Sodnik Radonjić v zadevi Novič: Varianta, da se je Novič peljal s kolesom, je onkraj pameti

Foto: Demokracija

V petek se je nadaljevalo novo sojenje v zadevi Novič. Predsednik sodnega senata Zvjezdan Radonjić je nadaljeval z branjem listin.

Po dobrih petih urah branja se je narok končal z napovedjo naslednjih datumov sojenja, in sicer: 5. marca bo zaslišan izvedenec za telekomunikacije dr. Mitja Štular. Izvedenec je že pregledal gibanje Novičevega mobilnega telefona po baznih postajah, kar naj bi dokazovalo, kje je bil dr. Novič v času kaznivega dejanja. 8. marca se bo nadaljevalo branje listin. 12. marca pa bo sodišče bralo listine iz sodnega spisa obtoženega dr. Michaela Stephana, ki mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi napeljevanja k umoru dr. Janeza Plavca s Kemijskega inštituta.

Sodnik Radonjić sledi jasnim napotkom vrhovnega sodišča
Ko smo navzoči v dvorani mislili (od novinarjev je sojenje do konca spremljala le avtorica članka, ki ga berete), da je današnji narok končan, pa se je tako na strani tožilstva kot na strani obrambe odprla polemika glede ponovne rekonstrukcije vožnje s kolesom ter s tem povezanega preverjanja alibija.

V sodbi vrhovnega sodišča je med drugim zapisano, da bo moralo v ponovljenem postopku sodišče z izvedbo predlaganih dokazov razčistiti predvsem s strani obrambe ponujeno možnost popolnega alibija oziroma ugotoviti, ali je sploh obstajala teoretična (fizikalna) možnost, da bi obsojenec prispel na kraj dejanja v času, ki mu je bil na voljo od odhoda hčere na fitnes.

Prav tako bo moralo sodišče upoštevati tudi čas priprave na vožnjo s kolesom, to je, da se je dr. Novič moral pred tem preobleči, preobuti, najti orožje, zvleči kolo iz kleti … 5 minut in 30 sekund bo imela na voljo oseba, ki bo po telesni konstituciji podobna dr. Noviču, da se bo preoblekla, preobula, odšla iz stanovanja v klet po kolo … ter po najbližji možni poti iz Žaucerjeve prekolesariti pot do Via Bone. In to po poti, ki ni pokrita s kamerami, saj na nobenem posnetku v kritičnem času pred umorom ni bilo videti kolesarja oziroma dr. Noviča.

Omenjeno najkrajšo možno pot, ki ni pokrita s kamerami, mora sodnik še ugotoviti, saj zadnja rekonstrukcija, ki jo je odredila še sodnica Špela Koleta, tega ni upoštevala.

Izrek sodbe že konec aprila
Sodnik Radonjić, ki sledi jasnim napotkom vrhovnega sodišča in ki se zaveda, kaj pomeni načelo “in dubio pro reo”, je za rekonstrukcijo določil datum 15. marec, ob tem pa pripomnil, da mu je sicer varianta s kolesom onkraj pameti. Zato je odločil, da bodo rekonstrukcijo vožnje do kraja umora opravili tako z avtomobilom kot s kolesom.

Radonjić je tudi danes izrazil upanje, da bo lahko konec aprila letos izrekel sodbo v tej zadevi. Ker pričakuje pritožbe, želi zagotoviti čas še za odločanje višjega oziroma vrhovnega sodišča. Zadeva zastara dve leti po razveljavitvi prve sodbe na vrhovnem sodišču, torej septembra 2020.

Petra Janša, Demokracija

 • Hunyađi

  Radonjić v službi politične “desnice”, ne resnice.

  • šmentanamuha

   Ker?

   • Amerikanc

    Ker se na Ilovi Gori tako uči.

    • šmentanamuha

     Aja, seveda, hvala da si me spomnil.

     • Hunyađi

      Bom jaz spomnil, ko bo drek na površje priplaval. Takrat se boš skrila v mušjo vukno.

  • Janez Kepic-Kern

   TI PA SI – SE ZDI –
   V SLUŽBI “BEDNO POLITIČNE” “EX KP, ZK FAKE LEVICE”
   IN NE RESNICE.? Zamenjaj tist foto SUPERMANA.
   SMEŠIŠ SE Z NJIM. L.E. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • tohuvabohu

   Govedo.

