Napadi ilegalnih migrantov se nadaljujejo: Iračan z nožem napadel taksista in policista! Bosta Poklukar in Šarec prenehala lagati o varnosti in bosta prevzela odgovornost?!

Šarec in Poklukar že sedaj ne obvladujeta migrantske situacije, z novim in še večjim migrantskim valom pa bo sistem ob trenutnih ukrepih povsem odpovedal. (Foto: STA)

Ponovno smo bili priča predrznemu in nasilnemu napadu s strani ilegalnega migranta, na novogoriškem območju je namreč v nedeljo popoldne porezal taksista, nato pa je z nožem stekel še proti policistoma, ki pa sta ga ustavila šele s strelom v noge. To še zdaleč ni prvi incident z ilegalci, ki je vključeval nasilje, priča smo že bili ugrabitvi 79-letnika, nedavno pa so lovcu ukradli pet pušk. Glede na to, da vlada ni sposobna zavarovati meje, sosednje države pa nas zaradi njene nekompetentnosti obdajajo z novo železno zaveso, je skrajni čas, da premier Šarec prevzame odgovornost in odstopi!

Novogoriški policisti so bili v nedeljo popoldne ob 17.30 obveščeni, da ob cesti leži okrvavljen moški, ki je potreboval pomoč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za taksista, ki je krvavel po vratu, kot navaja STA, pa je pojasnil, da ga je napadel tujec, ki je sedel v taksiju. Policista sta pristopila do vozila in moškega v angleškem jeziku pozvala, naj izstopi in se uleže na tla, zaradi nevarnosti pa sta postopek varovala s pištolo.

Napadalec je bil ilegalni migrant iz Iraka
Napadalec ni upošteval navodil in je policistoma grozil z nožem, zato sta najprej izstrelila opozorilni strel, ker se niti na to ni odzval, pa sta ga morala ustreliti v nogo. Potem sta mu nož odvzela, izkazalo pa se je, da gre za nelegalnega migranta iz Iraka. Po dogodku je bil odpeljan v šempetrsko bolnišnico, kjer ostaja v zdravniški oskrbi pod policijskim nadzorom, pomoč pa je potreboval tudi policist, ki je bil v postopku lažje poškodovan. O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka, postopek pa bo zaradi uporabe prisilnega sredstva dodatno preverila tudi komisija.

Migranti v Sloveniji, fotografija je simbolična. (Vir: epa)

Če bi bila meja zavarovana, bi se dogodku lahko izognili
Najbolj žalostno pri tem dogodku je, da bi se mu zlahka izognili, če bi bila meja zavarovana. Znano je namreč, da so ilegalni migranti pripravljeni storiti vse, da bi prišli do cilja, in ni prvič, da so pri tem uporabili nasilje. Le dva meseca nazaj je Slovenijo šokirala ugrabitev Belokranjca, 79-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca, ki so ga ugrabili štirje ilegalci. Zvezali so mu roke in noge, ga spravili v prtljažnik in ga kar 6 ur prevažali po Sloveniji. Izpustili so ga šele 7 kilometrov pred mejo z Italijo. Vmes so se celo ustavili na bencinski črpalki, celo pot pa jih ni ustavila nobena policijska patrulja.

Pred nekaj manj kot dvema tednoma so na območju Policijske uprave Koper neznanci vdrli v hišo nekega lovca, od koder so odnesli pet pušk, med njimi tudi ostrostrelsko puško. Prav tako naj bi odnesli tudi pištolo in 200 nabojev; očividci so pri tem videli, kako so v hišo vdrli nelegalni migranti, a je nato policija to zanikala.

Slika je simbolična. (Foto: XianHua/STA)

Prav tako migranti povzročajo veliko premoženjsko škodo prebivalcem ob meji, vsakodnevno namreč vlamljajo v lovske koče, lope in nenaseljene stavbe, v nekatere tudi po večkrat. Teh vlomov policija ne more preprečiti in tudi praviloma ne more najti storilcev. To pa pomeni, da je lastnikom njihova lastnina trajno uničena in je ne morejo uporabljati. Podobno je tudi v kmetijstvu. Migranti za svoje poti uporabljajo tudi bližnjice preko njiv, poteptajo pridelek in s tem povzročajo kmetom škodo. Na svoji poti tudi poškodujejo ograje na pašnikih, dodatna škoda pri tem pa je tudi v zvezi z živino, ki zaradi poškodovane ograje zapusti pašnik in popase njive ali pa se izgubi. Tudi v tem primeru policija ne more preprečiti škode, kmetje pa imajo problem pri uporabi svoje lastnine.

