fbpx

Še ena skrivnostna smrt ruskega milijonarja: Našli so ga lebdečega na vodi z luknjo v glavi

Juri Voronov je bil povezan z družbo Gazprom, s katero je koval velike dobičke. (Foto: Twitter)

Nov dan, nov mrtvi milijonar v Putinovi Rusiji. Tokrat je svoj žalostni konec dočakal Jurij Voronov. Policisti so ga našli v njegovem razkošnem domovanju v bogatem predmestju Sankt Petersburga. Ob prihodu je lebdel v bazenu z luknjo v glavi, ki jo je povzročilo strelno orožje. Policisti so na dnu bazena našli več tulcev nabojev.

Voronovo logistično podjetje je imelo donosno pogodbo z ruskim državnim podjetjem Gazprom, njegov umor pa naj bi bil povezan s poslovnim sporom. Umrli je namreč pred smrtjo trdil, da so ga njegovi poslovni partnerji ogoljufali za visoke vsote denarja.

Ruski preiskovalni organi zaenkrat še niso prišli do nobenih zaključkov, imajo pa pričevanje njegove soproge, ki je povedala, da je umrli pred smrtjo veliko pil prav zaradi omenjene goljufije, poroča Bliz.

Čistke v ruski energetiki?
Vest o zadnji smrti pa je le še en v nizu vesti o umorjenih ruskih milijonarjih, odkar se je začela ruska invazija na Ukrajino. Visoko pozicionirani uradnik pri Gazpromu Aleksander Tulakov naj bi se na svojem domu obesil, a številni ne verjamejo, da je šlo za samomor, saj je njegovo telo kazalo znake pretepa.

Tri tedne pred njegovo smrtjo so našli mrtvega Leonida Shulmana. Umrli je bil vodja transporta v Gazprom Investu, podružnici energetskega velikana, zadolženi za investicije.

Subotin naj bi umrl zaradi šamanovega nasveta. Foto: (Tpyxa)

Kap naj bi zadela tudi Alexandra Subotina, prav tako uradnika v Lukoilu na visokem položaju. Uradno naj bi umrl po tem, ko je po prekrokani noči obiskal šamana in upošteval njegov nasvet. Po eni izmed teorij ga je nekdo zastrupil s strupom, ta pa je nato v njegovem telesu povzročil srčni infarkt.

Eden najbrutalnejših umorov pa je bil prav gotovo umor Vladislava Avayeva, Putinovega zaveznika, ki so ga našli ustreljenega v njegovem moskovskem stanovanju poleg njegove soproge in njune 13-letne hčerke. Umrle so našli kmalu po tem, ko so Rusijo zadele zahodne sankcije – oblasti trdijo, da je bankir najprej postrelil svojo družino, nato pa pokončal še sebe.

Andrej Žitnik