fbpx

Sramota: Podžupan Kopra pijan vozil v nasprotno smer po avtocesti; je že odstopil

Patrik Peroša je v noči na četrtek po poročanju Primorskih novic močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov po primorski avtocesti v nasprotno smer. Foto: facebook

Koprski podžupan Patrik Peroša je v noči na četrtek po poročanju Primorskih novic močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov po primorski avtocesti v nasprotno smer. V Kozini so ga pričakali policisti, mu odvzeli vozniško dovoljenje in bi ga pridržali, če ga ne bi domov odpeljala njegova žena. Peroša je že ponudil odstop in župan ga je sprejel.

Peroša, ki ga je koprski župan Aleš Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, s katerega bi moral ob skrbi za šport tudi sam promovirati zdravo in odgovorno življenje, je v noči na četrtek pijan s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi, ko je ugotovil napako, se je vrnil do razcepa kar v napačno smer, od Razdrtega pa je vožnjo nadaljeval po napačni smeri vse do Kozine, kjer so ga po pisanju časnika pričakali policisti.

Alkotest je po navedbah časnika pokazal, da je bil Peroša pijan, saj je v izdihanem zraku bilo 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola.

Župan Bržan pa je napovedal, da se bo s podžupanom pogovoril in nato ustrezno ukrepal. “Kakšni so postopki v takšnih primerih, pa se ve,” je dejal za Primorske novice in na vprašanje, ali to pomeni razrešitev, odgovoril pritrdilno. Z dogodkom je Bržan občane seznanil tudi na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook. Kot je zapisal, je Peroša naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mu je v petek ponudil odstop s položaja podžupana.

Demokracija.si