Skrajni protestnik Anis Ličina je spet na prostosti in v Sloveniji, vihra palestinsko zastavo, žuga Janši in muslimanom vošči bajram

Anis Ličina. (Foto: Družbena omrežja)

Skrajni protestnik Anis Ličina, ki stoji za nasilnimi novembrskimi petkovimi protesti, na katerih se je skupina nasilnežev spopadla s policijo, poškodovala središče glavnega mesta in celo nekaj mož postave, se je očitno vrnil z Avstrije. Po naših informacija je že doma pri svoji družini, prav tako je svojim sledilcem na Facebooku sporočil, da je v njegovem primeru zmagala pravica. Spomnimo, Anisa so pred tedni aretirali na mejnem prehodu Karavanke, ker naj bi skupaj s svojim očetom poskušal iz Slovenije v Avstrijo pretihotapiti večjo količino droge, a so ga pri tej nameri prestregli avstrijski policisti. Pri severnih sosedih je bil dlje časa v priporu, kar so Avstrijci tudi potrdili za spletno stran Siol.net. Glede na pretekle izkušnje vrnitev Ličine v Slovenijo lahko sproža skrb pri aktualnih vladajočih, katerim je večkrat odkrito grozil. Pojavil se je tudi v škandaloznem prispevku v Tedniku na Televiziji Slovenija, ki ga sicer ureja Jelena Ašić.

“Kot vidite pravica na koncu prevlada, tako kot je pri meni, bo enega dne tudi za Palestino. Lep pozdrav vsem mojim znancem in prijateljem in vsem muslimanom srečen bajram, a tebi jajo predlagam še kakšen obisk avstrijskega kolege na triglavu, ker sta se očitno slabo zmenila da mi podtakneta, pravica in resnica na koncu vedno zmaga in tisti ki vmes največ trpijo včasih iz kamna postanejo diamant!!! #freepalestine #freeslovenia,” je Anis Ličina zapisal v polomljeni slovenščini na svojem uradnem Facebook profilu.

Ličina je med svojimi prijatelji na Facebooku za ta zapis požel kar nekaj odobravanja. “Dobrodošel naza,” je zapisala Sabina Slavec Kresevič. “Ko fenix iz pepela,” je dodal njegov somišljenik Bobo Ahmedovski.  Po naših informacijah naj bi bil sicer razlog za njegovo vrnitev iz Avstrije v Slovenijo ta, da naj bi na sodišču prihodnji teden nastopil kot priča. Za kakšno sodno zadevo gre, trneutno ni znano.

Anis Ličina se je po več kot mesecu dni oglasil na Facebooku.

Spomnimo. Policisti so februarja letos v povezavi z nasilnimi protesti v Ljubljani v začetku lanskega novembra kazensko ovadili 39-letnega Anisa Ličino. Ta je po njihovih navedbah od 16. oktobra do vključno 5. novembra lani, ko so v prestolnici potekali neprijavljeni protesti, ki so se sprevrgli v izgrede, na družbenih omrežjih pozival ljudi k nasilnemu protestu. Na shodu je nato Ličina po navedbah policistov kot vodja skupine nasilnim protestnikom dajal navodila, kako naj ravnajo proti policistom. Iz izkušenj je jasno, da Anis Ličina na prostem predstavlja nevarnost za družbo. Na Ministrstvo za notranje zadeve in Slovensko policijo smo naslovili vprašanje, če so obveščeni o vrnitvi Ličine v Slovenijo. Na odgovore še čakamo.

T.F.