   • Hunyađi

    Vepr sm.

   • samotoje

    Pri meni je vol zablokiran, ker je prebutast, da bi se z njim ukvarjal, mi je pa silno všeč, da si ga dal med surovine za kebab.

 • Amerikanc

  Dajte ta konstrukt že enkrat zapreti. Še mati pokojnega je bila presenečena nad odločitvijo tožilstva in prvotnega sodstva.

 • Prle

  Vsekakor je Nović eden izmed bolj prebrisanih morilcev,ki je skorajda izvedel popoln umor.

 • šmentanamuha

  Obstaja možnost, da je Milko Novič res zmogel vse to napraviti, to je TELEPORTACIJA. V ZF lahko vidimo, kako to gre, ko se nekdo nenadoma prikaže od nikoder ali se preslikava iz enega prostora v drugega na različnih razdaljah. Zelo možno je, da je Milko Novič Super soldier … To smo že vse vidli v filmih, zdaj pa se to dogaja tudi v praksi in to pri nas, v Sloveniji. To je to.

  • pajot

   he,he,he…..

 • Duhec

  Novič je zelo brihtn manipulator, človek, ki ne prenese avtoritete.

  • Osti jarej

   …ja….ampak….a je zato zmožen moriti?

   • Duhec

    Ne vem, nisem ziher. Mislim pa, da je.

    • Edi Puc

     .. MLATIŠ prazno SLAMO (če sploh veš kaj je mlatenje slame)
     Na Youtube si poišči Krambergerja in boš imel odgovore ( slika, imena, priimki….) jas temu dodajam …………. ISTI NAROČNIKI

  • Edi Puc

   .. človek z izobrazbo verjetno ni tele in zato je tudi zaprt, nevarnost da bo pokazal in razkril prave zločince je bila prevelika.
   Rabili so čas da so prave sledovi zakrili in takšen scenarij je tudi Kramberger.

   Niso krivi samo sodniki in policaji, kriminalne združba je vsem vidna in Vsi vemo kdo jo vodi.

   • Duhec

    Velik klobasanja pa vseeno, a veš, morš jih poznat osebno, bit del dogajanja (makar načrtno) da ima tvoja ocena neko težo. Mlatit prazno slamo zna vsak.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TVOJE MNENJE O SODNEM OSEBJU – POVEJ NO?
   Kaj boš za PUSTA? To nas bolj zanima.
   Dr. Novič je šolan človek, kaj pa Ti? A OŠ si spacal? L.r. Janez K.Kern KOMENDA

   • Duhec

    Mnenje o sodnikih tožilcih? Težko splošim, oz je to neumno, ker je vsak primer zase a vseeno. Večina skorumpirana, neetična, nemoralna, naduta, nezainteresirana, nesposobna. Redkim se gre za pravico in resnico.
    Ostalo ni vredno replike.

    • Janez Kepic-Kern

     ++++++++++, no, to se pa že bolj razumno bere.
     Sem že mislil, da imaš čisto dezorietirano podstrešje.
     Meni se zdi, da bi tako sramotno slabo vodenje postopka moralo imeti posledice za tangirano sodno osebje.
     NAJBRŽ SE NAM VSI PRAVNIKI TZ EU POSMEHUJEJO..
     Ali nista dve sodni usllužbenki celo sami kolesarili
     – po domnevni dr. Novičevi – kolesarski špuri?
     Butalci Milčinskega kličejo po 2. delu – se mi zdi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Spartan

    A kaj bo za pusta? Pizza! Saj veš…kečap u rit….

  • Hunyađi

   Hladen in intelegenten, razočaral me je, ker ni genij.

   • Duhec

    Lol. Za naše, omejeno, slo okolje je.

  • KAPIBARA

   Hodiš z avtom v službo ?

   • tohuvabohu

    Ne hodi v službo. Sponzorušam ni treba.

 • Peter

  Zadeve sicer ne spremljam prav natančno, kar pa sem bral, je hudo na trhlih temeljih.
  Še bolj pa v luči (nobl, a, v luči…) globokega zaupanja v poštenost naše sodne veje, no.