Foto: Občina Ilirska Bistrica

Zaradi nekompetentnosti vlade nas Avstrija in Italija izrivata iz schengenskega prostora, v BiH na pot čaka tisoče migrantov
V prvih petih mesecih letošnjega leta je že kar 1.515 posameznikov zaprosilo za azil, od tega največ Alžircev in Maročanov. Pri tem velja poudariti, da je bil v prvih petih mesecih azil odobren le 38 posameznikom. A pri tem gre za načrtne zlorabe azilnih postopkov, kot smo že poročali, je iz lanskih podatkov razvidno, da kmalu po tem, ko zaprosijo za azil, migranti preprosto izginejo, po vsej verjetnosti pot nadaljujejo naprej proti Zahodu. Avstrija tako že dalj časa izvaja poostren nadzor na svoji meji, prav tako je italijanski notranji minister Matteo Salvini že napovedal postavitev ograje na meji, če skupne slovensko-italijanske skupne patrulje na meji ne bodo učinkovite. Znano je namreč, da so v Bosni in Hercegovini taborišča polna ilegalcev in da več tisoč za boj sposobnih moških čaka na prvo priložnost, da prebije bosansko-hrvaško mejo in pot nadaljuje naprej.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policija je pod Poklukarjevim vodstvom v razsulu, primanjkuje kadrov, zaposlujejo pa po strankarski pripadnosti
Poročali smo tudi že, da je policija pod vodstvom ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja popolnoma v razsulu. Policistov je premalo in so povsem izgoreli. Na razpise za nove nadzornike državne meje je izredno malo prijav. Policija je kadrovsko podhranjena, primanjkuje ji vsaj 30 odstotkov kadrov, hkrati pa na ministrstvu zaposlujejo neustrezne ljudi po strankarski pripadnosti. Policisti podpore na terenu ne čutijo, najmanj, kar mora narediti vlada, pa je, da zaustavi negativen kadrovski trend v policiji. Mag. Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je pred časom o tem dejal: “Policistov ni niti za opravljanje rednih nalog.” V sindikatu opozarjajo, da so policisti preobremenjeni, sodelovanje v mešanih patruljah z vojaki na meji pa so označili za Sizifovo delo, saj vojaki dela ne morejo opravljati samostojno. Glede na to, da predsednik vlade Marjan Šarec ne glede na dobesedno izredne razmere, ki smo jim priča, še ni zamenjal Poklukarja, bi bil skrajni čas, da odgovornost prevzame sam in odstopi!

Foto: STA

Rok Krajnc

 • Clemen J.

  Bogi policaj ker bo moral cez nesteto postopkov in ocenjevanj ce je sposoben za delo in ne predstavlja nevarnosti za okolje.

 • stajerc5

  Strel v nogo!??? Upam, da dobi policist takojsnji suspenz- odpoved! Zakaj, si pa lahko sami mislite…

  • maksimalno

   Se mi dozdeva ,da je v tvojem postu vsaj kanček zdravega sarkazma? Bravo policaj, imaš njega všečka in podporo.

 • macon

  Nedvomno je nesrečna žrtev evropskega fašizma- naš gost in obogatitev iz Iraka upravičen do državnega stanovanja, 1000 EUR podpore in izrednega državljanstva, ker je pokazal pokončno in nezlomljivo držo proti fašizmu.

  • francelj3

   … in pripravljenost voliti levuharje.

 • GverilaStyle

  Sej še malo pa bo zima….upam da mrzla u materino…..pol pa naj zmrzujejo po gozdovih…..luknje bomo pa kopali, ko se bo otoplilo….

 • Van Der Waals

  ZADRL SE JE AZIL IN USE JE VREDU… NE BO ODGOVARJAL!!! policisti bojo pa najebal!

 • bubamara

  Fake new. Kozejebcev v SLO ni. Še manj se vozijo s taksiji. Kere bučke.

 • skorpijon93

  na češkem se to ne dogaja, tam tudi ni muslimanov, niso sprejeli evra, češka daleč pred Slovenijo !

  • Luckyss

   Slovenija ima za Portugalsko in Romunijo najmanj migrantov na tisoč prebivalcev…(0,4 )…
   Vse ostale evropske države jih imajo več…

   • boogin1

    Ja in ? Kaj si hotel s tem povedati ? Da jih imamo premalo ?

