fbpx

Števec prijetih ilegalnih migrantov se je od ponedeljka do danes ustavil pri točno 100!

Fotografija je simbolična (Foto: Fb)

Policisti so imeli tudi v začetku tega tedna polne roke dela z migranti, do zdaj pa se je števec ustavil pri točno 100 prestreženih migrantih. O nezakonitih prehodih meje tako poročajo s policijskih postaj z območij PU Ljubljana, PU Celje, PU Maribor, PU Novo mesto in PU Koper.

Policisti Policijske postaje Gorišnica z območja PU Maribor so 25. junija ob 16. uri v kraju Korenjak prijeli državljana Alžirije in Libije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom. Tudi s Policijske uprave Celje poročajo o nelegalnih migrantih, na območju Kunšperka so jih v torek popoldne, pri železniškem mostu čez reko Sotlo, izsledili kar 31! Ilegalci naj bi bili državljani Afganistana, 22 jih je zaprosilo za azil in so jih namestili v azilni dom, 9 jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Največ dela z ilegalci so imeli policisti koprske policijske uprave, ujeli so jih kar 45!
Na območju PU Koper so policisti v obdobju od ponedeljka do danes, do 6. ure, obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 33 oseb, policisti PP Kozina 8 oseb, policisti PP Koper 3 osebe in policisti PPIU Koper 1 osebo. Po končanih postopkih so 36 tujcev vrnili hrvaškim varnostnim organom, 9 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. Od obravnavanih oseb jih je takšnih z bangladeškim državljanstvom največ, kar 29, ujeli pa so še devet Irancev, pet Pakistancev ter po enega Afganistanca in Indijca.

Foto: STA

Ilegalci obremenjevali tudi ljubljansko in novomeško policijsko upravo, ujeli celo Kubance!
S PU Ljubljana sporočajo, da so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 12 tujcev (državljane Eritreje in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Kozarišče in na območju Ljubljane. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Na območju novomeške policijske uprave so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. in 26. junijem na območju krajev Velika Dolina, Rigonce in Veliki Cerovec izsledili in prijeli po tri državljane Pakistana, Egipta in Kube ter državljana Črne Gore, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

J. Ž.