 • Anton

  tožilec ki spiše sodbo stako butastimi argumenti, nima kaj početi več na tem mestu, pa naj si bodi levo oz desno orientiran. Politična orientacija je irelevantna je pa dejstvo, kajpak, da po neumnostih prednjačijo levičarji in to krepko. To lahko podkrepim s predhodnjimi informacijami,. Le-teh kajpak ni malo!

  sarkazem press

  • KAPIBARA

   Sodnik, ki pa obrazloži zaporno sodbo, samo z besedami: Ne ugotovlerjn dan- kraj- vsota- oseba- čas.. pa tudi

 • Jan Kovalski

  Ampak tudi, če se da v 5,5 minutah da priti od Novičevega doma do kraja zločina ostajata odprti vsaj 4 vprašanja:
  1) kako naj bi Novič vedel, da bo Jamnik zamujal za cca 40 minut zaradi tega ker naj bi se mu pokvaril avto?
  2) Kako je lahko samo možnost, da se nekdo v 5,5 minute pripelje z kolesom do kraja umora obremenilna?
  3) Če ni nobenega posnetka kakšne kamere za to, da bi se Novič takrat tam vozil s kolesom, kako se potem lahko na tem gradi obtožnica?
  4) Tudi če ugotovijo, da se da od Novičevega doma do kraja zločina pripeljati s kolesom mimo vseh nadzornih kamer. A je to lahko dokaz, da je bil Novič na kraju zločina?

  • Anton

   ampak tudi če pride človek stako telesno konstrukcijo tipa Novič v 5, 5 minutah na cilj, bo tako utrujen, da ko bo vzel pištolo v svojo tresočo roko in streljal, bo postrelil vse druge “muhe” v okolici kot tarčo.

   sarkazem press

   • rabbit

    Res bi mora biti Supermen.

  • rabbit

   Pod 1. Res je Janko Jamnik je zamujal in to bi moral Novič vedeti, da ni šel prej pred Via Bono in tam čakal na Jamnika. Recimo zaradi dokazovanja recimo sem tožilka ja lahko bi vedel,saj je Novičeva žena na zabavi in ve da Jamnika še ni .Ampak takoj pade dokaz, ker ko so pregledovali telefone ni nikjer da bi Novičeva žena klicala Noviča domov. Poleg tega se pojavi še en problem, kako pa bi Novičeva žena vedela kdaj bo Jamnik prišel. Ko bi on vstopil bi bilo že prepozno, da gre takrat Novič od doma. Pa še en problem se tukaj pojavi kako bi Novič vedel da se bo Jamnik pripeljal z BMW od žene in ne s svojim pravkar kupljenim Mercedesom? Moje osebno mnenje je, da kriminalisti pa tudi obramba išče morilca na napačnem mestu. Jaz pa sumim čisto drugo osebo.

   • pajot

    Štefan je najel tri mojstre svojega poklica. To je.

 • totex39

  Pri nas v sodstvu je tako, če hočejo človeka uničiti, naredijo to tudi brez obremenilnih dokazov.

 • Franjo Trojner

  Sodnik Radonjić v zadevi Novič:” Varianta, da se je Novič peljal s kolesom, je onkraj pameti”. Zanimivo, da imata sodnika v zadevi Novič tako različen pogled. Morda pa se sodnica, ki je g. Noviča poslala v arest nikoli ni peljala z kolesom, je v arest poslala nedolžnega človeka? Če je bil g. Novič nedolžen obsojen in zaprt, bodo morali na policiji, na tožilstvu in na sodniji korenito spremeniti svoje delo in vse tiste, ki so delali v tej zadevi slabo sankcionirati, mar ne?
  Bolje je, da policija, tožilstvo, sodnija zaradi pomankanja dokazov kakšnega zagotovo krivega ne obsodi, ga izpusti, kot, da z pomankljivimi dokazi obsodi na arest nedolžno osebo! Si predstavljate, da se čisto slučajno znajdete znotraj neke zgodbe in vas sodnija na podlagi pomankljivih dokadov pošlje v arest za vrsto let? Ma ni denarja, ki bi otehtalo prestano trplenje po krivem obsojenega in trplenje njegove družine! Dokler policisti, tožilci in sodniki ne bodo sankcijonirani za svoje slabo delo, bo vladavina prava na psu in zaupanje javnosti v pravno državo izredno nizko.

  • KAPIBARA

   Plačevanjeodškodnine ,po krivici zaprtim, je dobilo ime po krivici zaprtega, takratnih leftardov, UHERNIKOV zakon

 • dk

  Sodnik Radonjić je dokaz, da se, da zelo dobro asimilirat v slovensko demokratično družbo in ne podlega rdeči mafiji. Kapo dol.

