fbpx

Šok na Hrvaškem: Starša dojenčka za eno uro zaklenila v vročem avtu, v vozičku pa sprehajala psa!

Slika je simbolična. (foto: epa)

Gasilci so v Umagu rešili sedemmesečnega dojenčka, ki so ga starši pustili zaklenjenega v avtomobilu. Otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico na preglede, kjer je po poročanju hrvaških medijih na srečo z njim vse v redu.

Nekaj pred 13. uro so umaški gasilci dobili klic, da je v avtu zaklenjen dojenček, da pa staršev ni na vidiku. Gasilci so se odzvali nemudoma in rešili dojenčka iz avta, medtem ko naj bi starša v vozičku potiskala psa.

Nekaj ​​pred 13. uro so v Umagu policisti poklicali gasilce, ki so ob prihodu na kraj razbili steklo na avtomobilu, izvlekli sedemmesečnega otroka in ga do prihoda reševalnega vozila oskrbeli. Umaški gasilci so na družbenih omrežjih sporočili, da so dojenčka, ki je bil v zaklenjenem avtomobilu približno 45 minut, preventivno natančno pregledali, poročajo hrvaški mediji.

Umaški gasilci so nemudoma razbili steklo, da so rešili dojenčka. (Foto: Facebook)

“Ko smo videli, v kakšnem stanju je otrok, smo brez pomisleka razbili steklo na avtu, otroka izvlekli in oskrbeli do prihoda reševalnega vozila. Otrok je na srečo v redu, vendar so ga preventivno prepeljali v Izolo, za podroben nadzor,” so gasilci zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Kar pa je še bolj šokantno, je dejstvo, da naj bi se po vsem tem pojavili starši, ki so v vozičku potiskali psa, hišnega ljubljenčka, so prav tako zapisali gasilci na Facebooku.

Ana Hribar