    • Luckyss

     Že eden je preveč…
     Ni pa treba iz tega pisati neresnic…
     Bi pa bilo dobro, če bi kdo organiziral kakšne proteste…mar ne ?!
     Ali pa opozicija rabi tematiko za jamranje in bi ji rešitev problema škodovala…ovce…

     • skorpijon93

      na češkem živi 0,2 % delež muslimanov, v Sloveniji 3,6 % delež, gre za Bosance, češka ni sprejela muslimanskih migrantov ampak nekaj tisoč ukrajinskih beguncev, kar je ogromna razlika, ne metat vse v en koš

     • Luckyss

      Ja,gre za muslimane, ki pa so večinoma imeli svojce v Sloveniji…čez 30 000 jih je pribežalo v Slovenijo, pa ni bilo nobene panike..
      Pomoči od nas, ki smo jim pomagali s hrano, pa tudi z denarjem, da “čiko” ni ostal brez čikov;)…so bili veseli..mi pa tudi, da smo jih lahko pomagali..
      Ne moreš tega primerjati s polpismenimi mladci iz podsaharske Afrike, ki pojma nimajo čemu je namenjena motika ali kramp…Seveda pa “vedo”, da lahko brez posledic posilijo Švedinjo, ki ima prekratko krilo…
      Ker pač niso vedeli da se to ne sme…
      Dajte, ovce…tokrat rdeče, bodite resne..

     • skorpijon93

      zato pa Slovence tepe po glavi, ker so bili preveč dobrodelni do bosancev, zakaj pa ? čemu ? povsod vidim neasimilacijo bosancev v Sloveniji, Slovenčki pa tiho ko ovce ,to je ta rezultat ane, kreten slovenski ??!

     • Luckyss

      Bosanci se običajno k sreči dobro asimilirajo…problem je z Albanci…

   • francelj3

    Tole bi pa malo težko verjel. Kako to, da v veliko mestih v Sloveniji sploh ne slišiš več slovenščine, če imamo res tako malo migrantov. Mogoče tiči problem v definiciji migrantov? Migranti niso samo arabski musliči …

   • Novakec1

    Še čefurje in albance smatraj kot migrante pa se odstotek bistveno spremeni. Avtohtonci smo že v manjšini.

  • pajot

   Zdej pa že lahko kej druzga napišeš. O Češki si nas seznanil v nulo.

 • boogin1

  Policiste, ki so streljali na gospoda iračana in ostale, je potrebno najstrožje obravnavati in kaznovati, ker so se drznili upreti in preprečiti klanje ubogemu nič hudega slutečemu gospodu iraškemu migrantu, ki je z nožem klal in hotel poklati še več ljudi.
  Gospode iračana je potrebno sprejeti takšnega kot je imaj pač svoje-drugačne navade. Saj kot se spomnimo pisanja cenjenega gospoda Grega repovža v Mladini, ki jo vsi tako radi in strastno prebiramo:
  https://www.mladina.si/170303/dobrodosli-novi-sodrzavljani/ Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.
  Jaz bi dodal samo še: si predstavljate, kako bodo šele avtohtoni evropejci debelo gledali, ko bo nek gospod muslimanski migrant nekomu odrezal glavo.
  Upam, da se pritoži tudi spoštovana gospa Tanja Fajon, ki se z vso svojo dušo in telesom bori proti nestrpnosti in ksenofobiji, vendar le v primeru, da to niso SLO ali EU državljani, saj so jo določeni ravno za to izvolili v EU parlament, da bo za škodljiva dejanja za SLO in EU ponovno prejela novih 1 milijon EUR.
  Gospoda je potrebno potem, ko se mu vsi fašisti, nacisti, ksenofobi in ostala golazen upraviči pospremiti v azilni dom, kjer bo mogoče ujel še porcijo gratiniranih palačink, drugače pa naj mu postrežejo halal in ekološko pridelano hrano. V znak obžalovanja za kršitev njegovih človekovih pravic, mu je treba izročiti kartico s prednaloženimi najmanj 2000 EUR-in ga pospremiti v standardno opremljeno stanovanje.

  • bubamara

   Verjemi, da ga bo policaj naebal.

  • pajot

   Pa devico mu je treba zrihtat,da ne bo revež predolgo čakal na 72 devic.

  • zokispoki

   Nesposobni mongoloidni imbecili, se kar malikujejo rdeco zvezdo in sprejemajo eno skodljivo odlocitev za drugo. V nasem najpomembnejsem trgovinskem partnerju se pripravljajo na recesijo(tole je copy paste iz prve strani najbolj branega dnevneha casopisa, “JOB-HAMMER BEI DEUTSCHE BANK, VW, FORD
   Gibt es bald wieder Massenentlassungen?”).
   Ta vaski posebnez pa razsipava z nasim denarjem, samo da se lahko obdrzi na oblasti. Pravzaprav so vsi za v arest !

  • samsara

   “V znak obžalovanja za kršitev njegovih človekovih pravi…”

   Naj mu nekdo prišepne, da mora izistiti besedo,”azil” in s tem zadeti dosmrtno rento in all-inclusive parazitiranje na naš račun.

  • Borut Jug

   Če ne bom napisal, da so vsi emigranti lepi, olikani, pridni bom blokiran. Ampak sem ustrahovan. Vendar čakam, da pride na oblast reinkarnirani Tito in potem ne bi bilo nobenega emija več na Balkanu. No in ali ni lepo, da so v demokraciji huje ustrahovan kot v času Tita.