 • Iva

  V sodbi vrhovnega sodišča je med drugim zapisano, da bo moralo v ponovljenem postopku sodišče z izvedbo predlaganih dokazov razčistiti predvsem s strani obrambe ponujeno možnost popolnega alibija.

  Samo 6 minut bo imel na razpolago 60 let in 104 kg težek kolesar, da se bo preoblekel, oborožil (“plastično” pištolo, ta prave namreč ni, bo zrihtal NFL izvedenec Sablič, ki je vnaprej(!) določil Noviča za morilca in bi lahko kar sam opravil to misijo nemogoče alias znanstveno fantastiko, kot je sam opredelil pasivno kontaminacijo jakne, ki so jo vsi ostali štirje izvedenci, tudi oba kemika, utemeljili v izvedenskih mnenjih.

  No treba bo tudi teči po stopnicah dol v kolesarnico, jo odklenit in zakleniti in nazaj gor s kolesom, ne da bi ga opazila kakšna soseda, nato pa brzeti mimo semaforjev, se izognil množici kamer, torej leteti po zraku. Zato bo zanimivo 15. marca opazovati ta eksperiment. Vabljeni so tudi razni Duhec&Co.!

  • rabbit

   Gospa Iva pa še en vidik. Morate vedeti, da je bil Novič cel dan na krasu najbrž je na svojem posestvu tudi delal in potem še eno urna vožnja domov. Si predstavljam, kako si zvečer sploh, ko je taka tema še sposoben šibati naokrog. jaz vem iz lastnih izkušenj sem bila na rokovskem koncertu, kjer veste da je jakost zvoka na visokih tonih pa mi je uspelo zaspati od utrujenosti.Sploh če si od zgodnjih ur na nogah ali v avtomobilu.
   Ali lahko poveste ali bo eksperiment podnevi ali ponoči. Rekonstrukcija bi morala biti ob enakih pogojih ali vsaj približnih.

   • Iva

    Točno tako!
    Zato pa je odgovoril na 1. SMS šele uro kasneje, potem ko je, po počitku na kavču, nekaj pojedel. Takrat je bil Jamnik že ustreljen in prepeljan na urgenco.
    Šele po 20 uri je pošiljatelj sporočil (ni nujno, da je bil Bartol, je pa bil SMS poslan z njegovega telefona – vprašati se je treba, koga ali česa se Bartol tako boji?) poslal 2. SMS. Takrat je mafija z ojačanjem signala preusmerila sprejem SMSa na Novičevem telefonu na privatno bazno postajo na Koprski 94. Tam je treba tudi iskati vpletene v umor.

 • Jan Kovalski

  No pa si poglejmo pravkar odletelega kriminalista Darka Majheniča kako je na tiskovni konferenci že samo 8 dni po umoru “vedel” kako je Novič na naklepen, načrten način ubil Jamnika.

  od 6:52 naprej

  https://youtu.be/uBiA3x6FiEI?t=412

  “Ravnanje osumljenega je bilo naklepno, načrtno in dobro pripravljeno ter storjeno na posebej sprevržen in maščevalen način … pokazal je trdno odločenost na kar kažejo naslednje okoliščine. Osumljeni si je že pred dejanjem preskrbel strelno orožje in ga vzel s seboj, ko je šel k restavraciji saj je vedel da bo v tistem času tja prišla tudi žrtev kar je bilo splošno znano dejstvo …”

  • Iva

   Sramotne besede šefa NPU, ki bi lahko nakazovale celo njegovo pasivno vpletenost v kaznivo dejanje!

   • Jan Kovalski

    Pa saj to ni tako slabo.
    S tem je samo dokazal, da so Noviča “naklepno, načrtno in dobro pripravljeno” namestili za nadomestnega zločinca. Majhenič je bil prepričan, da bo na sodišču šlo gladko in sedaj je prišlo na površje, da se je zmotil.

    Zdaj po vseh teh letih bo težko opravičil te svoje besede s tem, da je imel trdne dokaze v svojih rokah ker jih ni imel. Torej ostane samo to, da je bil zločin v naprej pripravljen in sum pade celo na represivne organe Slovenije da so vpleteni. Zadaj se po vsej verjetnosti skriva sistemski kriminal preko Kemijskega inštituta verjetno s kakšno nedovoljeno trgovino v katero je vpletena tudi policija. A so sploh pregledali finančne transakcije KI, ker take stvari se vedno skrivajo za masko preplačanih poslov in nakazil na neke privatne račune.

