fbpx

Slovenija še vedno lahka tarča za migrante, samo preko vikenda jih je državno mejo prestopilo 88!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Na območju PU Koper so policisti prek vikenda obravnavali 67 ilegalnih prehodov državne meje, na območju PU Novo mesto pa 21. 

Policisti najbolj izpostavljenih policijskih uprav PU Koper in PU Novo mesto so obravnavali kar 88 primerov nezakonitih prehodov državne meje. Na koprskem območju jih je bilo največ, po 20, državljanov Afganistana in Pakistana, 12 je bilo Irancev, deset iz Bangladeša, štirje Albanci in en Sirec. Trinajst ilegalnih migrantov je zaprosilo za mednarodno zaščito, s 13-imi postopek še ni končan, preostali pa so bili vrnjeni na Hrvaško. Največ migrantov je bilo prijetih na območju policijske postaje Ilirska Bistrica, in sicer 51, 9 na območju Kozine in sedem na območju PP Koper.

Med vikendom so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 21 oseb, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili nezakonito. Črnomaljski policist so v petek dopoldne v Črnomlju prijeli pet državljanov Eritreje, ki so v državo prišli na nezakonit način. Popoldne so na Sinjem vrhu prijeli tri državljane Afganistana. V soboto zjutraj so opazili pet oseb med Staro Lipo in Suhorjem – prijeli so štiri državljane Pakistana in državljana Afganistana, ki so v Slovenijo prišlo izven mejnih prehodov. Še dva državljana Afganistana so prijeli nekaj kasneje pri Sinjem vrhu ter državljana Afganistana in Irana pri Perudini. V nedeljo zjutraj so novomeški policisti na vlaku iz Metlike prijeli državljana Alžirije in Sirije. V nedeljo popoldne so v Učakovcih prijeli dva državljana Pakistana. Policijski postopki še niso zaključeni.

C. Š.