Šokantno: 11-letnik, ki naj bi na Debelem rtiču skušal posiliti 6-letnico, že pred petimi leti na tabletah zaradi hiperaktivnosti

Foto: iStock

Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič je potrdilo pretresljivo dogajanje v njihovem centru, ko naj bi 11-letnik skušal posiliti 6-letnico. Razrivamo šokantne podatke, da je deček zaradi hiperaktivnosti jemal celo tablete, nekoč pa naj bi v šoli udaril eno od sošolk, kar je takrat javno priznala tudi njegova mama.

Vodstvo Mladinskega zdravilišča je na svoji uradni Facebook strani zapisalo: “Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič v zvezi s poročanjem o dogodku, kjer so vpleteni mladoletni otroci, obvešča vse starše otrok, ki letujejo v zdravilišču ali na letovanje prihajajo v prihodnjih dneh, da je šlo za osamljen in nepredvidljiv primer. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da se kaj podobnega ne bi ponovilo, zato so njihovi otroci povsem varni” in s tem, sicer posredno, potrdilo, da je do pretresljivega dogajanja res prišlo. Ker sta vpleteni mladoletni osebi, zaradi zaščite interesov otrok o dogodku, ki je še v preiskavi, drugih izjav ne dajejo.

Direktorica hotela odšla na dopust, staršem na voljo le ostareli ‘vratar’
Vodstvo se torej otepa novinarskih vprašanj, saj je jasno, da niso storili vsega, kar bi bilo v tovrstnem primeru potrebno. Konec junija je namreč v omenjenem letovišču prišlo do poskusa posilstva 6-letne deklice s strani skoraj enkrat starejšega, neobvladljivega nasilnega vrstnika. 24kul piše, da mama otroka ne obvlada, starši drugih otrok so v strahu, nekateri celo odhajajo, vodstvo Rdečega križa ne ukrepa, reda pa ne uspe vzpostaviti niti policiji. Objavili so celo pričevanje enega od očetov otrok, ki je opisal situacijo le dan po poskusu posilstva 6-letne punčke v stranišču bazena v hotelu Arija, kjer otroci bivajo s svojimi spremljevalci, ki se udeležijo zdravljenja oziroma letovanja v tamkajšnjem letovišču na Debelem rtiču. “Družina ostaja na Debelem rtiču, starši smo prestrašeni. Sedaj fantov očim sedi pred hotelom, njegova mama pa v jedilnici grozi. Prišlo je 90 novih otrok. Seveda jim nihče ni ničesar povedal. Direktorica hotela je odšla na dopust, ostaja en ostarel vratar. Imamo občutek, da hoče vodstvo dogodek pospraviti pod preprogo.” Eden od očetov jim je še sporočil, da so družine že začele odhajati, “predvsem mamice brez spremstva moških se čutijo ogrožene in odhajajo. Sem pa opazil fantovo mamo v prijateljskem pogovoru z Renato Brunskole, šefico Rdečega križa”.

Podpisali peticijo, spremenilo se ni nič
Starši so se podpisali tudi pod peticijo, v kateri sporočajo, da “se to že po malem dogaja od ponedeljka, 26. 6. 2017, ko je družina prispela v vaš hotel. Vsi prisotni s svojim podpisom sklepamo in vas prosimo, da družino, ki vsak dan, na vsakem koraku izvaja incident, nemudoma izločite iz našega sobivanja, to naj ne bi pomenilo, da jih prestavite na drugo lokacijo, temveč, da jih odstranite iz našega okolja, kajti starši otrok se ne počutimo več varne v vašem zdravilišču. Tudi vi si želite obdržati svoje ime. Ker tega nismo in ne želimo več tolerirati, bomo skupno in sklepčno zapustili vaš hotel, kajti nismo več pripravljeni sobivati z njimi. Mi želimo varno zavetje za naše otroke, od tega trenutka to žal vaš kraj več ni.” Vendar pa se stanje tudi po tej peticiji ni uredilo, poroča 24kul.

Njegova mama javno priznala, da ima sin težave
Neuradno naj bi bil 11-letni A. (njegovo ime hranimo v uredništvu, op. av.) že od majhnega znan kot problematičen otrok, starša pa naj ga ne bi znala krotiti. Izvedeli smo, da so starši otrok, ki so se z njim, ko je bil mlajši, igrali na igrišču, komaj čakali, da otrok odide z igrišča, med drugim je brez dovoljenja jemal kolesa njihovih otrok, otroke pahnil z igral, da se je lahko on igral, odrasle, ki so ga podučili, da se tega ne sme delati, pa je celo pljuval. Njegova družina je sicer imela vzpone in padce, njegova mama je na koncu ostala sama z mladoletnima otrokoma, pomoč pa je iskala med drugim tudi v Nedeljskem dnevniku, v okviru njihove dobrodelne rubrike. Takrat je v časopisu pisalo, da do njihove barake v Ljubljani vodi pot iz blata in da je življenje v tisti baraki neustrezno že za odrasle, kaj šele primerno za otroke. Je pa že takrat novinar opazil, da je sin, ki danes šteje 11 let, hiperaktiven, dobival pa je tudi tablete proti tej motnji, da je lahko normalno deloval v šoli, kar je priznala tudi njegova mama. Ta si je želela predvsem pomoči za svojega sina, vodenje, da bo šel počasi v normalno življenje. Leta pred tem incidentom na Debelem rtiču je namreč udaril neko punčko  šoli, kar je materi, ki je bila takrat v hudi socialni stiski, povzročilo še dodatne skrbi.

M. S.

 • dr Janez Sveti

  Taka težava se lepo reši tam kjer je nastala in se ne dela iz tega mednarodni problem z naslovi, ki so primerni najbolj rumenim medijem.
  Nova24tv tole je pod nivojem. No, saj je večina objavljenega tudi.
  DR Janez Sveti razočaran

  • indijanka

   Zdaj ga pa biksaš. Se ti zdi, da je ta zgodba problem Nove?

   • dr Janez Sveti

    Ni. Je pa to nekaj kar se tiče otroške vzgoje in prepričan sem, da ni tako tragično, kakor”novinarji” želijo to opisat! Po mojem je vpleten tudi nacionalizem (fant sigurno ni Slovenec!). Kako lahko 13 letnik posili 6 letnico, pa meni ni jasno. 6 letni otroci morajo biti v varstvu, nonstop pod kontrolo. Pa ne zaradi posiljevanja ampak zato, da si tudi sami kaj ne naredijo, ker so to leta v katerih nastane največ poškodb.
    Sicer p..brigajo me težave drugih.
    DR Janez Sveti Branjevka

    • Daisy Meden

     Janez preberi tole, če želiš seveda. Menim, da gre za istega otroka.

     http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/starsi-malckov-obupani-decek-naj-zapusti-solo

     • dr Janez Sveti

      Očitno so službe (strokovne??), ki jih nplkačujemo, da urejajo takšne zadeve slabe, oziroma so zatajile. Tisti, ki nadzoruje te službe, bi moral nemudoma ukrepat, ker če “ulica” začne urejat stvari, bo prišlo do še hujših incidentov in to med odraslimi!
      DR Janez Sveti Nasilnež

    • indijanka

     Nihče ni dogodka zanikal. Gre pa za poskus….Je pa prav, da se o otrocih s temi motnjami spregovori. Saj veš, da se težave rešujejo z delom in gradnjo odnosov in ne sočutjem ali obsojanjem. Predvsem pa s sprejemom realnosti. 6 letniki so prvošolčki . S svoje niti za hip ne odmaknem oči, je pa res, da jo vključujem tudi skupinske aktivnosti. Te dni je na Notranjskem med popolnoma neznanimi otroki.

