBARA

  Čim več takih nesreč..- ta prvih..

 • Van Der Waals

  ZAPRET NEVLADNIKE IZ PIC IN MIROVNEGA INŠTITUTA!!!

 • Garbage man

  Milica deluje na prehodih za pešce, ne na avtocestah! Je lažje staro mamo oglobit ,kot švercerje migrantov.Prav tako lahko pomotoma ustaviš na avtocesti svojega dobavitelja drog, ali pijanega komandirja, ki se vozi s plavo lučko z zabave…….

 • piko8

  Prej nebo reda na meji,da bodo to migrandsko golazen začeli strljati v čelo!! Samo tak migrat se nebo več vrniv v Slovenijo!!

 • Common Sense

  Namesto, da po hitrem postopku sprejemajo zakone proti vardam, bi že zdavnaj morali sprememniti zakon o azilu in 10x povišati kazni (tudi zaporne) za tihotapce. Samo potem bi pol simpatizerjev SD-ja sedelo v arestu.

 • Garbage man

  Ne vem zakaj Barbara ni urgirala? EU transport? Mogoče so se pa skrivali v prtlažniku, ker so hoteli presenetit Tanjo z novimi uhani????

 • Garbage man

  Še za gnoj niso dobri, ker so okuženi

 • Rožle

  Neki me spet Déjà vu heca ..

 • samsara

  “Bosenski voznik…”

  Cel Balkan na čelu z Bosanci pravi ‘Bosanski’, samo nekateri slovenceljni/ke so še dandanes tako neverjertno fini in prefinjeni, da oni pač ne morejo tako.

  Se pa spomnim tudi sam, da so nas za časa udbojebine juge filali s takšnim prefinjenim ‘Bosenskim izražanjem’, ki ga nihče od Balkancev nikoli ni uporabljal, saj ga niti ni poznal. Vsaj sam se s tem na Balkanu, v Sloveniji ali kjerkoli drugje, nikoli nisem srečal.