fbpx

Policija potrdila nov incident v Ljubljani: Pijani migrant hotel pretepsti varnostnika

Foto: Facebook, Holidays' pub

Čeprav vlada še vedno trdi, da je za varnost odlično poskrbljeno – in migranti, ki prihajajo v državo, ne predstavljajo varnostne grožnje -, pa dogodki pričajo nasprotno. Le nekaj tednov po pretepu pred pubom Parlament in nedavnem nadlegovanju šolark na mestnem avtobusu, je migrant včeraj napadel varnostnika pred znanim pubom v centru Ljubljane. 

Včeraj ponoči je prišlo do novega incidenta. Pijan migrant, ki naj bi bil nedavno nameščen v azilnem domu, je napadel varnostnika pred Holidays’ pubom v centru Ljubljane. Najprej je varnostnika zmerjal, nato pa je želel izzvati pretep in se varnostnika lotil tudi fizično.

Da ni šlo le za navadno pijano govorjenje, priča podatek, da je morala pri incidentu posredovati policija. To so nam tudi potrdili. Kot so pojasnili na PU Ljubljana je varnostnik Maročanu, ki je v postopku mednarode zaščite prepovedal vstop v lokal, s čimer se Maročan ni strinjal in ni upošteval navodil varnostnika, zato je moral ta poklicati policijo in ga na silo pridržati.

Vedno pogostejši napadi v Ljubljani
Gre sicer že za četrti incident, povezan z migrati, ki se je v zadnjem mesecu zgodil v Ljubljani. Konec februarja je skupina opitih migrantov iz Iraka že zantila pretep pred pubom Parlament, kjer je prav tako morala posredovati policija. Le nekaj dni kasneje so pijani Afganistanci vdrli v sobo drugega Afganistanca in ga tako hudo pretepli, da so ga morali odpeljati z rešilcem.

Očitno pa varnost ni zagotovljena niti sredi belega dne. Kot je pred dnevi javno povedala starejša gospa, naj bi migranti nadlegovali mlade deklice tudi na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa.

Cerar se še vedno slepi: strah je nepotreben
Vlada pa ob vsem tem še vedno pravi, da je za varnost odlično poskrbljeno, da se nimamo ničesar bati, in napada vse tiste, ki opozarjajo na nevarnosti. Miro Cerar je celo dejal, da določeni ljudje sejejo nepotreben strah zgolj za nabiranje političnih točk ter da sejejo nestrpnost s pozivanjem na nekakšna ”hujskaška zborovanja”.

M. G.