     • dr Janez Sveti

      Med otroci so se VEDNO dogajali dogodki, zaradi katerih odrasli “znorijo”. Ko prebiraš nekatere komentarje, se mi zdi, da živim med ljudmi, ki komaj čakajo, da bi koga “fentali”! Težave se rešujejo VEDNO s pametjo in ne s sabljo! Vem, ker sem sam videl kaj naredi nasilje. NIKOLI nasilje-prisila ne uredi zadev.
      DR Janez Sveti Jing-Jang

     • indijanka

      So trenutki, ko neizmerno pogrešam najine pogovore polne otroške globine in neskončne množice rešitev. Varno in živahno sem se počutila ob tebi . Vse ima svoj konec tudi brezmejnost. Rada imam te ljudi, njihovo žalost in kritičen pogled. Želim, da občutijo svobodo. Vesoljski avtoštopar. Tako sem te našla, ko sem iskala nekaj kar nisem imela nikoli, občutila sem pa kot izgubo. Ne zgubljaj vesoljskega avtoštoparja, ki ga priablja le svetloba, za temo mu pa ni mar.

     • dr Janez Sveti

      Ja. Vendar so redki sogovorniki. Večina ima raje “na gobec” :)
      https://www.youtube.com/watch?v=Kx6xzkwfKF8
      Dr Janez DJ Sveti

     • indijanka

      :) ja..to si ti. Drži. Sama pa tvoje popolno nasprotje ..zato me prebuja Joyina pesem. Lep dan M.

  • Morala

   Nova24tv je bila med zadnjimi, ki o tem pišejo!

   • dr Janez Sveti

    Ne berem drugim rumenih medijev. Pravzaprav sploh več ne vemo,kaj je res in kaj ne, ker vsi lažejo in poveličujejo. Katastrofa, šokantno, neverjetno grozljivo, ……………
    DR Janez Sveti zgrozden

  • Andreja Knego

   Kreten, a si ti morda oče deklice, ki je bila kdaj spolno napadena?! Rumen medij, ffs? Zgodba je lahko začetek razčiščevanja očitno novo odkrite nesposobnosti vodstva letovišča!

   Če bi nek pankrt v takem letovišču skušal posiliti mojo hčerko, ga pridem lastnoročno zadavit, tile idioti ga pa še gledajo tam?!?

   • dr Janez Sveti

    V čem je razlika med tabo in psihopatom, ki mori ljudi? Če boš šla skozi življenje s takšnim vedenjem in izrazoslovjem, te čaka trnova pot!
    Mimogrede! Govor je o otrocih!
    DR Janez Sveti genij

    • Andreja Knego

     Stara sem 37, tako da ne rabim nasvetov! Ja, psihopatka bi bila, so what! Otroci? Ta pankrt je zlodej v otroškem telesu!

     • dr Janez Sveti

      In ti si zlodej tudi. Mimogrede, veliko mlajša si od mene, Izražaš se tudi, kot pijanka za šankom. Ubogi otroci takšne mame.
      DR Janez Sveti genij

 • rubec

  Zakaj pa špeh od brunskole ni vratarica. Šolo ima isto kot ostareli vratar pa še hitrih nog je če se spomnimo kako je po ljubljani laufala za jankovičem.

 • Zgornji

  SEVEDA, POKVARJENI OTROCI DANAŠNJIH POKVARJENIH STARŠEV SO SAMO ŠE SLABŠI IN SLABŠI IZ GENERACIJE V GENERACIJO … !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAJ TUDI PRAVE VZGOJE NI MOGEL DOBITI BREZ OČETA , KAJTI OČIMU ITAK NI DOVOLJ BRIGE DO “TUJIH” OTROK !!! ! !!! ALI PA MORDA JE CELO TAKO BOLJŠE, KER TAK OČE KI ZAPUSTI DRUŽINO TUDI NA DRUGIH PODROČJIH NIMA POSPRAVLJENO POD STREHO , KER JE TAKE OTROKE ŠEL DELATI IZ NAVADNE SMRDLJIVE POKVARJENE POHOTE, NAMESTO IZ LJUBEZNI !!! ! !!! ZATO PA SE JE POTEM INKARNIRALA TAKA ZLOBNA DUŠA V TAKEGA OTROKA !!! ! !!!

 • Zgornji

  PA KDOOOOO JE SPLOOOH TAKEGA MLADENIČA SEXATI UČIL ??? !!! ??? POKVARJEN OČE ??? MORDA MAMA ??? ALI CELO KDO DRUG ???

  • princeska

   Kdo je pa tebe seksat učil? Oče? Stari ata? Stara mama? Kakšen škis!!!

   • Zgornji

    Noben od teh. Mene so drugi. Zakaj vprašaš ?

 • indijanka

  Mladinsko zdravilišče očitno lahko vodijo z Lune. Neodločno in neodgovorno “cmerkajo” preko spleta. Ta deček v tem zdravilišču letuje na podlagi priporočila zdravnika. Torej ni niti osamljen, niti nepredvidljiv primer. Ampak, otrok s psihičnimi motnjami, ki ne sodi med množico razigranih otrok in potrebuje za vključitev v življenje neprestano strokovo pomoč in ne samo tablete. A to cmerkanje, jokanje in zavajanje s pisno komunikacijo je sedaj moda…joj..joj..joj.

  • princeska

   Kaj je s teboj? Kdo zavaja? Kako naj obvestijo koga, če nikogar od odgovornih ni, je samo ostareli vratar? In o tem javnost mora biti obveščena!!! Peticija ni in ne more biti zavajanje javnosti, saj v tem primeru ne, pretežko?

   • indijanka

    Razmišljaj raje o sebi in o tem kdo je Renata Brunskole..da se nauš med vratarje zatikala.

    • princeska

     Ti pa o tem, kaj in kdaj je o čem potrebno obvestiti javnost, da ne boš poniževala navadnih ljudi v stiski!

     • indijanka

      Spregledala sem, da si princesa in obvladaš protokol in rada zmerjaš vse po spisku tu na portalu. Indijanka sem . Ne verjamem, da vratarji nadomeščajo svoje direktorje. Mogoče bodo vratarja poslali prihodnje leto na tečaj kriznega vodenja? Za vsak slučaj. Hvala zs pogovor vaše visočanstvo.

     • Antonius

      Indijančka, koga pa zanima, da si ti Indijanka.
      Predvsem si visoko izobražena MAMA svojim otrokom, ki se spozna na težave odraščajočih otrok in ve, kdo poklicanih, ki se po običaju izgovarjajo na stroko, je v zvezi s težavnim dečkom zamočil.
      Mamo hiperaktivnega dečka je povsem neprimerno obsojati. V težavah s svojim otrokom se osamljena na “tujem” ne znajde in nespretno brani svojega hiperaktivnega otroka pred nepoznano ostalo starševsko javnostjo.
      =bemti, človeku uide iz ust. Kje je od države plačan kakšen dežurni psiholog, ki zmore in zna, da bi materi in otroku pomagal.

