fbpx

Skupaj s traktorjem je zgrmel 150 metrov v prepad

Slika je simbolična. (Foto: Facebook)

Včeraj je v naselju Višnji Grm, občina Šmartno pri Litiji, občan s traktorjem zapeljal s ceste 150 metrov globoko po brežini in pri tem padel iz vozila. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Litija in Kostrevnica, ki so tudi nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ljubljana, poroča STA. Minulo sredo pa se je na območju Raven pri Šoštanju žal smrtno ponesrečil 33-letni traktorist.

Policijska uprava Ljubljana navaja, da so bili o delovni nesreči v Višnjem Grmu obveščeni v soboto okoli 13.30. Po do zdaj znanih podatkih je moški s traktorjem opravljal dela na travniku, ko je zaradi zdravstvenih težav izgubil nadzor nad vozilom. Traktor je nato nenadzorovano peljal po brežini navzdol in na koncu trčil v nasip, pri tem pa je voznik padel iz vozila. Traktorist se je v nesreči huje poškodoval, vendar naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo. O okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še navedli policisti.

Šmartno pri Litiji. Vir: Wikicommons

Je pa pred dnevi prišlo še do ene tragične nesreče s traktorjem, in sicer se je minulo sredo na območju Raven pri Šoštanju smrtno ponesrečil 33-letni traktorist. Policisti in kriminalisti so na kraju nesreče z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je moški opravljal sanacijo plazu, pri tem se je s traktorjem prevrnil in padel iz njega. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Sara Kovač