fbpx

Smučarka, ki jo je na Rogli povozil teptalnik, je umrla – Smučala je po zaprti progi

Slika je simbolična. Foto: EPA.

Spletni portal V fokusu poroča, da se je petkova nesreča na poti Planja na smučišču Rogla končala tragično, saj je smučarka, ki jo je nekaj po 17. uri povozil teptalec za sneg, podlegla poškodbam. Kot poroča omenjeni portal, je smučarka po progi smučala v času, ko je bila le-ta zaprta zaradi urejanja proge. 50-letnica naj bi po navedbah padla, ko je teptalec vozil vzvratno, zaradi česar je voznik tudi ni mogel videti.

Spletni portal V Fokusu poroča, da je bila proga Planja zaradi urejanja s teptalci snega zaprta, kar je bilo razvidno in pravilno in pravočasno označeno. »Reševalci na smučišču so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali do reševalnega vozila. Reševalci Nujne medicinske pomoči Slovenske Konjice so poškodovano odpeljali v Splošno bolnišnico Celje,« so sporočili z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Hudo poškodovano smučarko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v večernih urah podlegla poškodbam. S policije so še sporočili, naj se vsi smučarji v izogib podobnim nesrečam s tragičnim izidom striktno držijo vseh opozoril o varnosti na smučiščih in ob njih.

T. F.