  • Rafaelus

   Ja vidim si kot jaz, glede pisanja. Če pa smo resni, se nam bo ta PASIVNOST krvavo maščevala. Ko ti nekdo grozi, je takojšen napad, NAJBOLJŠA OBRAMBA !!!

 • mona lisa

  Ubit golazen že na meji

 • Luckyss

  Policista je treba pohvaliti za ustrezen postopek, vladi pa dati signal, da narod ne verjame, da imajo v tej zadevi “vse pod nadzorom”…Morda bi kakšno svečko prižgali v ta namen ali boste le jamrali ?!

 • Dragan Krstič

  Šarec gre danes na južno mejo da se seznani s situacijo. A nima drugega dela? Za reševanje vprašanja migrantov ima Poklukarja in Bobnarjevo z množico trudapolnih pomočnikov ki sedijo po klimatiziranih pisarnah z odličnimi plačami in brez odgovornosti.

  • Luckyss

   Očitno Šarec glede te problematike želi narediti spremembe….in zato mora “it pogledat”, čeprav ve za kaj se gre…
   Podobno kot ko gredo veljaki gledat poplavljena območja, čeprav je situacija jasna…
   Takšna pač je politika…

   • macon

    Lepo te prosim, praviš, da si zrel in mi naivni, potem pa pišeš, da glumač želi narediti spremembe…

 • antimur

  Prekleta baraba Šarec na Menini bluzi partizanske laži in pravljice, pred nosom in danes ima pa fronto, za katero se mu jebe. Upam, da mu bo vojska dala po pizdi na proslavi o združititvi Prekmurja matični domovini, na kateri ga je največji slovenski izdajalec, zločinec Kučan določil za govornika in pregleda častne čete. Ti norci so že popolnoma poblesavili, vse počnejo mimo Ustave in zakonov.

  • Marko Snoj

   Nacisti in domobranci izdajalci niso pravljično končali.Ameriške ruske angleške partizanske bombe niso bile lažne.So kar resnično pokale.

   • antimur

    Partizanske zelo po redko, razen tam, kjer so pobijali lasten narod.

    • Marko Snoj

     Ta lasten narod je bežal ob koncu vojne k okupatorju Hitlerju.A ni čudno da bežiš k tistemu ki te okupira in pobija?Lasten narod so potem Američani nagnali v vagonih nazaj.

     • branči

      ta narod je bežal od ponoreli rdečih komunistov, katerih si potomec ti!

     • Marko Snoj

      Kje pa,moj stric je bil v posadki ameriškega B-17 ki vam je zbombala nacional socialsitični rajh.Rdeči so tudi imeli ameriško orožje,vi Hitlerjevo.Zakaj ste bežali od rdečih?Zakaj se niste borili?

     • branči

      imbecil a sploh veš, kaj pišeš? a ti niso na reporterju razložili, da so tvoji komentarji na nivoju debila, zdej si pa prišel sem, da ti mi isto povemo!

     • Marko Snoj

      In ko zmanjka argumentov,kar hitro zmanjka začne hitlerjev ljubček z žaljivkami in zmerjanjem.

     • branči

      argument je, da nisem star 110 let in tudi nisem sodeloval v nobeni borbi II.ww. argument je, da ti debil enačiš vse, kar se ne strinja s tabo z domobranci, hitlerjem, kolaboranti! argument je, da se ti je pamet ustavila l45, mi pa živimo danes v EU! argument je, da ste rdeča golazen danes odvisna od izvoza v nemčijo, ki jo rdeči drekači ne nehate pljuvat! argument je, da se s kreteni kot ti, nima smisla sploh pogovarjati! če ne bi provociral tle gor, bi tvoje blodnje ostale tam kamor sodijo! v tvojo bolni glavi!

     • Marko Snoj

      Nemci so se že zdavnaj streznili in pokesali za svoje zločine.Celo postavili so Spomenik komunistu Marxu.Multikulturno Nemčijo in Eu pljuvate samo bele ovčke.Meni so multikulti Nemčija,EU,Avstrija,Amerika všeč.Pa tebi?

     • branči

      obsodili so vse totalitarne režime:nacize, fašizem in komunizem! samo pri nas – nikjer eč v evrop, rdeča golazen s tabo vred še mašira po deželi!

     • Marko Snoj

      Nimam nič skupnega z vami oboževalci nacizma.Za komunizem se pa obrni na sds.Tam je največ članov komunistične partije v katero so se prostovoljno včlanili.Jaz nikoli.Lep pozdrav iz osvobojene Evrope.

     • branči

      bom tako napisal, kot si ti za nemce: so se pokesali! samo vam rdeći gnojnici se marsikaj ne da dopovedati, niti z argumenti!