    Če ne bi na sodišče hodili tako množično “civilisti” bi se tudi ta zadeva slabo končala za obtoženega. Zaradi oči javnosti se to ni dalo pomesti pod preprogo.

  • Jan Kovalski

   Rado Pezdir šefu NPU Darku Majheniču: Nehajte se skrivati za piar službo. Jebenti, vi naj bi bili policija!

   https://reporter.si/clanek/slovenija/rado-pezdir-odgovarja-sefu-npu-darku-majhenicu-nehajte-skrivati-za-piar-sluzbo-jebenti-vi-naj-bi-bili-policija-680334

   Kjer je (državni) kriminal je Majhenič zraven. Imamo državo, ki jo drži mafija za vrat.

 • Janez Kepic-Kern

  NAJBRŽ SE NAM CELA EVROPA POSMEHUJE?
  ALI
  NISTA DVE PRAVNICI S SODIŠČA KOLESARILI PO
  DOMNEVNI KOLESARSKI ŠPURI DR. Noviča?
  Butalci-Milčinskega – kličejo po 2. delu – se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Franc Šink

  Dr Nović in Dr Jamnik nista dovolila “proizvodnje betona” V keminčnem inštitutu.
  Zato je eden mrtev eden pa v zaporu ! Nisem kemik sem pa fizik.

  • Hunyađi

   Teoretik zarote

   • Duhec

    To so sanjači.

    • Hunyađi

     Ovce, ki se pustijo strižt.

     • šmentanamuha

      Hud argument, ja.

     • Hunyađi

      Kaj je argument, teorija zarote?

  • Hunyađi

   Saj je s kolesom se je prej pripeljal.

 • Antonius

  Preprosto povedano, sodnik Radonjić tožilki dopoveduje, da je brez pameti.
  Pet minut pomeni, da bi moral biti pokojni Jamnik z Novičem časovno zelo natančno usklajen, da bi se lahko srečal z izstreljeno kuglo.
  Do sedaj je bilo še vedno tako, da je morilec več kot piškavih pet minut, čakal na svojo žrtev.

  • VERZIFIKATOR

   Špelca Koreta

   VNOVIČ NORA DIRKA

   Vnovič nora dirka se prireja,
   vnovič pet svetovnih bo rekordov,
   pred biciklom skrilo pet se fordov,
   višji športni to sodnik odreja.

   Vnovič preiskus bo v biciklizmu,
   prejšnjič Špelca namreč goljufala
   je na vse pretege in lagala,
   šla na roko je klientelizmu.

   Vnovič zdaj se na bicikl spravlja
   kaskader, ki bo rekorde tolkel,
   sliši glas sodnikov se zamolkel,
   da le čas se z dirko spet zapravlja.

   Vnovič bolje bi bilo trditi,
   bilokacija da je mogoča,
   saj kemija je pač stvar tekoča,
   zna stvari pred kamerami skriti.

   Vnovič naredi se mož neviden,
   ko biciklom vse jih prehiteva,
   biatlonsko v tarčo ko zadeva,
   poči ga, ki ni dovolj previden.

   Vnovič Špelca to bi potrdila,
   da izvedensko je vse mogoče,
   da zavore so bicikla vroče,
   ona, ki koreto je vozila.

   Vnovič test opravila bi sama,
   da je vse mogoče, dokazala,
   kakor vsakič, vnovič se zlagala,
   briga jo, če je v ozadju drama.

   Vnovič, zdaj pa tega je zadosti,
   naj zavoljo se laži kaznuje
   Špelco, ki s koreto zalezuje,
   kriminalko, ki je na prostosti.

 • Hunyađi

  V vrstah SDS imate likvidatorja, neprecenljivo, tisti, ki vsem ostalim podtikate UDBA asasinatorje.

  • Janez Kepic-Kern

   Z IMENOM NA PLAN. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • KAPIBARA

   Čitaj čita zadnjo knjigo od Pezdirja

  • Bald Eagle

   Kdo pa naj bi po tvoje bil ta likvidator in koga naj bi likvidiral? Bodi bolj konkreten in z dokazi argumentiraj svojo vehementno trditev. Če ne premoreš nikakršnih konkretnih dokazov, ki bi potrdili tvoje trditve, raje utihni, ker drugače izpadeš neverodostojen in nekredibilen komentator, ki samo v prazno laja proti Luni.