      V izogib najinim “ceremonijam” ti pošiljam nekaj vsebinskega na povezavi.
      https://www.youtube.com/watch?v=Ld6fAO4idaI

     • indijanka

      Sem pa mama sinu, ki ga otrok s tovrstno motnjo v tretjem razredu poškodoval. Babičina prijateljica je posvojila prizadeto sorodnico. Skupaj sva rasli. Zato na situacijo nimam romantičnega odnosa in vem, da odnos zahteva delo, predvsem pa realen odnos do okolja. To sem kot mati poškodovanega otroka tudi zahtevala od šole in staršev posebnega otroka. Oba otroka sta garala za odnos . Njihov s pomočjo strokovnjakov in šole ter moj z mojo pomočjo, da je lahko odraščal brez strahu. Danes sta kolega.

     • Antonius

      No, a vidiš jasnovidca! Zato pa sem zgoraj zapisal, da si mati, ki se spozna na delo s problematičnimi otroki.
      Nagrajeno se lahko počutiš, ker danes tvoj otrok neobremenjen deli kolegialno prijateljstvo s problematičnim nesrečnikom.
      Če sem bil morda narobe razumljen, niti z eno besedo nisem oponiral tvojim zapisanim stališčem in razmišljanjem.
      https://www.youtube.com/watch?v=0sB3Fjw3Uvc&index=73&list=LLNS3smfymFsMxkli0LiPz4Q

     • indijanka

      Če ne boš komuniciral z menoj, bom žalostna. Vedno me kaj naučiš in rada te imam.

     • princeska

      Spregledala si še marsikaj. Slovenka sem, in na to sem ponosna, ne tak kot ti, ko je dobro vse, da je le tuje in po možnosti iz Amerike. Ti se raje nauči slovenščine, kot da nam soliš pamet z neumnimi medklici, ki so vsaj upam posledice tvojega neznanja branja z razumevanjem in ne tvojega nerazumevanja.

      Pišem, da je peticija nujno potrebna, ker nikogar od pristojnih in odgovornih ni v kampu. Tudi ti pišeš podobno, le da z drugimi besedami. Zdaj meni podtikaš zmerjanje, čeprav zmerjaš prav ti, ker ne razumeš prebranega in si užaljena, da so drugi ljudje drugačnega mnenja od tebe, potem si ga pa celo upajo tu napisati.

      Od kdaj je zagovarjanje drugačnega mnenja zmerjanje?
      Mi hočeš prepovedati izražanje mojega drugačnega mnenja?
      Ni moja stvar, če imaš podkupljene hlapce, ki ti v vsem kimajo.
      Zame bi bilo prejemanje kupljenih glasov ponižujoče.

  • tzt

   … njegova mama pa v jedilnici grozi. … so družine že začele odhajati, “predvsem mamice brez spremstva moških se čutijo ogrožene in odhajajo. Sem pa opazil fantovo mamo v prijateljskem pogovoru z Renato Brunskole, šefico Rdečega križa”. …
   … Leta pred tem incidentom na Debelem rtiču je namreč udaril neko punčko.

   Po moje gre za vzorec obnašanja in vzgoje družine. Očim je tiho medtem, ko mati divja in grozi tistim za katere misli, da so šibkejši. Izkorišča srčnost ljudi in jih preko medijev prosi miloščine ter pomoči. Enako priliznjeno se slini Brunskoletovi. Hinavščina na celi črti. Iz takega otroka nikoli nič ne bo. Pristal bo na robu družbe kot marginalec oziroma kot privesek družbe od katere bo odvisen.

   Sam sem imel pred precej leti podoben primer. V soseščini stanujoči otrok je pretepaval vse vrstnike in mlajše na dvorišču. Lepa beseda naj s tem preneha ni pomagala. Od dneva, ko sem mu primazal pošteno klofuto, so moji imeli blaženi mir. V loku se jih je izogibal.

   • Stajerka

    mama grozi, ker si lahko to privošči…..prijateljsko kramljanje z Brunskoletovo, obisk Kopačeve, še malo pa bomo verjetno slišali kakšno od Vonte in Pirčeve……vrag, same sposobne babnce, ena boljša od druge…… :((

    • tzt

     Mislim, da ne. Gre za hinavko in nizkotno osebo! Močnejšim od sebe se ukloni, vse ostale za katere misli, da je “nad” pa brezvestno pohodi. Temu primerno je vzgojen tudi otrok. Na Debelem rtiču ne letujejo otroci elite ampak otroci z roba.

  • Antonius

   Indijanka, otroška hiperaktivnost sploh ni niti motnja, niti duševna bolezen, gre za farmacevtsko diagnozo, da po zdravnikih otrokom predpisuje tablete blagega omamljanja.
   Edino zdravilo hiperaktivnim otrokom je, da otroku omogočiš priliko, da telesno izživi svojo energijo in se posledično utrudi in zmatra. Športna aktivnost jim je edino priporočljivo zdravilo. Vključitev v kakšno nogometnih društev, kjer delajo z mladimi je prava pot, da otroci prerastejo leta odraščajočih, hiperaktivnih težav.
   Zelo dober rokometni strokovnjak je imel hiperaktivnega otroka. Očeta je skoraj izza volana potegnil, ko smo se po košarki odpeljali na eno pivo. Vključil je pobčka med rokometaše, pa je z njim skoraj takoj rešil problem. Ah, oči, ne ljubi se mi, ker sem zmatran, je bila sinova diagnoza, ko mu je vzgojno dopovedoval, da naj za seboj pospravi, kar je pustil razmetano.
   Danes je možakar prav imeniten, ko sva se ob eni priliki ob kofetu srečala.
   Indijančka, žal Te ne utegnem imeti rad, ker sem zaljubljen v Tebe.:-))

   https://www.youtube.com/watch?v=0kNGnIKUdMI&list=LLNS3smfymFsMxkli0LiPz4Q&index=14

 • Stajerka

  za takšne zadeve davkoplačevalci plačujemo zavode za otroke s posebnimi potrebami….če je nad otrokom nemočna okolica in je celo neobvladljiv s strani staršev, potem je rešitev in odrešitev za starše in okolice samo ena – PREMESTITEV V ZAVOD….pa ne vzgojni, ampak zavod za otroke s posebnimi potrebami…..ko odraste v polnoletnost pa naprej v zavod za odrasle osebe….če starši ne soglašajo s tem korakom, pri vragu samem, MASTNO plačujemo CSD……
  tistega CSD, ki starim staršem odreka pravico do otrok in dovoljuje, da o njihovi usodi odločajo morilci…….KAJ JE KOPAČKA – muca jezika papala – tudi tokrat NIČ kriva???? ZAKAJ NE ukrepate – v 99% milješih zadevah bi starši ostali brez otrok in bi jih brez milosti oddali v rejništvo!!!! In glede na problematiko, predvidevam, da je CSD dobro seznanjen z dejstvi, kar dokazuje tudi takojšnja prisotnost ministrice…..torej spet NIČ OD NIČ iz ministrstva z najvišjim proračunom in največ nepravilnostmi v državi, da o vzponu števila revežev ne pričnemo razpredat…….

  • princeska

   S prvim delom se ne strinjam, za to so krivi zdravniki, naši še avtista ne prepoznajo.
   Za drugi del mnenja čestitam. Kriva je tudi šola, ker dovoli, da taki posamezniki ustrahujejo cel razred! Psihologi so mnenja, da se lažje normalni otroci prilagodijo enemu motenemu posamezniku, kot da bi oni delali s tem posameznikom.