     • rrrrr

      Ta mau Snojev ni za argumente. Dej mu pu evra pa pa ene dve do tri za leu ušes pa bo klošar do večera garant čist pridn…

     • Observer

      Že ptički čivkajo:

      Read A Pile Of Top Nazis Talking About How They Love Leftist Marxism
      https://thefederalist.com/2018/09/11/read-pile-top-nazis-talking-love-leftist-marxism/

      Hitler and the socialist dream
      He declared that ‘national socialism was based on Marx’ Socialists have always disowned him. But a new book insists that he was, at heart, a left-winger
      https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

     • pajot

      odjebi,majmun.

     • Observer

      Amerika:
      Chicago crime driving exodus of black middle class
      https://www.youtube.com/watch?v=q8w5I0rg8sE

      Nemčija:
      180 rapes, assaults and robberies by migrants in just ONE German city
      https://www.express.co.uk/news/world/736402/violence-against-women-german-refugees-rape-sexual-assault-robberies-stuttgart-battered

      Avstrija:
      Migrant Rape Epidemic Reaches Austria
      https://www.savemysweden.com/migrant-rape-epidemic-reaches-austria/

      EU:
      Daughter of top EU official raped and murdered in Germany – Afghan migrant admits killing
      https://www.express.co.uk/news/world/739620/Maria-Ladenburger-murder-EU-official-daughter-killed-by-refugee-Aghan

      Ti je še vedno všeč multikulti? Zapri raje usta oz. prenehaj pisati, ker si popoln idiot. Takim je potrebno odvzeti volilno pravico, saj uničujete vse kar je še zdravega na zahodu. Ni čudno, če ti je terorist Marx popolnoma spral možgane.

     • Schemva Miro

      Me prav zanima kako ti bo multikulti všeč,ko boš postal tujec na svoji zemlji.Takega bedaka,kot si ti pa res teško srečaš.

     • koza
     • rrrrr

      Brez Brocarjeve I. Proletarske Japonci nikoli ne bi zavzeli ZDA.
      Snojev ta mal, drugič navedi vir svojega prosvetljenja : Zgodovines za Telebane..dr. B. Repe, založba Borec, TOZD za pranje in trajno ondulacijo možganov , Lažgoše, 1957

  • Novakec1

   Oni imajo svojo ustavo in zakone, skrite pred javnostjo.

  • Borut Jug

   Nekateri so že sedaj zblazneli in um se jim je zameglil. Na take so šarf bulmastifi. Edino škoda ker ne jedo mesa.

 • AlojzZ

  Bosta Poklukar in Šarec prenehala lagati o varnosti in bosta prevzela odgovornost?!
  Lagati ne bosta prenehala. Odgovornost sta pa seveda prevzela, vendar ne odgovarjata ljudstvu v SLO.

  Lahko bi prenehali biti tako neumno naivni in zapišimo resnico:
  Prodali so nas! Če se upremo in vržemo vlado, imajo naši otroci še kakšno možnost ne biti muslimani.

 • francelj3

  Najbolj žalostno je, da zdaj ta od policije obstreljeni prasec na račun slovenskih davkoplačevalcev zaseda bolniško posteljo poštenemu Slovencu.

 • RATATA
 • Dragan Krstič

  Na kurah je tudi tema o danšnjem Šarčevem obisku na meji. Ker so komentatorji vsi po vrsti povedali svoja odkritosrčna mnenja se je urednik demokrat par excellence Jure Tepina odločil onemogočiti komentiraje, vse za ohranitev lika in dobrega imena predsednika vlade.

 • RATATA

  To, da je zapravil metek za strel v njegovo qrčevo nogo je zrelo za disciplinsko obravnavo. Kot da ta migrić ne bi imel glave matr!

  • pajot

   Ja,menda…ha,ha,ha…

  • slosin

   Masleša ga prov gotovo ne bo pohvalu, ker ga ni direkt v čelo….

   • RATATA

    migrant masleša je za migrante, zato bo uporabil vso svojo moč in zveze, da se za pulcaja to ne bo dobro končalo.

 • francelj3

  Če bo šlo tako naprej, bo treba iti na cesto in zahtevati ustavno pravico do nakupa in nošnje orožja, kot v ZDA.

  • wert

   Kaj ti bo orožje, če pride krdelo ?
   Nesposobni naj odstopijo TAKOJ !
   Se igrajo z življenji, sicer pa naj nesposobna vlada prime za orožje in gre na mejo.
   Vsako življenje je dragoceno, ti pa se norčujejo.

 • Stražar

  a pri nas so policisti trenirani, da streljajo v nogo? a ZDA streljajo v vitalne dele telesa in izpraznijo cel saržer, ker je bolje mrtev osumljenec kot pa živ

  • pajot

   Za začetek je tud noga zadost.

   • stajerc5

    Ko bi bila vsaj srednja telecja noga!

