fbpx

Še ena prometna nesreča na slovenskih cestah, ki jo je povzročil tihotapec s polnim avtom migrantov!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Včeraj so mediji poročali o nesreči s smrtnim izidom na primorski avtocesti, dolgo pa so skrivali podatek, da je šlo za tihotapca migrantov. Bosenski voznik, ki je tihotapil osem migrantov, je povzročil nesrečo, dva izmed migrantov pa sta izgubila življenje. Nihče pa ni poročal o še eni prometni nesreči, do katere je prišlo, ko je pred policisti bežal tihotapec migrantov in med begom trčil v ograjo. 

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista policijske postaje Ljutomer včeraj malo po 14. uri na Razkrižju ustavljala vozilo znamke mercedes, avstrijskih registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavilo in z nezmanjšano hitrostjo nadaljevalo z vožnjo. Med vožnjo je voznik zapeljal z vozišča in trčil v žično ograjo ter brajde na Razkrižju. Na kraju je bilo prijetih več oseb. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije.

Osumljenemu državljanu Turčije, ki je prevažal migrante, je bila odvzeta prostost, poroča sobotainfo. Pri prometni nesreči je nastala škoda v višini 800 evrov, vprašanje pa je, kdo bo to poravnal. Sicer pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje ljutomerski policisti izsledili in prijeli še pet državljanov Afganistana in dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Lana Božič