 • Waltter

  Zopet je Mrakova tiho in vse evidentno kaže da so vse institucije v državi zatajile, predvsem socialna služba in kaj dela sploh socialna delavka na osnovni šoli. Mati se je kot kaže iz ene socialne stiske zvlekla v objem nekoga ki skupaj z njo uživa socialne dodatke. Ker se 7zadeva vleče nekaj časa in že nekaj časa kar dobro uživajo vso udobje ki jim jo nudi slovenska sociala je najverjetneje pripadnik drugega plemena. 5 let je od incidenta in še vedno letujejo tam in to jim nekdo omogoča, ZAKAJ?
  Tole nenavadno bolezen so kakih 40 let nazaj zelo uspešno pozdravili starši sami (nezbranost in hiperaktivnost) z parimi krepkimi okoli kepe in parimi brcami v rit. Če te vzgojne diso dosegle nekega željenega učinka pa si je ta stari obul špičake. Trenutno to jemljejo kot bolezen ki jo zdravijo s pravilnim pristopom, tudi terapevti so potemtakem nesposobni kajti 5 let jemanja tablet in njihov pravi pristop je dal naslednje rezultate:
  – očim špila glavnega b…a na vasi in vehamentno v posmeh vsem slovenskim družinam z otroci ki potrebujejo letovanje, pred hotelom – češ kaj mi pa morete..
  – mati pa še s svojo podivjano sorto napada ljudi po jedilnici,
  – froc je iz leta v leto bolj nevaren in nesocializiran,
  – incidenti se dogajajo že nekaj let in samo eskalirajo,
  – in kar je najhuje da policija ne preiskuje staršev – iz neba vpije da gre za dejanje posnemanja – torej dejanje ki ga je posnel od migranta ki je naredil enako zadevo v avstriji z tistim 10 letnim fantkom.

  Fant bi moral s tem dejanjem svojo kariero na prostosti zaključiti in bi ga morali prisilno hospitalizirati in osamiti, ker je svojim vrstnikom, staršem in okolici nevaren. Žal sta dva bedaka uničila tega otroka in žal brez strokovne pomoči in hospitalizacije ne bo uspeha.
  Že to daje slutiti da je družina totalno upaljena ker še vedno vstraja tam vsaka normalna socializirana družina bi se po tem dogodku takoj pobrala iz letovišča – bodo mogli še pregledat mentalno stanje teh dveh odraslih oseb. Prijazen pogovor z Renato pa še ne pomeni da je mati normalna, verjetno je samo na isti valovni dolžini z Renato.

  Natanko to kar se dogaja je značilno za plemena katerih korenine segajo v Indijo. Mogoče se motim ampak….

  • Stajerka

   socialna delavka na šoli preganja in zaslišuje žrtve…..staršem žrtev pa svetuje prijavo na policijo in CSD…..slednje sem storila zaradi žrtev, na srečo so reagirali in zadevo uredili v dobro kršilcev in otrok…..in glej ga zlomka, otrok se je v rejništvu porihtal 100%, potrebna je bila samo vzgoja in umik od nesposobnih staršev……
   govorim iz lastne izkušnje, ob kateri sem znorela in na šoli naredila štalo na kubik – pa se je to dogajalo pred leti, predvidevam da je danes še mnogo slabše… ..

   • Waltter

    To kar je navedeno v tem članku – gre za 11 letnega otroka s poskusom posilstva 6 letne deklice – in verjemi ta otrok ni za v rejeništvo – in noben psiholog mi ne bo razlagal da je otrok in da se ne zaveda. To dejanje je izvedel na osnovi 100% zavedanja in malo pobrskaj in poglej da pripada najverjetneje drugi plemenski skupnosti ….
    Tebi je hvala bogu uspelo – tukaj je ravno obratno pazi malo da ne bodo staršem vzeli te 6 letne deklice.

    • Stajerka

     moj komentar je odgovor na vprašanje predhodnega komentatorja – kaj počne socialna delavka v šoli……
     ne rejništvo, ta otrok je primeren za zavod….jim imamo, tudi za odrasle…..pa saj ni edini primerek na zemeljski obli s takšnimi težavami…….žalostno je, da starši in odgovorni zaradi tega izpostavljajo otroka in žrtve……ponovno je sistem odpovedal na celi črti!!!

    • princeska

     Točno tako. Vsi vsevprek pljuvajo, kaj pa se je in se še bo zgodilo ubogi šestletni deklici, se pa nihče ne vpraša. Ostali starši so s peticijo skušali obvestiti upravo in javnost, bedaki na forumu, pa mislijo, da je peticija v tem primeru nepotrebna in celo slaba.
     Citiram: ” A to cmerkanje, jokanje in zavajanje s pisno komunikacijo je sedaj moda…joj..joj..joj.” Žalostno, da takim osebkom, ki mislijo, da bi morali ljudje biti vedno tiho in vse zamolčati na forumu celo ploskajo.

 • tarantela

  Korenine dečkovega obnašanja je treba iskati v njegovi družini. V takem primeru ni kriva hiper aktivnost, ampak ravnanje staršev z otrokom. Že obnašanje matere kaže, česa je bil deležen fantič; če je bil neprilagodljiv, je to posledica ravnanja matere. Vse skupaj je samo podzavesten fantov revolt.

  • Saška

   Popolnoma se strinjam s komentarjem. Hiperaktivnost sama ni kriva za dejanje dečka. Sama imam dva sina s tako motnjo. Strokovnjaki preveč posplošujejo motnje pri otrocih. Kljub spremljanju otrok z leti ne ugotovijo, da ima lahko posameznik še dodatne motnje. Dejstvo pa je, da tablete katere jemljejo ne zdravijo vedenja ampak samo delno pomagajo, da lahko sledijo pouku in se lažje učijo.
   Najboljše in preverjeno zdravilo je neprestano ukvarjanje z otrokom. Postaviti je potrebno pravila in jih dosledno upoštevati. Nagraditi tudi najmanjši trud katerega otrok vloži v neko dejavnost. Otroka je potrebno spodbujati in mu dati vedeti, da njegova drugačnost ni nekaj sramotnega. Velika večina takih otrok se počuti manjvredne oz. jim okolica sporoča, da so nezaželjeni. Hiperaktivnost je motnja katero otroci s težavo obvladujejo. Sami zagotovo ne zmorejo. To tudi sami čutijo. Starši tega dečka najverjetneje nimajo energije ne želje svoj čas nameniti njegovi vzgoji. Zato je ta deček po vsej verjetnosti prepuščen sam sebi, dovoljeno mu je vse samo, da ima mama mir. Deček išče pozornost in s takimi dejanji jo seveda dobi. Ne zagovarjam dečka, vendar mislim, da je nujno da se ga odstrani od matere in pošlje v ustanovo kjer mu bodo namenili pravilno vzgojo. Lepo je, da mama ščiti svojega otroka in išče pravico zanj vendar ne v taki obliki. Njegovo vedenje je posledica neustrezne vzgoje. Nikakor se pa ne strinjam, da se ADHD navaja kot vzrok za njegova dejanja. Otroci s tako motnjo s pravilnim pristopom lahko popolnoma normalno funkcionirajo v družbi. Dejstvo pa je, da morajo biti starši takih otrok pripravljeni večino svojega časa nameniti njihovi vzgoji in jim dati vedeti, da niso sami.

   • indijanka

    Tudi moja izkušnja to potrjuje. Tak otrok potrebuje pomoč strokovne osebe in učno pomoč.