 • Zgembo

  Opažam da dolg spite na novi24. Vsi mediji so vas prehiteli in to na paradno temo!

  • bubamara

   Res čudno, da “uradni” mediji o tem poročajo.

  • ZatonMesecnikov

   Zgubo, na paradnih konjih se ne da odkrito komentirati….

 • antimur

  Ta dva zabita in ogabna kretena počneta samo to, kar jima ukaže izdajalec in zločinec Kučan s Forumom 21 in ostalo levofašistično golaznijo. Če bodo prišli kdaj policaji k pameti in bodo ugotovili, da je za razsulo države kriva izključno omenjena golazen, upam, da ne bodo več streljali samo v noge.

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah živi 0,2 % muslimanov ali manj v Sloveniji pa 3,6 % po podatkih 2016 leta, lepo sledimo zahodnim državam, adijo slovenija, na hrvaškem je za primerjavo 1,6 % delež muslimanov

 • Franc Šink

  Ne bosta prevzela odgovornosti. Je nista sposobna prevzeti.

 • Franjo Trojner

  Šarec in notranji minister Pokljukar za ves kaos na naši južni meji gotovo ne bosta sprejela nobene odgovornosti in še manj odstopila, pa bi morala!
  Se pa strinjam z vsemi tistimi, ki so zapisali, da bo najebo nič kriv policaj, v nogo ustreljeni agresivni migrant pa bo zelo verjetno dobil zelo visoko odškodnino.
  Ta samo vase in v Ljubljano zagledana leva centralistična vlada, oblast, vedno bolj škodi naši državi in se mačehovsko obnaša do lastnih državljanov. V dobro naše države in vseh nas, toti komedijanti na oblast sploh nikoli ne bi smeli priti.

  • skorpijon93

   sokrivi za tako stanje so volivci, ˝˝saj so itak vsi isti˝´ pravijo ali pa nasedajo zlaganim novim obrazom, dober tek !´važno da ni janša

   • Franjo Trojner

    Res je sokrivi so tudi vsi tisti volilci, ki so sestopjeni Cerarjevi levi vladi in s tem vsej nespodobni in nesposobni politični levici omogočili politično preživetje in nato kljub porazu na volitvah, celo nečasten prevzem oblasti. Sokrivi so tudi vsi tisti volilci, ki se volitev ne udeležijo. Sokrivi so vsi strici in tete iz ozadja, katerim se rep vleče globoko v totalitarne komunistične čase, ki s pomočjo tudi sokrivih politični levici servilnih dominatnih medijev postavljajo in odstavljajo vlade. Sokriva je tudi vsa javnost in še posebej akademiki, ki javno ne opozarjajo na vse te neverjetne škandalozne zgodbe , ki se nam danes dogajao, pa se po zaenkrat še veljavni USTAVI ne bi smele.
    Ja sokriv je marsikdo in marsikaj, odgovornost za vse pa nosi samo leva Šarčeva vlada, ki NIKOLI ne bi smela biti ustoličena! Že samo zaradi znanega dejstva, da se je Šarec zavihtel na oblast mimo volje volilcev, torej NEČASTNO, bi moral že zdavnaj odstopiti. To kar vse počne Šarec in njegova leva vlada naši državi in vsem nam državljanom, pa je dovolj upravičen razlog, da bi jih že zdavnaj morali z vilami iz oblasti nagnati.

 • skorpijon93

  na češkem se to ne dogaja, češka je varna država ki ni sprejela tudi evra

 • skorpijon93

  madžarska je naša soseda, g Viktor Orban nam je blizu, imamo madžarsko manjšino, živela višegrajska četverica, ponosen in srečen sem !

 • GverilaStyle

  poglejte si slike na 24kur….kako se ta kripl degeneriran od poklukarja smeji…….hebo mu pas……ja mater!!!

 • totex39

  Policaj bi ga moral onemogočiti s strelom.

  • GverilaStyle

   a poklukarja in šarca misliš?!

   • totex39

    Ne Arabca.

 • Novakec1

  Saj ne lažeta, prepričujeta sloovce da živimo v raju.

 • Franc Šink

  Najboljše bi bilo, da se Šarec pokupi kar sam.Nove volitve bi bile cenejše kot pa prenašanje njegove neumnosti.

 • Franc Šink

  Ni res da je varnost na psu. Še hujše je.

 • samotoje

  Šarčeva “samodaniJanša” vlada ni prilezla na oblast, da bi prevzemala odgovornost ali ravnala po zakonih. Klovni in politična trupla so tu zato, da tega ne bi počeli.

 • Morala

  Kako, da se Šarec in Pokljukar ne zavedata – če bi poskrbela za varnost državljanov, bi poskrbela tudi za svojo varnost! Še huje bo!

