fbpx

Slovenski policisti ujeli še eno skupino nezakonitih priseljencev

Počivališče Grabonoš (foto: Printcreen/Google street view).

Policisti so včeraj na slovenskih cestah ujeli novo skupino nezakonitih migrantov. Na avtocestnem počivališču Grabonoš so ustavili osebni avtomobil, v katerem je Pakistanec prevažal štiri tujce, prav tako Pakistance. Avtomobil je imel italijanski registrski tablici.

Pakistanec, ki ima urejen status bivanja v Italiji, je nezakonito prevažal štiri ljudi. Pri kontroli potnikov so policisti odkrili štiri tujce – državljane Pakistana, ki so na nedovoljen način in brez ustreznih listin vstopili v Slovenijo.

Policisti so ugotovili, da državljani Pakistana posedujejo dokumente azilnega doma in centra za tujce na Madžarskem. Po končanem postopku bodo tujci predani madžarskim varnostnim organom.

Zoper 26-letnega voznika osebnega avtomobila je policija odredila pridržanje, prav tako ga bodo s kazensko ovadbo privedli na okrožno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Najprej Sečovlje, sedaj Pomurje
To je že drugi tovrstni primer v tem tednu. V ponedeljek je policija prejela klic o sumljivem avtomobilu blizu mejnega prehoda Šutna, v katerem so prav tako bili migranti. Avtomobil so na podlagi opisa kmalu izsledili, nakar se je izkazalo, da je v avtu pet migrantov iz Sirije in Afganistana. Voznik avtomobila je bil 36-letni nizozemski državljan.

N. K.