fbpx

Spalnico je opremil za gojenje konoplje

Foto: PU Ljubljana

20-letnik iz Domžal je v prostorih lastne spalnice gojil in preprodajal prepovedano drogo. Policisti so mu zasegli 500 gramov že pripravljene droge konoplje in nekaj predmetov, namenjenih gojenju omenjen rastline.

Policisti PU Domžale so na podlagi vseh zbranih obvestil pridobili odredbo pristojnega sodišča za hišno preiskavo v okolici Domžal. V četrtek so med hišno preiskavo odkrili posebej prirejen prostor v spalnici stanovanjske hiše, ki je bil namenjen za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje in okoli 500 g že pripravljene droge rastkine konoplje.

Hidroponično gojenje konoplje: Konoplja ni gojena v zemlji, temveč v mešanici peska, gramoza in žaganja. Pri tem se uporablja močno umetno svetlobo in toploto ter veliko vode, ki se ji dodajajo razne kemikalije. V takih pogojih konoplja raste in dozori hitreje in dá tudi do desetkrat večji pridelek kot konoplja, ki je gojena na prostem.

20-letniku so med drugim zasegli tudi več predmetov, namenjenih za gojenje prepovedane droge (luči, ventilatorji, stika, gnojila ipd.) ter »pvc-boksar«.

Policisti bodo zoper 20-letnika zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V. V.