    • Saška

     Točno tako, po svojih izkušnjah vem, da se je zelo težko ukvarjati se s hiperaktivnim otrokom. Vendar, če je deček jemal 5 let zdravila (običajno Ritalin) potem sta z mamo morala redno obiskovati pedopsihiatra, ker mu jih je lahko samo on predpisal. Na teh sestankih nas starše tudi učijo kako moramo ravnati s takim otrokom. Ta mama je najverjetneje slišala samo del tega in sicer, da se moramo boriti za pravice svojega otroka. To sicer drži vendar le takrat, ko starši sprejmemo osnovna načela vzgoje takega otroka. Zelo pomembna je dnevna rutina otrok od katere ne odstopamo. Zelo koristno je, da otroka vključimo v športno dejavnost kjer se lahko znebi odvečne negativne energije in se hkrati uči pravil sobivanja z vrstniki. Vendar predpogoj je, da starši sprejmemo, da ima naš otrok težave in da moramo vsakega udeleženca pri njegovi vzgoji seznaniti o tem ter iskat skupne rešitve in postaviti pravila, katera se morajo dosledno upoštevati s strani vseh sodelujočih. Starši pa se nikakor ne smemo izgovarjati na dejstvo, da ima naš otrok motnjo in da se tu ne da ničesar več storiti. Nepravilen pristop do vzgoje hiperaktivnega otroka lahko zelo hitro otroka spremeni v agresivneža. kar nam lahko samo pove, da otrok kriči: “Pomagajte mi !” Zato sem mnenja, da v tem primeru deček nunjo potrebuje odhod v ustanovo.

     • indijanka

      .V tretjem razredu so v sinov razred prepisali otroka s tovrstnimi motnjami zaradi agresivnega vedenja v sosednjem razredu. Že prvi dan je prijel sina in ga zalučal v radiator in sin je pridelal šive na čelu. Sprva sem bila prestrašena, po razgovoru s starši in ravnateljico pa sem dojela, da je obema otrokoma potrebno pomagati. Leta smo potrebovali, da smo v razredu vzpostavili odnos. Otrok je imel učno in strokovno/ pogovorno pomoč. V razredu smo starši dogovorili ničelno toleranco do nasilja in ..postopoma je šlo. Danes sta prvošolca. Vsak na svoji šolski poti, pa vseeno dnevno skupaj igrata košarko. Za vse odnose v življenju potrebujemo energijo, pravila in vztrajnost. Čutim, da imaš svoja sinova rada. Brezmejno. Brezmejnost pa predstavlja odgovornost in ne samo poljubčke. Hvala, ker si se oglasila.

     • Saška

      Draga Indijanka, res je, svoja sinova imam brezmejno rada in sem ponosna nanju!
      Žal mi je, da je tvoj sin doživel neprijetno izkušnjo. Kljub temu, da ste starši in šola sodelovali, mislim da je tvoj materinski čut in način vzgoje veliko pripomogel k temu, da tvoj sin danes igra košarko z nekom kateri mu je prizadejal bolečino. To je velik uspeh, kar krepi sinov karakter. Žal pa sama nimam pozitivnih iskušenj s strani šole. Kljub vsemu mojemu trudu in pripravljenosti za pogovor so zaposleni na šoli negativno vplivali na moja sinova do te mere, da se oba ubadata z občutkom manjvrednosti. V šoli so ju neprestano pred celim razredom opozarjali na njune primanjkljaje kljub temu, da so se sami prepričali, da če jima dajo dovolj časa lahko dosegata odlične rezultate. Poleg tega nista bila vzgojno nikoli problematična. Osebno me moti to, da ni nobene institucije, ki bi se potegnila za take otroke. Nekateri učitelji se celo spuščajo na tak nivo, da dajejo izjave “imaš meglo v glavi” ali “nisi sposoben dosegati boljših rezultatov, ker imaš odločbo,” Starejši sin ima danes 25 let, mlajši pa 15. Žal mi je samo, da glede na izkušnje s starejšim nisem mlajšega prepisala na drugo šolo, ker so na šoli že “alergični” na otroke z odločbami
      Še vedno pa sem prepričana, da z vztrajnostjo lahko daleč pridemo.
      Navadno ne komentiram člankov, vendar sem me je ta dotaknil, ker sem se poskusila vživeti v otrokov značaj, poleg tega pa se izraz hiperaktivnost preveč povezuje z boleznijo kar dejansko ni. Težave, ki so povezane z viškom energije se manifestirajo kasneje v šoli kot, nezmožnostjo sledenja pouku, slabi koncentraciji, slabemu priklicu naučenega itd. Agresivnost pa je posledica neukvarjanja z otrokom. Vsekakor pa sem tudi mnenja, da je deklici, ki je doživela tako hudo preizkušnjo potrebno obvezno nuditi pomoč, ker ji lahko v nasprotnem pusti posledice za celo življenje. Srečno Indijanka !

     • indijanka

      Srečno

 • Morala

  So spet zatajili! Tam, kjer so najbolj potrebni jih ni! V Sloveniji imamo pod preprogo že veliko smeti! Ja, da je do takšnih izgredov prihajalo, je potrdil tudi dečkov terapevt, ki ga zdaj obravnava že drugo leto.

  Sem že včeraj prebrala, da je kaos na D.R., ker je tja prispela tudi ministrica, pa danes tega prispevka ni več najti.

  http://www.times.si/crna-kronika/izredno-stanje-na-debeli-rtic-tudi-ministrica–246c3e71f751f9c4ee5e51bd6e938f28a877c2fc.html#

 • Žverca Lahek

  res zalostno, da se iz tega dela cel cirkus. Tam so bili starši obeh otrok in prav bi bilo, da bi stvari razčistili sami s svojimi otroki. Bizarno je, da so stvari razbobnali v javnosti. To ni v korist niti šestletni (?) deklici, niti fantu, ki naj bi bil storilec (?). Starši so tisti, ki morajo razčistiti stvari najprej pri svojem otroku in se pogovariti s starši drugega otroka. Dejstvo je, da nobena stvar, ki se zgodi ni enoznaćna. Najmanj pa se lahko v take stvari vtikajo mediji preko novinarjev, ki iščejo senzacije. V KONČNI FAZI, PA IMAMO V SLOVENIJI USTREZNE INSTITUCIJE, KI PA NISO MEDIJI (NITI NOVA24TV), NITI NOVINARJI, KI SO NAMENJENE ZA REŠEVANJE TAKIH PROBLEMOV. Prav tako nismo za komentiranje in reševanje takih problemov poklicani mi navadni obiskovalci spletnih strani, ki preberemo članek enega novinarja in praktično ne vemo ničesar drugega, kot je le ta enostransko napisal članek, veerjetno po pripovedovanju nekoga, ki se je v tistem trenutku nahajal na Debelem rtiču. Nobena stvar ni črno bela. Zato pričakujem na moj komentar veliko nasprotnih mnenj. To pa je moje mnenje. Sama imam s tem izkušnje, sem mama in sedaj ze tudi babica in prababica. V zivljenju se mi je zgodilo marsikaj, vendar sem vedno ohranila trezno glavo in z svojimi otroki vse stvari razčistila sama, za kar so mi se danes zelo hvaležni. TO JE BILA MOJA DOLŽNOST IN ODGOVORNOST. VSI SO SEDAJ SAMOZAVESTNI, POKONČNI IN VISOKO IZOBRAŽENI, KI JIH NE BREMENIJO DOGODKI IZ PRETEKLOSTI. vSAK ODGOVORNO OPRAVLJA SVOJ POKLIC IN TUDI IZPOLNJUJE SVOJE DOLZNOSTI IN PRAVICE, KI SO MU NALOŽENE KOT STARŠU.

