fbpx

Se že prosto sprehajajo! Policija v nedeljo pri Mednem ustavila štiri temnopolte moške

Fotografija je simbolična.

Vse bolj se govori o migrantskih poteh, ki vodijo preko Italije in Hrvaške čez Slovenijo, vendar slovenske oblasti o tem ne poročajo ničesar. V uredništvo Nove24TV smo dobili ekskluzivno fotografijo policistov, ki so v nedeljo pri Mednem v okolici Ljubljane ustavili štiri temnopolte moške. Fotografija dogodka je kronska priča, da za varovanje državnih meja in za zagotavljanje splošne varnosti ni ustrezno poskrbljeno, saj se nezakoniti migranti prosto sprehajajo že v notranjosti države.

Problematika prosto tavajočih migrantov je že nekaj časa znana v Italiji, nedavno pa so tudi naši južni sosedje opazili velike skupine migrantov, kako se sprehajajo mimo njihovih hiš. Fotografija slovenske policije in štirih temnopoltih moških dokazuje, da se tudi v naši državi soočamo z nenadzorovanim stanjem na področju migrantov, a tudi naši javnosti policija o tej problematiki ne poroča ničesar.

Da gre za obsežno grožnjo, ki jo ignorirajo italijanske in hrvaške oblasti, smo nedavno že poročali, tokrat pa je problem nezakonitega priseljevanja znova aktualen tudi v Sloveniji in kot vse kaže, bomo tudi pri nas imeli čez čas stanje anarhije, saj oblast ignorira migracije že v samem začetku. Včeraj smo poročali o novi migrantski poti iz Italije, nezakoniti migranti pa so že preplavili nekatere kraje tik ob slovensko-italijanski meji, zaradi česar so tamkajšnji župani na italijansko vlado naslovili skupno pismo za pomoč pri reševanju tega vprašanja. Da so razmere resne in niso izmišljene, dokazuje tudi fotografija, ki prikazuje migrante na italijansko-slovenski meji, ki lagodno posedajo, oblasti pa si zatiskajo oči. Kaj to pomeni za Slovenijo? Če ti uspešno in brez zapletov lahko pridejo do meje s Slovenijo, gredo očitno brez težav tudi preko nje, tukaj pa pridemo do vprašanja vzpostavljenega policijskega nadzora, ki očitno ni ustrezen.

Migranti na italijansko-slovenski meji.

Javnost je dolžna izvedeti za pojasnila o nastajajoči grožnji
Iz uredništva Nove24TV smo policiji že poslali vprašanja, ki se nanašajo na ponovno vstopanje migrantov v Slovenijo. Iz policijske uprave Ljubljana so nam odgovorili, da gre za državljane Nigerije, ki imajo dovoljenje za začasno bivanje.

N. Š.