fbpx

Spet nasilni izgredi pred tovarno Rog

Nekdanja tovarna Rog v Ljubljani. Foto: Ž. K.

Pred zapuščeno tovarno Rog je v petek pred polnočjo prišlo do nasilnih incidentov, v katerih so bili udeleženi tudi tako imenovani uporabniki tovarne Rog, tj. pripadniki različnih skrajnolevičarskih skupin.

Po poročanju Radia Slovenija, ki se sklicuje na skrajnolevičarske skupine, ki so zasedle kompleks zapuščene tovarne Rog, je tako imenovane uporabnike tovarne Rog napadla skupina 20 do 30 ljudi. Policija je danes potrdila, da je zaradi kršenja javnega reda in miru posredovala pred nekdanjo tovarno Rog in aretirala šest ljudi, starih med 17 in 20 let. Polnoletne so pridržali, mladoletnike pa so predali staršem.

Po podatkih policije je bil v incidentu lažje ranjen en človek, ki je padel pri umikanju. Policija za zdaj nima podatkov, da bi zaradi pretepa še kdo iskal zdravniško pomoč.

V zapuščenem kompleksu tovarne koles Rog – ta je v lasti MOL, ki pa hoče kompleks porušiti – naj bi bilo okoli 150 “uporabnikov tovarne Rog”. Ti “uporabniki” so znani po različnih skrajnolevičarskih akcijah, med drugim so februarja letos na Kotnikovi ulici grozili z nasiljem ljudem, ki so pred azilnim domom protestirali proti sprejemanju migrantov.

M. P.