 • macon

  Ne se sekirat, to je samo začetek, in vladajoča levica je garant za nadaljnje poslabšanje in zaostrovanje.

  Tudi mrtvi bodo, vsi, ki volijo leve stranke pa so sokrivi za vse žrtve pritepencev.

  Že berem leve pokvarjence, kako je SDS v EPP, ki je podprla migrantske kvote in kako je bila vlada 2004-2008 kriva za tajkunske kredite. Migrantska sodrga je rabota EU levih in ti, ki koljejo po Sloveniji to počnejo, ker leva vlada ne varuje meje. Krediti (kraja iz bank) so bili podeljeni mimo izvršne oblasti.

  Vsa kri je na rokah levih, levi kult smrti se v tej krvi oplaja in napaja.

 • xtc

  Streljala sta v noge,telebana v čelo v čelo.

 • Jan Kovalski

  Šarec: “Za varovanje meje poteka nakup dronov in panelnih ograj”
  ===============
  Potem ko ves čas poslušamo izjave ministrov, da odlično varujejo mejo, sedaj izvemo, da naj bi šele začeli z varovanjem meje, ampak šele ko bodo nakupili vrtno ograjo.

 • Jan Kovalski

  V Pimorskih novicah so to objavili že včeraj zvečer,

  https://www.primorske.si/kronika/pri-vogrskem-naj-bi-tujec-porezal-taksista

  … na MMC ju pa presenetljivo danes zjutraj:

  https://www.rtvslo.si/crna-kronika/tujec-z-nozem-nad-voznika-taksija-in-policista-ta-ga-je-ustrelil-v-nogo/493914

  … presenetljivo, da so sploh objavili, …

  Na Novi so previdno počakali, da ne bi fasali kazni zaradi sovražnega govora in razpihovanja protimigrantke retorike.

  • Clemen J.

   RTV je objavil da je bil to tujec, iraškega porekla. Se pravi če razumem, je bil tujec legalno v sloveniji z legalno vizo. Zgleda je bil doktor ki mu je ponesreči nož napadel taksista, in zaradi silne reakcije, tega noža ni bilo mogoče obvladati in je nato nož napadel še policista, kateri je nato ponsereči ustrelil lastnika noža. Nož je preživel, lastnik pa je z lažjimi poškodbami bil odpeljan v bolnjišnico.

 • Jan Kovalski

  Policija ima 2 (dva) drona,prebivalci Slovenije pa najmanj 2000.

 • Jan Kovalski

  “Opozorilni strel ni zalegel, policist je streljal v telo”
  ==============

  … zadel pa v nogo

  Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/migrant-napadel-taksista-in-policiste-ti-so-streljali-330689http://www.zurnal24.si

  Pozdravljam namero policista, sem pa razočaran nad njegovo usposobljenostjo.

 • Jan Kovalski

  V vednost:

  Slovaška je sprejela zakon, ki naj bi dolgoročno preprečil priznanje islama kot verske skupnosti.

  Parlament je sprejel zakon, ki ga je uvedla slovaška nacionalna stranka (SNS) z dvotretjinsko večino v parlamentu. O tem so se strinjale tako vladne kot opozicijske stranke.

  Sedaj mora skupnost imeti 50.000 privržencev, da bi na Slovaškem prejela državne subvencije in upravljala svoje šole.

  Po zadnjem uradnem popisu je na Slovaškem 2.000 muslimanov in nobene priznane mošeje. “Islamska fundacija na Slovaškem” ocenjuje, da je število muslimanov okoli 5.000.

  • kalavnik

   Že en ploden par muslimanov je preveč.

 • WISKY 1000

  ŠE DVA VEČ,KI UNIČUJETA SLOVENIJO

 • Primož

  Zdi se mi zelo pomembno , da bi intervjujali taksista….. bi blo gotovo veliko zanimanja javnosti.

 • Dr. E.K.

  V nogo … wtf !?!! … hahahahahaaa …

 • Artur

  Spet bodo levi narodno izdajalski uzurpatorski prasci nabijali : se pač zgodi eden ni nobeden.

 • Vince Blake

  Ostro protestiram, proti rasističnemu, fašističnemu, ksenofobnemu, homofobnemu, antiseminističnemu, child-molestation…..itd policistu, ki je ubogega, preganjanega begunca nagovoril in mu dajal ukaze v rasističnem angleškem jeziku. Namesto, da bi ga progresivno nagovoril v njegovem materinem jeziku. Ostro tudi protestiram proti ministrstvu za notranje zadeve, ker ne omogača šolanja in izobraževanja policistov. Ti bi morali že v osnovi znati govoriti sirsko, pakistansko, afganistansko, alžirsko, iraško, iransko….tisti v naprednem programu pa še swahili.
  In ker je prišlo do komunikacijskega šuma, ubogi begunec ni razumel, da se pri nas ne sme z nožem rezati takstistov in mahati z noži proti policajem…..in zgodil se je strel.
  Policija je kriva.