  • Waltter

   ne me j…t ti bi to kar med starši razčistla ??? Šlo je za poskus posilstva??? Ja če je staršem deklice omogočeno pokončat starše tega dečka z njim skupaj bi bilo to opravičeno narediti tak pogovor. Pa to je prišlo v javnost ker je bilo ravno obratno stisnili so v kot starše te deklice ker gre za pripadnike najverjetneje plemenske skupnosti kjer je politično nekorektno imenovati jih.
   Vedi da tukaj letujejo otroci ki imajo že v osnovi zdravstvene probleme (tako fizične kakor psihične) in ni potrebno še to da jih eno tele posiljuje??
   In inštitucije so zatajile ozr. so napadle z vso silo starše te deklice medtem ko evidentnega nekotroliranega otroka v obliki posiljevalca puščajo v ustanovi?

  • Razocarana

   Glede na to da ima deček probleme z nasilnim vedenjem že kar nekaj let, katerega niso znali ali hoteli rešiti niti njegovi starši, niti ustrezne institucije, tukaj nimajo starši prav nič za razčiščiti.

   Prav je da je ta primer prišel v javnost in da se s tem izvrši pritisk na ustrezne institucije da se lotijo dečkovega nasilnega vedenja, ter da ga, ker predstavlja grožnjo drugim otrokom, odstranijo iz njihove bližine, ker glede na to kar se dogaja, niso ne starši dečka, ne slovenske institucije do zdaj naredile za dečka čisto nič konkretnega, razen da so ga filali s tabletami in dovolili da kljub prejšnim nasilnim izpadom leta okoli čisto brez nadzora. Kar je še dodatna sramota ne samo za slovenske socialne službe, ampak tudi za direktorico zdravilišča in predstavnike Rdečega Križa.

 • Silka

  Kaj se to pravi, da 11 letnika starši ne obvladajo in da lahko s tiho privolitvijo, počne kar se mu zahoče. Ja ljubi Bog naj pokličejo NATO na pomoč.

 • Žverca Lahek

  slika se strinjam

 • Viktorh

  Levičarska družina, levajzerski izobraževalni sistem, levajzersko vodeno zdravilišče.
  To je to.

  • KIKI

   Malo povprašajte kakšne barabe so bili v šolah ( že v vrtcu) Jankovićevi smrkavci!
   Jasno vam bo, od kod pokvrjenci!

 • plamen100

  Takšne prirojene nasilneže bi bilo treba že davno izločiti iz sredine normalnih otrok. Ker pa je celoten sistem neoliberalističlen oni po svoji bolani LDS logiki razmišljajo, da se bo mali nasilnež med normalnimi otroci postopoma razvil v normalnega otroka saj naj bi prevzemasl (pčo teoriji) vedenjsker vzorce normalnih otrok, kar pa je seveda zgrešeno saj bo on s svojimi nasilnimi dejanji zagospodaril nad normalnimi otroci. Zadeva je popolnoma enako kot bi dali geya-aktiv varianta, v skupino normalnih moških in upali, da se bo “spreobrnil” v bistvu pa bodo le ostali postali njegove žrtve v kolikor ne bodo spali v spalnih vrečah z dolgimi spodnjicami! Tako deluje slovenski neoliberalistični (vzgojni, šolski, gospodarski in politični) sistem!
  1000000000….x bolje bi bilo, da bi v Sloveniji vladal komunizem (če že mora biti rdeči sistem zaradi mentalno prizadetega večinskega korpusa volilnega telesa), kot pa da je ta izrojena bulmastifična LDS sprega!

 • centurion

  Kje pa je bil doslej CSD in druge službe?
  Seveda normalna in zdrava slovenska koroška dečka je bilo
  nujno ukrast starim staršem ter ju s tem psihično uničiti in napraviti
  iz njih janičarja,
  bolnika, ki že deset let dela probleme, namesto na zdravljenje pa
  med normalne otroke za davkoplačevalski denar da dela pizdarije dokler
  ne bomo čez par let brali, da je nekomu prerezal vrat…
  Leva, komunistična vzgoja in pristop.

 • Daisy Meden

  Starost in začetnica imena se ujemajo, o tem otroku se je pisalo že na začetku šolskega leta 2013, ko je izvajal nasilje nad učiteljico in sošolci, da so starši takrat 8-letne otroke množično prepisali na drugo šolo. Že takrat je dečke na stranišču ščipal po genitalijah, njegov očim pa grozil, tako, da je posredoval Janković. O tem so pisale Slovenske novice na povezavi spodaj.
  Zdaj je samo starejši in še bolj spolno nasilen za povrh.

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/zaradi-drugosolcka-se-izpisujejo-iz-sole

 • montyamp

  KJE JE SC SLOVENJ GRADEC S STROKOVNJAKI ???

 • Egon83

  Pred leti sem delal z mularijo na morju (kolonija), imel sem čez mulce stare 10-15 let. Vzorec skupine je bil prav klišejski, en problematičen fant, večinoma so bili vodljive ovce (se pravi v pozitivno ali negativno stran) in pa en zelo priden mulc, ki se ga negativni vplivi niso dotaknili (mimogrede: ta je bil doma s kmetije, poznal je zgodnje vstajanje, delo, red, disciplino, odličen tudi v šoli). Dolgo nisem pogruntal najbolj problematičnega (star 13 let), kaj je narobe z njim oziroma kaj povzroča tako obnašanje (vpitje, dretje, upiranje, nagajanje, maltretiranje drugih in drugačnih, nespodobno razkazovanje na plaži, jezikanje v vsakem trenutku + kletvice), dokler ni na plaži v javnosti naredil ene pizdarije. Pokličem kolega da prevzame skupino, sam pa tega mulca odvlečem za vogal na dolg pogovor. Uvidel sem, da nobena oblik kaznovanja (za katere je bilo mulcu vseeno) ne bo zalegla. Mulc se je izpovedal: mama, neka težka direktorica, je ločena in je odsekala vse stike (tudi telefonske pogovore) z očetom, ki živi v tujini. Mama ima novega moža in majhnega otroka z njim in ves čas ter energijo vlaga v njiju, 13-letnik in očim pa se ne prenašata. Mama in 13-letnik se skregata vsakič ko se vidita, zato se izogibata drug drugemu in mulc je zapostavljen. Hodi k šolski psihologinji, ki mu je rekla ”tvoja mama je zlata mama, ker ti vse nudi.” Pazite sporočilo STROKOVNJAKINJE: materialna ljubezen je edina ljubezen. Vagine očitno držijo skupaj. Mulc mi je naštel vse njegove diagnoze, pokazal brazgotine od rezanja žil, jemlje tablete proti hiperaktivnosti, a v bistvu je srž problema v tem, da se počuti odrinjenega in zavrženega. Očeta nima, ker mu mama preprečuje stik, hkrati ima mama karieristka (verjetno pod težkim stresom na več področjih) novo družino, v katero dotični 13-letnik ne spada. Ali drugače: mama je kastrirala bivšega moža in lastnega sina – za kazen. Preprost problem, preprosta rešitev. A starši in psihiatri raje probleme rešujejo tako, da otrokom dajejo tablete namesto da bi se dejansko ukvarjali z njimi in jih brcnili v leno rit po potrebi. Presenetilo me je, kak zlomljen in osamljen otrok se skriva za masko frajerskega divjaka. Na koncu mi reče, da se še z nobenim ni tako iskreno pogovarjal kot z mano. Bilo mi ga je žal. Ironija, da si ta na videz razvajeni in neukrotljivi mulc najbolj želi trde očetove roke – ki pa jo je odžagala njegova lastna mama. Jasno je, da mali je in bo gojil zamero do nje in od tod problemi. In še bolj jasno je da vsako tako najstniško-mladoletno divjaštvo nosi s seboj skrite zgodbe, ki se jih nihče ne upa dotakniti, še najmanj pa feministična stroka v šoli katere strokovnost in kvalificiranost je v totalnem kurcu.

