fbpx

Stefan Cakić ne priznava krivde za uboj Gašperja Tiča: “Z gotovostjo lahko rečem, da sem jaz gospodu Tiču vzel življenje, sam sem nož izročil policistu.”

Stefan Cakić (foto: Nova24TV)

“Globoko obžalujem, da je Gašper Tič izgubil življenje, čeprav ga nisem dobro poznal, sem ga zelo spoštoval,” se je na današnjem predobravnavnem naroku izrekel Stefan Cakić, obtoženi uboja igralca Tiča. V zagovoru je dejal, da mu ni želel smrti. “Prepričan sem, da bom posledice nosil celo življenje. Z gotovostjo lahko rečem, da sem jaz gospodu Tiču vzel življenje. Sam sem nož izročil policistu.” Stefan Cakić krivde ni priznal, kot je pojasnil, je edini razlog ta, da mu ni želel vzeti življenja in mu ni privoščil smrti. “Ob tej priložnosti svojcem izrekam globoko sožalje,” je še dejal. Glavna obravnava bo 30. januarja, javnost bo izključena s sojenja.

Okrožna državna tožilka Tamara Gregorčič je na podlagi izvedeniškega mnenja Cakiću očitala, da je bil v času uboja zmanjšano prišteven zaradi velike količine popitega alkohola in zaužitega kokaina ter osebnostne motnje podrejanja vplivnim, močnim starejšim osebam.

Družino pokojnega Gašperja Tiča so na sojenju zastopali kar trije odvetniki. Eden od odvetnikov David Sluga je dejal, da je bil Cakić po njegovem polno prišteven.

Cakić naj bi igralca zabodel v noči na 18. junij lani. Policija ga je prijela dan pozneje in odtlej je v priporu. Okrožna tožilka Gregorčičeva je obtožnico vložila že avgusta lani, a se je Cakićev zagovornik Gorazd Fišer pritožil, neuradno zato, ker v fazi preiskave v zadevo niso vključili psihiatra. Po tem, ko je svoje mnenje podal še izvedenec psihiatrične stroke, je tožilstvo na začetku decembra vložilo novo obtožnico. Cakiću očita uboj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Grozi mu od pet do 15 let zapora. Glavna obravnava bo 30. januarja, javnost pa bo izključena s sojenja.

C. Š.