fbpx

Skrunitev najhujše vrste: Revolucionarna simbolika na spominskih ploščah zamolčanih žrtev medvojnega in povojnega nasilja!

Foto: Bralec

Nova mazaška akcija. Neznanec je oskrunil večje število spominskih plošč na ljubljanskih Žalah, kjer so zapisana imena zamolčanih žrtev medvojnega in povojnega nasilja. Ob cerkvi Vseh svetih so zgroženi obiskovalci opazili “ustvarjalno delo” nekega “kulturnika” oziroma “umetnika”, ki se je pod svojo umetnino podpisal: OF. Morda pa je želel le sporočiti, kdo je odgovoren za smrt mnogih Slovencev v tistem obdobju. Primer so obiskovalci prijavili policiji.

Bliža se levemu političnemu polu najljubše praznično obdobje, ki na podlagi potvarjanja zgodovine, 27. april obeležujejo kot Dan upora proti okupatorju (včasih dan Osvobodilne fronte). Praznovanje, tako kot sam začetek obstoja te organizacije očitno vključuje sovraštvo, srd in nespoštovanje, saj so grdo oskrunili spomenik tistim, ki so padli v vojni in po njej zaradi državljanske vojne.

Na spomenik so narisali znak osvobodilne fronte in na zapis, “Poslušaj Izrael slovenski, ne pozabi, odslej si tudi ti izvoljen narod, odkupljen zdaj še za ceno svoje krvi”, narisali zvezdo. Začetki Osvobodilne fronte (OF) so bili namreč utemeljeni na nasilju in umorih nedolžnih uglednih Slovencev

“V noči na 27. april leta 1941 namreč v Ljubljani niti slučajno ni bila ustanovljena Osvobodilna fronta, kot vedno znova lažejo levičarji, ampak je bila v resnici ustanovljena Protiimperialistična fronta za boj proti Angliji, Franciji in Ameriki,” je dejal poslanec državnega zbora Branko Grims, ki ostro nasprotuje potvarjanju zgodovine. Po njegovem prepričanju je bila tistega dne ustanovljena fronta komunistov za sodelovanje s fašisti in nacisti v boju proti demokratičnemu svetu, nacisti pa so se svoje okrutnosti v taboriščih učili prav od Stalina, ki je svoje zločinske metode izpopolnjeval v gulagih.

V Dražgošah se še vedno proslavlja zločine, ki bili kot posledica povezanosti okupatorja ter komunističnih revolucionarjev. (Foto: demokracija)

Obiskovalci cerkve, ki so bili v nedeljo prvi priče nekulturnemu razdejanju, so o tem obvestili policijo, sami pa ocenili, da je iz  dogodka moč razbrati neverjeten srd in sovraštvo, ki ga nosi v sebi ta storilec.

Anita Gužvič