   • Hunyađi

    Krokarju lahko zapreš kljun. Za to si edino še sposobn.

  • Kapodistrias

   Kreten!

 • Duhec

  Je pa res, če Novič neb bil SDSovca, ga neb zagovarjali. Jebe se vam za pravičnost.

  • Peter

   Je pa tud res, če Novič ne bi bil SDSovca, ge neb zajebaval po sodišču. Jebe se sodstvu za pravičnost, no.

  • Hunyađi

   Najhuje, da zagovarjajo hladnokrvnega likvidatorja.

   • Osti jarej

    …kakšen naj bi bil pa motiv?!”…

   • Bald Eagle

    Od kod ti pravica, da nekoga brez dokazov imenuješ za hladnokrvnega likvidatorja!?
    Če še jaz uporabim enake kriterije, kot jih ti za obsodbo nekega človeka, z lahkoto zatrdim, da si tudi ti hladnokrven kriminalec, ki je moral zaradi svojih kriminalnih rabot odsedeti pet letno zaporno kazen. Več kot upravičeno.

    • Rožle

     … ma u 3 p m .. ga pošlji provokatorja ..

   • cosmosjasnovidec

    Tudi tebe so vedno zagovarjali komunajzerji,ko si po njihovem naročilu pobijal nedolžne otroke ter ženske nesnaga čefutarka komunajzerska.
    In ne samo tebe ampak vas še na stotine čaka pravična kazen katera vas bo slej ko prej doletela po zaslugi vas samih,ko bo počilo z musliči.
    Z dogodki so seznanjeni vsi ter posnetkov je poln internet tako,da vas ima vsa mladina ter srednje stari sloj poln kurac in samo čaka na priložnost da dobite po vaših rdečih pizdah.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • šmentanamuha

    Hladnokrven likvidator je tisti Libanonec. Naročnik in plačnik umora. To, s čimer hočejo obsodit Noviča, pa je za umsko prizadete in je žaljivo za javnost in za sodstvo. No, ampak tebi zadostuje, sam da je nekaj, pravi udba sistem.

  • Bald Eagle

   Jaz zagovarjam vsakega, ki je brez trdnih in konkretnih dokazov krivično obsojen zaradi očitanega kaznivega dejanja. Brez izjem.

   • Rožle

    .. tole pa enako … ker sta iz istega testa kot hun ..

  • hladnik

   Stefana Cakića, ki je dejansko ubil Gašperja Tiča z nožem za rezanje kruha pa si ves čas zagovarjal. Teb se samo morilci smilijo, nedolžni pa ne.
   Kaj si potem ti ?

 • Vlado77

  Mnogi so odkorakali na prostost s tako neumnimi ” dokazi”. Vse je navaden konstrukt. Novič ni mogel vedeti za zamudo, Novič ni sposoben prekolesariti te poti niti v 10 min. Človeku so uničili življenje-prej ali slej bo oproščen. Škode pa ne bo moč popraviti. Po mojem bo tudi odškodnina simbolična. Akterji v tej preganjanju bi morali najmanj zgubiti službo oziroma biti sojeni. To s kolesom je absurd. Sodnik ,ki je obsodil na podlagi teh “dokazov” bi moral zgubiti službo. Žgajner ravno tako. Vse to pa ne povrne vsega kar je Novič doživel.

 • xtc

  Moraš biti res tup kot levi fosn ,da verjameš v takle levi konstrukt.
  Vendar pa je bolj zanimivo,kaj Nović ve ,a ne pove.
  zanimivo je kako se babnica Jamnika in tožilka trudita,utopiti Noviča,čeprav starša jamnika govorita precej drugače in kako se skuša na vsak način prikriti povezave s Stephanom,ki je očitno v močni navezi z levico in še kom.

  • KAPIBARA

   MOSAD !!

 • KAPIBARA

  Prve dni preiskave je oče Jamnika povedal, da je sin zadne dni dejal da sluti-ve, da ga bodo ubili. Istočasno imajo Izraelca-(Mosad), kateremu se sodi, s težjimi dokazi, o napeljavanju k umoru.

