fbpx

Šokantno: 11-letnik, ki naj bi na Debelem rtiču skušal posiliti 6-letnico, že pred petimi leti na tabletah zaradi hiperaktivnosti

Foto: iStock

Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič je potrdilo pretresljivo dogajanje v njihovem centru, ko naj bi 11-letnik skušal posiliti 6-letnico. Razrivamo šokantne podatke, da je deček zaradi hiperaktivnosti jemal celo tablete, nekoč pa naj bi v šoli udaril eno od sošolk, kar je takrat javno priznala tudi njegova mama.

Vodstvo Mladinskega zdravilišča je na svoji uradni Facebook strani zapisalo: “Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič v zvezi s poročanjem o dogodku, kjer so vpleteni mladoletni otroci, obvešča vse starše otrok, ki letujejo v zdravilišču ali na letovanje prihajajo v prihodnjih dneh, da je šlo za osamljen in nepredvidljiv primer. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da se kaj podobnega ne bi ponovilo, zato so njihovi otroci povsem varni” in s tem, sicer posredno, potrdilo, da je do pretresljivega dogajanja res prišlo. Ker sta vpleteni mladoletni osebi, zaradi zaščite interesov otrok o dogodku, ki je še v preiskavi, drugih izjav ne dajejo.

Direktorica hotela odšla na dopust, staršem na voljo le ostareli ‘vratar’
Vodstvo se torej otepa novinarskih vprašanj, saj je jasno, da niso storili vsega, kar bi bilo v tovrstnem primeru potrebno. Konec junija je namreč v omenjenem letovišču prišlo do poskusa posilstva 6-letne deklice s strani skoraj enkrat starejšega, neobvladljivega nasilnega vrstnika. 24kul piše, da mama otroka ne obvlada, starši drugih otrok so v strahu, nekateri celo odhajajo, vodstvo Rdečega križa ne ukrepa, reda pa ne uspe vzpostaviti niti policiji. Objavili so celo pričevanje enega od očetov otrok, ki je opisal situacijo le dan po poskusu posilstva 6-letne punčke v stranišču bazena v hotelu Arija, kjer otroci bivajo s svojimi spremljevalci, ki se udeležijo zdravljenja oziroma letovanja v tamkajšnjem letovišču na Debelem rtiču. “Družina ostaja na Debelem rtiču, starši smo prestrašeni. Sedaj fantov očim sedi pred hotelom, njegova mama pa v jedilnici grozi. Prišlo je 90 novih otrok. Seveda jim nihče ni ničesar povedal. Direktorica hotela je odšla na dopust, ostaja en ostarel vratar. Imamo občutek, da hoče vodstvo dogodek pospraviti pod preprogo.” Eden od očetov jim je še sporočil, da so družine že začele odhajati, “predvsem mamice brez spremstva moških se čutijo ogrožene in odhajajo. Sem pa opazil fantovo mamo v prijateljskem pogovoru z Renato Brunskole, šefico Rdečega križa”.

Podpisali peticijo, spremenilo se ni nič
Starši so se podpisali tudi pod peticijo, v kateri sporočajo, da “se to že po malem dogaja od ponedeljka, 26. 6. 2017, ko je družina prispela v vaš hotel. Vsi prisotni s svojim podpisom sklepamo in vas prosimo, da družino, ki vsak dan, na vsakem koraku izvaja incident, nemudoma izločite iz našega sobivanja, to naj ne bi pomenilo, da jih prestavite na drugo lokacijo, temveč, da jih odstranite iz našega okolja, kajti starši otrok se ne počutimo več varne v vašem zdravilišču. Tudi vi si želite obdržati svoje ime. Ker tega nismo in ne želimo več tolerirati, bomo skupno in sklepčno zapustili vaš hotel, kajti nismo več pripravljeni sobivati z njimi. Mi želimo varno zavetje za naše otroke, od tega trenutka to žal vaš kraj več ni.” Vendar pa se stanje tudi po tej peticiji ni uredilo, poroča 24kul.

Njegova mama javno priznala, da ima sin težave
Neuradno naj bi bil 11-letni A. (njegovo ime hranimo v uredništvu, op. av.) že od majhnega znan kot problematičen otrok, starša pa naj ga ne bi znala krotiti. Izvedeli smo, da so starši otrok, ki so se z njim, ko je bil mlajši, igrali na igrišču, komaj čakali, da otrok odide z igrišča, med drugim je brez dovoljenja jemal kolesa njihovih otrok, otroke pahnil z igral, da se je lahko on igral, odrasle, ki so ga podučili, da se tega ne sme delati, pa je celo pljuval. Njegova družina je sicer imela vzpone in padce, njegova mama je na koncu ostala sama z mladoletnima otrokoma, pomoč pa je iskala med drugim tudi v Nedeljskem dnevniku, v okviru njihove dobrodelne rubrike. Takrat je v časopisu pisalo, da do njihove barake v Ljubljani vodi pot iz blata in da je življenje v tisti baraki neustrezno že za odrasle, kaj šele primerno za otroke. Je pa že takrat novinar opazil, da je sin, ki danes šteje 11 let, hiperaktiven, dobival pa je tudi tablete proti tej motnji, da je lahko normalno deloval v šoli, kar je priznala tudi njegova mama. Ta si je želela predvsem pomoči za svojega sina, vodenje, da bo šel počasi v normalno življenje. Leta pred tem incidentom na Debelem rtiču je namreč udaril neko punčko  šoli, kar je materi, ki je bila takrat v hudi socialni stiski, povzročilo še dodatne skrbi.

M. S.