  • alojz

   Razumljiv post. Žal visokoizobraženi zaslužkarji nimajo časa tako razmišljati.

  • MladiLiberalec

   Dobr si to zadel da je deček simbolno kastriran in predvsem zanemarjen. Čim prej bi bilo dobro da dobi submisivno žensko ali punco ker z drugo ne bo srečen. S pravo žensko muco pa mu bo šlo na bolje.

   • KIKI

    Predlagam mu ministrico za zdravje: za vse življenje bo zasovražil ženske ! Niti pogledal ne bo več nobene! Ozdravljen hudodelstva!

 • Osti jarej

  ..mali psiho?!..ta bo še daleč prilezel

  • KIKI

   Takoj se mora “vpisat” med LGBT!

 • princeska

  V osnovni šoli vzgoje ni več. Verjetno pedagogi, socialni delavci in psihologi menijo, da morajo starši svojega otroka dovolj vzgojiti že pred vstopom v šolo. Ne vedo in ne razumejo, da se človek vzgaja vse življenji.

  Tako kot se uči vse življenje, se tudi vzgaja. Zato bi bila vzgoja nujna vsaj v osnovni in srednji šoli, a mi je nimamo nikjer. Potem se pa čudimo, če mladostniki in tudi odrasli divjajo po cestah, izsiljujejo prednost, ne spoštujejo prometnih znakov, med vožnjo pisarijo po telefonu, parkirajo kar preko dveh parkirnih mest, vozijo pod vplivom alkohola, pobegnejo s kraja nesreče,…

  V primeru dečka je lahko kriva vzgoja, največkrat je tako, lahko pa ima tudi hud zdravstven problem, ki so ga starši prikrivali in ga niso pravočasno prepoznali ne šola in ne zdravniki. Naši zdravniki še avtista ne prepoznajo. A kriva je tudi šola, ker dovoli, da taki posamezniki ustrahujejo cel razred in ne storijo ničesar! Če ne bi bilo tako, ne bi bilo pri nas vse polno mladostnih prestopnikov, ki večkrat terorizirajo celotno okolico. Žal so šolski psihologi mnenja, da se normalni otroci lažje prilagodijo motenemu posamezniku, kot da bi oni individualno delali s tem posameznikom, ali pa vsaj zahtevali posebno obravnavo psihiatra.

  Poglejte si forum. Množica nevzgojenih primitivnih posameznikov pade v trans in zmerja vse po vrsti takoj, ko jim človek ne prikimava. Temu se ne reče vzgojen človek, temveč so to nevzgojeni nestrpni posamezniki, ki ne prenesejo, da jim kdo pove, da se motijo in nimajo prav. Takšna je tudi v tem trenutku naša šola, takšni so Centri socialnega dela in ne nazadnje, taka je naša politika. Vsi teptajo po malemu človeku, močnejšim od sebe pa ližejo rit!!!

  • Daisy Meden

   Ja priceska, žal je tako. Upam si trditi, da gre v primeru dogajanja na Debelem Rtiču za istega otroka, o katerem so že pisale Slovenske novice 2013. Očitno v štirih letih ni nihče nič naredil, da bi se stanje izboljšalo, nasprotno otrok je postal spolno nasilen. Kakšen bo ko odraste?

   http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/starsi-malckov-obupani-decek-naj-zapusti-solo

   • princeska

    Hvala za link. Grozno. Stroka je popolnoma nesposobna obvladati take situacije zlasti, kadar so za tem tudi nasilni starši. Žal se prav to dogaja povsod po Sloveniji, a so pravice staršev ostalih otrok vsakič poteptane in potlačene, da si ne upajo več dvigniti glave. Ko enkrat vendarle to storijo, jih vsa okolica obsodi. Škoda, ker si ena izmed redkih, ki razumejo to problematiko. Svojemu komentarju sem dodala še zadnji odstavek, če misliš, da se motim, lahko svoj komentar mirne vesti spremeniš. Naša šola je začela dajati dodatne pravice tistim, ki si jih že itak sami vzamejo. Vsi ostali morajo prenašati teror.

 • Osti jarej

  zanimivo,ne?…ko gre za psihiča,se ga sociala niti ne dotakne

  • Daisy Meden

   Se ga z izdatnimi socialnimi transferji za njega in očitno tudi očima:(

  • KIKI

   Ščitijo se med seboj! Kot komunjari!

 • Demonkrat

  Nekateri se ne bi smeli razmnoževati.

 • Krtača 17

  Običajno se pri takih izpadih otroka takoj odstrani, brez ugovarjanja.

  Glede hiperaktivnosti. To ni bolezen. Za bolezen so jo razglasili ameriški psihologi (dokazano) ker so iskali nove paciente in večji promet. To je nateg. Farmacija tako fino profitira z Ritalinom in podobnimi dobesedno drogami. Otroka dobesedno drogirajo. To sploh ni rešitev.

  Otrok rabi poseben program za take otroke kjer jih bojo na polno in po “vojaško” zaposlil od jutra do poznega večera z vsemi mogočimi dejavnostmi. Ma da zvečer dobesedno krepnejo v posteljo.

  Ker nad otrokom ni močne roke, ki bi bila za zgled in avtoriteto, je rezultat podivjan otrok. Krivda je torej tudi na strani staršev in na žalost tudi zaradi njihove socialne stiske.

  Drugače pa ne vem zakaj se hiperaktivnost razglaša za bolezen? Samo primeren pristop in bojo taki ljudje duplo produktivni napram nam običajnim “lenuhom”.

  • Demonkrat

   Ja saj .Tudi shizofrenijo ,bipolarno motnjo ,depresijo …..so si izmislili.

   • Krtača 17

    Ma dej a morš drekat? Pogovarjamo se o hiperaktivnosti. Al ti morm cele bukle odpredavat da boš zadovoljen? Dej ne bluzi če nimaš kej povedat.

 • PG

  Oba, tako napadalen deček, kot prizadeta deklica potrebujeta TAKOJ posebno skrb. Naša pedagoška stroka vključno z zdravniško temu ni kos. Včasih so take agresivne otroke preprosto izključili. Tudi tega dečka bi morali takoj poslati domov, da bi ostali otroci lahko uživali na počitnicah. Morda bo otrok in starši z njim v primeru, da jih pošljejo domov, naslednjič krepko razmislili, ali se jim tako obnašanje splača.

 • Viktorh

  Nezanimiv članek za levajzerje.

 • Hribouc

  Rdečekrižarji so vedeli koga imajo v skupini, anede?
  In, soooooooo what?
  Ja, Renata Brunskole bo pa ja porihtala, de bo use prou, a nede?
  Direktorco je spustila , umaknila s scene, ajčkat ne dopust, pol bo pa že kok, sej mora bit, a nede?
  Kajne, misl’m, no, ja, tko a nede, a prou, ste razumel?
  Itak.

 • domovina mili dom

  Če poznajo Brunskoletovo, bodo morali oditi ostali prizadeti, krivci pa ostanejo v letovišču.
  Poznana fora komunajzarjev.

