fbpx

Sodišče oprostilo domnevno vpletenega pri umoru Zorice Škrbić

Foto: STA

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je po poročanju medijev zaradi pomanjkanja dokazov oprostil četrtega obtoženega sodelovanja pri ugrabitvi 32-letne Zorice Škrbić iz Ljubljane. Milana Trivkovića, enega od četverice obtoženih v tej zadevi, so po izreku sodbe izpustili iz pripora. Tožilka je na sodbo že napovedala pritožbo.

Milan Trivković je bil zaradi domnevne vpletenosti v ugrabitev 32-letne Ljubljančanke Zorice Škrbić v priporu od novembra 2014, svojo krivdo pa je vseskozi zanikal. Trivković je v zaključnem govoru povedal, da z očitanim kaznivim dejanjem nima nič, sicer bi to priznal že na začetku, ko mu je tožilstvo predlagalo nizko kazen, poroča Dnevnik.

Sporazum o priznanju krivde so sicer že na predobravnavnem naroku s tožilko podpisali Željko Petrović, ki ga je sodni senat obsodil na 15 let zapora, Blagoje Sazdov, ki je bil obsojen na 14 let zapora, in Senad Livadić, ki je bil obsojen na 2 leti in 3 mesece zapora. Obsojeni kazni prestajajo v zaporu na Dobu.

Jo je res spremljal?
Tožilka Mateja Gončin je Trivkoviću očitala, da je Škrbićevo pred ugrabitvijo kar nekaj časa opazoval, da bi se druščina seznanila z njenimi življenjskimi navadami. Prav tako naj bi ugrabljeno z avtomobilom Alfa Romeo prepeljal del poti do gozda, kjer sta jo Petrović in Sazdov mučila.

Gončinova je opozorila tudi na pričanje žrtvine mame, da je pred ugrabitvijo najmanj dvakrat videla moškega v beli alfi, ki je opazoval njihovo stanovanje. Na sojenju ga je prepoznala v Trivkoviću.

Grožnje in nasilje nad pričami
Prav tako je po besedah tožilke Trivkovića z belo alfo povezala anonimna priča številka 100. O obtoženem naj bi sicer vedela še več, a tega na sodišču ni razkrila, ker se je bala maščevanja. Pred zaslišanjem je namreč izvedela, da se zanjo zanimajo neznanci, in je bila prepričana, da se bodo nad njo znesli, če bo obremenila obtoženega.

Enake izkušnje naj bi imela anonimna priča pod številko 88, ki jo je po tistem, ko je dobila vabilo na obravnavo, pretepel neznanec. Najprej jo je udaril po obrazu, ko je padla na tla, pa je prejela še dva udarca v trebuh. Ko je mimo pripeljal avto, je napadalec pobegnil. Čez nekaj dni so jo hoteli povoziti še z avtom, a se je pravočasno umaknila, poroča STA.

Tožilka napovedala pritožbo
Odvetnik Blaž Kovačič Mlinar je v zagovoru dejal, da tožilka igra na čustvene strune in da se boji dneva, ko se bodo izrekale sodbe, ki bodo všečne in populistične. Dodal je, da obrambna ni dokazala le, da obstaja razumen dvom, pač pa tudi, da obtoženi ni kriv.

Tožillka, ki je za Trivkovića predlagala 8 let zapora, je že napovedala pritožbo na višje sodišče.

M. P.