fbpx

Škandal: Tožilka Roguljičeva zavrgla ovadbo zoper migrantska kriminalca, ki sta ukradla in uničila avtomobil domačina!

Ilegalec Simo Hammed Jabani se je še pred novim letom takole slikal v Ljubljani. Desno je avto, ki ga je ukradel in uničil. (Slika: Facebook)

“Osumljenca sta sicer s svojim ravnanjem izpolnila vse znake očitanega jima kaznivega dejanja, vendar pa je podana nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon,” je v obrazložitvi zavržene ovadbe zapisala tožilka Mateja Roguljič.

Zadeva se nanaša na ilegalna migranta Imada Ihnikija in Simo Hammeda Jabanija iz Maroka, ki sta domačinu Dejanu Šnebergerju na območju občine Brežic oktobra lani ukradla osebni avtomobil in povzročila prometno nesrečo, v kateri je bil avtomobil uničen.

Ovadbo zoper migrantski barabi, ki sta bili kasneje premeščeni v azilni dom, od koder pa sta po slabem mesecu pobegnila in se odpravila v Italijo in Španijo, je tožilka zavrgla, saj naj bi nadaljevanje kazenskega pregona po njeno povzročilo preveliko škodo.

Z neba vidna nesposobnost pravosodja
Šneberger se je javil na družbenem omrežju Facebook in zapisal: “Drugo poglavje ukradenega avtomobila! ? To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade ?
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma”

Slovensko tožilstvo, ki je podrejeno vladi torej ilegalnim migrantom sporoča: kradite, razbijajte, posiljujte, vlamljajte in potem pobegnite; ne bomo vas preganjali.

Spodaj si lahko preberete obrazložitev tožilke, zakaj je ovadbo zavrgla.

Fotografija osebe Dejan Šneberger.

Fotografija osebe Dejan Šneberger.

Demokracija