 • samotoje

  We need to talk about Kevin. Poznate film?

 • Hun

  a je bil cefur al muslum..kaj pravte zanikrni desnaki

  • Viktorh

   ..a je bil tvoj?

   • Hun

    ce bi bil moj bi prvo tebe smrada nategnu u usta

    • Viktorh

     Da, Hanibal Lector, AbouTown, Tesilo….Slovenec, verjamem.

     • Krtača 17

      Evo, ti si pa že bliz Begnam pa jopiču.

     • Viktorh

      ..ker sem te pogruntal, bebček.

     • MEFISTO

      Izogibaj se Begunj!

      Tam te bodo hitro dali za cimra človeku, ki je nadrkal vse te nore nicke.

      Saj veš, koga imam v mislih.

      On je po njegovi lastni izjavi sicer strojni inženir, vendar sumljivo veliko ve o psihiatriji.

      Ker ni nikoli študiral medicine in specializiral psihiatrije, je jasno, da sloni njegovo poznavanje psihiatrije na bližnjem srečevanju s temi ustanovami in vedami.

  • Viktorh

   A je sin Hanibala Lectorja, Slovenca?

 • Vince Blake

  Očim, ha?
  Nimam vpogleda v dotično družinsko razmerje, lahko da se motim, vendar se mi zdi da je stvar približno takšna:
  Smrkavec je tipičen produkt sodobne sfeminizirane enostarševske družine. Mati mu je, da bi si ga pridobila na svojo stran v ločitvenem postopku in ga obrnila proti očetu stiščala vse v rit in mali zdaj misli, da je car.
  Očim seveda nima ne avtoritete, ne mandata, da bi mulca spravil v red, ker mu mama ščiti hrbet. Zato je očim po mojem mnenju tule bolj bankomat, kot pa vzgojitelj in noče tvegati razdora s partnerko.
  Tale mulo namesto psihiatra in tablet rabi trdo roko in disciplino. Nič drugega.

  • Danda

   No,tako,kot si pa ti zdaj zadel mojo situacijo,meji pa že na fantastiko!!!!Točno tako je kot si napisal!!Svaka čast!

 • KIKI

  Po vseh TV predvajanih “čudovitih” kriminalno-seksualnih filmih v večernih urah in obnašanje staršev v domačem logu (swingerji, brezsramno seksanje pred otroci, straševski pogovori in protežiranje istospolnih) pelje tudi do te faze prehitrega dozorevanja in amoralne prepotence! Vzorci so na dlani,
  mladi kriminalci so pred vami! Pazite na otroke!

 • KIKI

  Mala resnična zgodba

  V drugem razredu O.Š. smo imeli eno luštno deklico, v katero smo bili prav vsi smrkavci
  zatreskani! Ker nismo vedeli, kako vzbuditi njeno pozornost, smo ji na ta ali oni neumen
  način nagajali (skrivali svinčnik, radirko..zvezek, ali pa jo malo pocukali za njen lepi čopek..,
  Nasilje, vam rečem!… No, nekega dne, med šolskim odmorom,se s prijateljem, malim fakinom,
  nisva mogla brzdati in sva jo začela poljubljati na silo, na usta, na vrat…kamor je pač šlo med silnim odporom in njenim vreščanjem. Groza! Takoj, ko je “tršica” stopila v razred, naju je zatožila:
  ta dva………in ……….sta me lupčkala !, in vmes je histerično jokcala. Od strahu in sramu sva zlezla
  skoraj pod klop …..Zdaj pa bo, kar bo!¨Doma jih bova tako ali tako pošteno dobila , to sva vedela.
  A glej, jo glej, našo “tršico”, ki se je globoko zamislila, v tolažbo pobožala malo cmero in pred celim
  razredom rekla takole: Lepo je, da se imate radi, vendar morate to pokazati na lepši način in mogoče kakšnih nekaj let kasneje….in konec!
  To so prave pedagoške metode; so jih tudi nekateri naši ućitelji poznali in lepo bi bilo, da bi jim danes še
  kdo prisluhnil ! Danes so pa moderni časi in beseda je že dolgo “prazen” poizkus učenja.

 • Fogglof Tunnek

  Ko sn bil jas star 11 let mi je tič tako stal, da mi je koža na hrbtu pokala… majkemi !!!

  • Alois Kuhelj

   No vsaj zdaj si safe,saj se ti pogrenou cisto frit!

  • MEFISTO

   In sperma zalivala možgane.

 • Olga

  Mulca bi morali takoj odsloviti! Hiperaktivnost ni vzrok! Po reakciji njegovih staršev, ki vidijo le svojo pravico do terapije, bi rekla, da je problem v njih!
  Direktorica naj takoj odstopi, ker je ravnalo popolnoma neustrezno! Starši drugih otrok so morali zapustiti hotel zaradi neustreznega uktprepanja vodstva! Sramota!

 • MEFISTO

  Če bi spustili na Debeli rtič še nekaj ciganskih fantkov, bi ti servisirali še varuške in vse ženske iz vodstva te nenadomestljive ustanove.

 • MEFISTO

  Nek znan tovariš je dejal, da toliko stari fantki še niso nevarni.

  Njemu so ga baje samo pušili.

 • karlina

  http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/sokantno-11-letnik-ki-naj-bi-skusal-posiliti-6-letnico-ze-pred-petimi-leti-na-tabletih-zaradi-hiperaktivnosti/

  https://www.dnevnik.si/1042567235

  Ti dve zgodbi dal komentator na Slovenske novice, skratka-fant BI MORAL IMETI ze takoj pomoč psihiatra in psihologa, kajti , če se mu ne bo pomagalo, se bo nekoč zgodila huda tragedija, kot se je v Sostrem.

  • čopkovseved

   Poglejte, koliko denarja je bilo doniranega tej južni materi in potem še letuje zastonj na Debelem Rtiču, vsa nasilna družina. Sramota, mi se pa prebijamo iz meseca v mesec. Ta golazen je najhujša zajedalka za slovenstvo!.

 • MEFISTO

  Upam, da so že vsi, ki so imeli kdaj opravka s psihiatrijo že objavili svoje mnenje.

  Pri tem seveda v prvi vrsti mislim na nicke moža, ki ima v življenju le ta privilegij, da ima Begunje (Begnje) pred nosom.

 • Marija

  Tega malega norca bi bilo treba že danes kastrirati. In vse kateri kadar koli posili žensko ali žival.Pa bi si drugi premislili. Kakšni psihiatri kakšni bakrači. Mali bo to počel celo življenje,saj bo vedel,če ga obravnavajo psihiatri lahko dela kar hoče.

 • Zgornji

  TAKEMU BI DAL SAMO “HIPERAKTIVNE” BATINE, Z ELEKTROŠOKI, DA BI SI ZAPOMNIL SVOJO SMRDLJIVO POKVARJENO POHOTO STRESAT NA OSTALE MLADE. ŠE MORDA ZDRAVILNO BI BILO, DA BI SE GA NA DALJAVO ELEKTROŠOKIRALO DIREKT V MEDNOŽJE, DA MU MALO “PRICRE” IN “ZACRE” TISTE PIRHE SMRDLJIVE , PA DA POTEM VIDIMO KOLIKO SI GA BO ŠE UPAL VTIKATI V KAKO MLADO MESO … A SEM PRENASILEN ? Morda. Morda pa še premalo .

 • Valter BraniSlav

  Ce 11 letni decek ni ne musliman ne istospolen, potem ne gre za “sokantno posilstvo” temvec za nesporazum.