  – Nekje sem pa bral, da je Izrael, kmalu po umoru “iznašel”- patentiral neko “supe sonično” baterijo-akumulator…inštitut pa znan po “izumih” na področju shranjevanja energije- akumulatorjev..

  – Druga pa pravi, da je Inštitut uvažal enormne količine kemikalij, ki se tudi uporablja za predelavo-izdelavo droge.. zgodil se je Balkanski bojevnik..

 • komar marko

  Glede a toda imamonaječ SUDIJ na število prebivalcev, potemničudno, da smo tako UBOGI. Jap, sudiji so še iz socializma, jaz te obtožim,tipa dokaži da nisi KRIV! LOPOVI!

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ MORAMO VSE MI UBOGI DAVKOPLAČEVALCI – PLAČEVATI?
  TOLE
  Z DR. NOVIČEM SE ŽE KAR VLEČE.
  VSA
  EVROPA NAS GLEDA IN SE NAM POSMEHUJE?
  JE PA TA PRIMER
  IN TUDI KEMIJSKI INSTITUT – JE TAKO POMEMBNA STVAR, DRŽAVNI ZAVOD,
  TAKO
  DA SE ZDI, DA JE MOJ PREDLOG, NAJ
  TO DVOJE
  – PRIMER DR. NOVIČA IN
  – KEMIJSKI INSTITUT – OBRAVNAvA TUDI PARLAMENT R. Slovenije.
  Mar ne ?
  Prosim za mnenje resne komentatorje !
  Mnenje provokatorjev me nič ne zanima. če ni resno. L.r. Janez K.Kern KOMENDA
  P.S.
  O KEMIJSKEM INSTITUTU V LJ.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Kemijski_in%C5%A1titut

  • komar marko

   Jaz predlagam MODELDOLFETA za vodjo! Poročevalec je pa MARAKEŠ

   • Janez Kepic-Kern

    A V ZADEVI “DR. NOVIĆ”?
    Bog ne daj.
    ŠALA
    Potem bi znal biti razlog za nadaljne pridržanje dr. Novića v zaporu
    npr. taki

    – “stroka še ni nedvomno ugotovila, v kakšnem času lahko kolesar prevozi tisto razdaljo”,

    -“obstoji nevarnost ponovitve dejanja – naklepni umor. Dr. Jamnik je sicer mrtev, vendar je ljudi, ki jih lahko umori človek z nagnjenji do naklepnih umorov – dovolj na razpolago.
    Še ne ustreljenih ljudi je – dovolj”
    itd.
    itd.Ne izzivajva usode in “komplikatorskih pravnikov” L.r. Janez K.Kern KOMENDA
    P-S.
    KONEC ŠALE

 • MEFISTO MODRI

  A bo na NOVI kdaj mir pred bolnikom z bližine Begunj na Gorenjskem, ki se oglaša pod starimi in novimi nicki?

 • Bald Eagle

  Varianta, da se je Novič peljal s kolesom, je onkraj pameti

  Tako, kot je onkraj pameti nastaviti na sodniške funkcije sodnike, ki so v preteklem režimu dokazano kršili človekove pravice. Pa še trajne mandate so jim podelili. Sramota brez primere.

  • Iva

   In nekateri so kršili še naprej:
   Četrti največji kršilec Ustave med vrhovnimi sodniki je bil Branko Masleša (analiza dr. Šturma iz leta 2014 – kršitve od 2001 do 2006 in dve 1997 in 1998) s 14 kršitvami.

   (So)kršil je naslednje člene Ustave RS: enakost pred zakonom, varstvo osebne svobode, odreditev in trajanje pripora, enako varstvo pravic, pravica do pravnega sredstva, pravna jamstva v kazenskem postopku, prepoved ponovnega sojenja o isti stvari, varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic, varstvo tajnosti pisem in drugih občil.

 • if

  Afere Patria, IranNLBgate, Novič …, simptomi mafijske strukture slovenske države.

  Slovenski volilec, zakaj voliš kirminalce?!

  • hladnik

   Koliko pa je še tistih žrtev krivih sodb, ki niso prišle v medije ?

