fbpx

[VIDEO] So našli truplo male Maddie? Policija od jutra prekopava dvorišče v bližini Hannovra

Takole kriminalisti od jutra kopljejo na dvorišču v bližini Hannovra. foto: Imago.

Pretresljivo objavo je danes zjturaj objavilo tožilstvo v Branunschwigu, ko so za lokalne medije komentirali, “da je njihova preiskava povezana z izginotjem britanskega dekletca. Madeleine McCann je izginila maja meseca leta 2007, ko je bila stara tri leta. Odpeljali so jo iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz. Kot poročajo nemški mediji, je danse zjutraj policija začela z izkopom na enem izmed travnikov v bližini mesta Hannover, kjer je nekaj časa živel Christian B. Izruvali so nekaj dreves, poleg policije so na kraju morebitnega zločina tudi forenziki. Za izkop uporabljajo manjši bager.

Spomnimo. Nemška policija je nedavno ponovno odprla preiskavo primera Maddie, potem ko so identificirali novega osumljenca. Govora je o 43-letnemu Nemcu Christianu Brücknerju, ki je trenutno v zaporu zaradi nedovoljene preprodaje droge, čaka pa tudi na sojenje zaradi posilstva 72-letne upokojenke.

Brückner je leta 2007 s svojim mladoletnim dekletom živel v bližini apartmaja, od koder sodeklico odpeljali. Policija je prišla do zaključka, da je najverjetneje povezan z njenim izginotjem. Do novega glavnega osumljenca v primeru McCann je policija prišla po novem priznanju osumljenčevega prijateljca, da mu je Brückner svoje dejanje priznal.

Christian Brückner. Foto: EPA.

Christian Brückner je med letoma 2012 in 2014 živel v stanovanju v Braunschwigu, to pa je tudi znani zadnji naslo osumljenega pedofila. To mesto je sicer od Hannovra oddaljeno 55 kilometrov.

L. S.