 • mginko

  LAŽ – večna spremljevalka komunizma za pranje možganov drugorazrednih državljanov. Ti so tako oprani, da še danes sanjajo in ne slišijo vladni organov.

 • Common Sense

  Za vsem stoji Jansa;) Vse je fejk njuz!

 • Mariza Petrovcic

  Nesposobna vlada ker noče zavarovati slovenskega ozemlja in državljane naše domovine Slovenije

 • montyamp

  To ni vlada .
  To je krdelo murglosrbskih marionet , katere so šle na led , pa ne prvič .
  To so od mafije žveplenega pritlikavca nagačeni retardi-UDBOVSKA DECA , katerih se razsvetliti ne da , ker so boljševiški geni znani po generiranju vsesplošne družbenim normam neužitne topoglavosti .

 • montyamp

  Če bi to bila vlada , bi lahko vladala .
  Tej vladi vladajo stari partijski fosili in gošarski pleničarji s pokradenim denarjem , zato se mi udbovsko smrklovje že rahlo smili , ker biti kastriran od idiotov ki drugega ne poznajo kot korupcijo , nepotizem ,izločanje , vojne , bankrote in atentate , je milo rečeno , beda od življenja .
  Bogi paradajzeki , vaši dedki in očetje so banditi .

 • stajerc5

  “Osumljenec pri sebi ni imel dokumentov, telefona ali denarja. Policisti so ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Iraka, intenzivno pa so preiskovali tudi njegov status znotraj Evropske unije. Ugotovili so, da je v letu 2018 in 2019 že bival v Nemčiji, kjer je vložil tudi prošnjo za pridobitev statusa azila, ki mu ga naj ne bi odobrili. Leta 2017 je bil 26-letnik evidentiran tudi v Franciji. V Slovenijo je prišel preko Italije in pot želel nadaljevati proti Ljubljani, razloga za to pa policistom še ni uspelo ugotoviti. Prav tako še niso pridobili podatkov, kje je sploh vstopil v schengenski prostor.”
  .

  To pomeni, da ko so ga ze v celi Evropi odfukali in prihaja v Zlovenistan, kjer ima vsak lopov pravico do azila! Garantirano, 100%-no!!!

  Sem se kaj zmotil!?

  • tretjerazredni

   Nič se nisi zmotil, razen vse kar si povedal. Mogoče ne ločiš albancev od arabcev, ki jih pri nas živi zgolj peščica.
   Mogoče pa jaz česa ne razumem, če ti veš kje so se naselili afričani, pa še nam povej, gremo gledat kako zgleda pravi arabski geto, mogoče obstajajo tudi kakšne arabske slaščičarne in burekđinice, kjer spi 50 migrantov, zaposlenih pri naših gradbincih, pa ne vemo.

   • Simone

    Sarkazem je odveč; če te res zanima kako zgleda arabski geto se zapelji do Marseilla ali v Paris, tudi Dunaj ti zna odpret oči. Mi smo vedno malo za “razvito” Evropo – v tem primeru na našo srečo…

 • Olga101

  Mogoče bosta moral medved ali volk napasti kakega “ubogega prebeznika” in kak Slovenec znoreti in pripeljati kakemu ilegalcu kako okrog ušes, da se bo ta evtanazirana zloženka zbudila in odreagirala! Seveda proti lastnemu narodu!

  • tretjerazredni

   Po moje je največji problem, da muslimani nočejo ostati v Sloveniji.
   Spomnimo se migrantov iz zahodnega.balkana, ki so bežali pred državljansko vojno, razen kriminala kot običajno, posilstev in par umorov, se še danes obnašajo precej normalno. Verjetno mislijo, da so doma, torej v hrvaški bosni in Albaniji.

 • tretjerazredni

  Kdor resno verjame, da arabski migranti tekajo po slovenskih gozdovih, s petimi puškami na rami in polnimi žepi municije, verjetno ni preveč inteligenten.

 • šmentanamuha

  A je Evgenija Carl že naredila kakšen prispevek na to temo? Pričakujemo vsak kakšen twit v stilu samopoškodbe policaja, da bi ubogi begunec bil videti kot napadalec. čeprav se je hotel samo peljati k Jankoviču na obisk, če že cel svet ve, kak je fajn u Lublan.

 • Rafaelus

  O Šarcu pa žal nimam lepe besede, tako zanič politik kot njegov humoristični lik Serpetinška. V Srbiji bi takega ciničnega homurista LINČALI, pri nas pa se mu kar je najbolj čudno smeji desnica, saj levičarji ne hodijo na gasilske VESELICE !!!

  • Nata

   Hm. . . da ne ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!