  • cosmosjasnovidec

   To se tudi jaz sprašujem,ker z legalnimi poštenimi volitvami ni nikakršne možnosti,da taka drhal pride na vodilna mesta.
   Vem pa da zadeva zagotovo poteka tako kot v Venezueli kjer zmaga diktator katerega bi cirka 99% volivcem na licu mesta raztrgalo,če ga ne bi varovala cela četa večina tujih plačanih vojakov sestavljenih iz samih pristnih morilcev.
   Da se tako dogaja tudi v Sloveniji so si pa pač krivi Slovenci sami,ker take ter ostale vse svinjarije dopustijo se ne uprejo ne naredijo demonstracij itd.
   Tega ni za razumeti in druge razlage ni kot,da so vsi z takim kriminalom zadovoljni.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  Ta prirejena zavajalna burleska je bila vsem znana že na začetku prvega sojenja g.Noviču.
  Takojšnji nepopravljivi kiksi Kolete so pa samo potrdili,da ne more biti vmes drugega kot,da je podkupljena,ker očitno le ne more biti tako prismuknjena na mestu sodnice čeprav je to na sodiščih v Sloveniji standardna prisotnost skoraj vseh sodnikov.
  Ko se bo dokazala nedolžnost g.Noviča se bo pa Koleta seveda izvlekla z predpostavljam nekaj mesečnim zdravljenjem za psihično prizadete bedake,da bi pa nedolžen človek zaradi njene izprijenosti sedel čez 20.let v zaporu nič kriv bo pa seveda pozabljena in ta prasica jih bo še naprej nedolžne spravljala v njega tako kot doslej.Novič ziher ni edina njena žrtev.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • hladnik

   Tudi ni Koleta edina “koleta” v našem sodstvu.
   Preveč jih je pa do zdaj še nihče ni odgovarjal za kriva sojenja – niti sodniki in niti tožilci.
   Znajo pa obsojat zdravnike, če nenamenoma stori napako (kar je seveda težko odpustljivo), tule pa laiki opažamo, da gre za namenskost, kar je ugotoviljala že mednarodna opazovalka za človekove pravice.
   Sramota, kaj se grejo.

   • cosmosjasnovidec

    Drži na žalost.Sem tudi napisal za skoraj vse sodnike.Največja problematika je skorumpiranost kjer prevlada zakon v prid tistemu kateri ima več denarja za podkupnine.
    Prvi primeri so copatarjev tovarišev “jankovičev” pa naprej za katere se javno ve,da ne bom našteval saj jih vseh ne bi spravil na tale portal.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • Ivan Friderik Novak

    V opombo hladniku, obsodbo (obsodilna ali oprostilna) spiše sodnik in ne tožilec.
    Ljudska omejenost je brezmejna, zato ljudstvo krivi za slednjemu nevšečne sodbe tožilce, odvetnike in sodnike. Ampak, ponavljam, sodbo spiše le sodnik.
    Sicer si, hladnik, le eden od mnogih pravno nerazgledanih “bučkotov”, za kar pa nisi sam kriv.

    • hladnik

     Ne odgovarjaj, če ne razumeš, kar si prebral.
     Res si nerazgledan pa se tega niti ne zavedaš. Bogi si res.

 • Jan Kovalski
 • alborebeka

  Enostavno je lahko ugotoviti ali pa zmajnšati krok usumljenev ,preprosto Jamnik je na to srečanje zamujal 1/2 ure,in nekdo je komuniciral z Jmnikom ,da je imel informacijo ,da bo zamujal Ugotoviti je potrebno telefonske klice pred prihodom Jamnika ,zadnje komunikacije lahko potrdijo sum odgovornosti umora saj je nekdo bil seznanjen z njegovo zamudo in ta usumljenec je lahko storilec ali pa naročnik umora ..! Za to ne rabiš biti veleum da lahko skleneš krog usumljenev …!

  https://pbs.twimg.com/media/D0GIIoRX4AAeNWP.jpg

  • hladnik

   Torej predlagaš pregled pogovorov iz Jamnikovega mobilnega in stacionarnega telefona pred umorom ?
   Pametno. Pa je do zdaj to kdo ugotavljal ?

   • alborebeka

    Ja pregledati vse stike komunikacije in elektronsko pošto je prvi korak do usumljencev.

 • Osti jarej

  …s kakšnim kolesom naj bi pa se peljal?…z navadno koreto iz časov njegove mladosti,pa res ne bi nikamor “prispel ” hitro

 • Janez Kranjski

  Jaz sem našel rešitev. Po slovenskih zakonij je za Jamnikov umor sigurno kriv Janez Janša. Kako to, da so pozabili na njega?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!