Neverjetna zgodba pogrešanega Matica: Našli so ga utrujenega in obnemoglega

Foto: RK Maribor Branik

Dopoldan je v javnosti odmevala zgodba o pogrešanem 21-letnem rokometašu Maticu Verdinku. Medtem ko je njegov rokometni klub na spletu že objavil informacijo, da so Matica že našli, policija o tem še ni vedela ničesar in je medije opozorila, da iskalna akcija še vedno intenzivno poteka. Zdaj je tudi s strani policije le prišla potrditev, da so Matica vendarle našli.

Matic je bil sicer pogrešan od petka od približno 5. ure zjutraj. Ob nedavnih izginotij mladih fantov, ki so v zadnjem času pretresala Slovenijo, je stekla intenzivna iskalna akcija, policija pa je nekaj po 14. uri sporočila, da so pogrešanega 21-letnika našli.

Več policistov ga je danes na podlagi pridobljenih podatkov iskalo na območju Svetine. V iskanju so se celjskim policistom pridružili tudi vodniki službenih psov ter sorodniki pogrešanega in domačini. Nekaj po 14. uri so policisti pogrešenega našli na hribu Plahuta, na območju Svetine, so sporočili s PU Celje.

Matic je bil sicer vidno utrujen in obnemogel. Policisti bodo potem, ko ga bo pregledal zdravnik, z njim opravili razgovor.

Šokantno: Tokrat pogrešani 21-letni Matic je slovenski rokometaš. Ste ga videli? 1

Matic je v torek odigral prijateljsko tekmo z Mariborom proti slovenski mladinski reprezentanci. Bil je tudi na seznamu slovenske članske reprezentance, a se nato na seznam devetnajsterice, ki je odpotovala na kvalifikacijski turnir na Švedsko, ni uvrstil.

B. O., A. D.