fbpx

Skrbno načrtoval, grozil in oropal, zdaj pa čaka na ustrezno kazen

Kovinsko imitacijo avtomatske pištole so našli v jezeru. (Foto: PU NG)

Roparju, ki je sredi oktobra oropal bencinski servis v Godoviču, po zaključeni kriminalistični preiskavi grozi do deset let zapora. 

Spomnimo, da je storilec med ropom z imitacijo avtomatske pištole zagrozil uslužbenki in iz blagajne ukradel ves denar, servis pa oškodoval za 480 evrov. Uslužbenka sicer ni bila poškodovana.

Ropal naj bi 21-letni moški
Po podatkih policijske uprave Nova Gorica je osumljenec moški, star 21 let, doma z območja Idrije, ki so mu prostost že odvzeli 4. novembra. V preiskavi ropa so kriminalisti uporabili več preiskovalnih dejanj in zasegli več predmetov, ki bodo služili kot dokaz v predkazenskem postopku.

Ropar bencinskega servisa pištolo odvrgel v jezero 1

Našli tudi pištolo
Kriminalisti so našli tudi imitacijo orožja, s katerim je osumljeni domnevno izvedel rop bencinskega servisa. Gre za kovinsko imitacijo avtomatske pištole, ki jo je osumljenec odvrgel v bližnje jezero pri Godoviču. Po ugotovitvah kriminalistov je bil rop skrbno načrtovan.

Kriminalisti bodo zoper osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa podali kazensko ovadbo pri pristojnem okrožnem tožilstvu. Grozi mu od enega do desetih let zapora.

M. P.