Števec prijetih ilegalnih migrantov se je od ponedeljka do danes ustavil pri točno 100!

Fotografija je simbolična (Foto: Fb)

Policisti so imeli tudi v začetku tega tedna polne roke dela z migranti, do zdaj pa se je števec ustavil pri točno 100 prestreženih migrantih. O nezakonitih prehodih meje tako poročajo s policijskih postaj z območij PU Ljubljana, PU Celje, PU Maribor, PU Novo mesto in PU Koper.

Policisti Policijske postaje Gorišnica z območja PU Maribor so 25. junija ob 16. uri v kraju Korenjak prijeli državljana Alžirije in Libije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom. Tudi s Policijske uprave Celje poročajo o nelegalnih migrantih, na območju Kunšperka so jih v torek popoldne, pri železniškem mostu čez reko Sotlo, izsledili kar 31! Ilegalci naj bi bili državljani Afganistana, 22 jih je zaprosilo za azil in so jih namestili v azilni dom, 9 jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Največ dela z ilegalci so imeli policisti koprske policijske uprave, ujeli so jih kar 45!
Na območju PU Koper so policisti v obdobju od ponedeljka do danes, do 6. ure, obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 33 oseb, policisti PP Kozina 8 oseb, policisti PP Koper 3 osebe in policisti PPIU Koper 1 osebo. Po končanih postopkih so 36 tujcev vrnili hrvaškim varnostnim organom, 9 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. Od obravnavanih oseb jih je takšnih z bangladeškim državljanstvom največ, kar 29, ujeli pa so še devet Irancev, pet Pakistancev ter po enega Afganistanca in Indijca.

Foto: STA

Ilegalci obremenjevali tudi ljubljansko in novomeško policijsko upravo, ujeli celo Kubance!
S PU Ljubljana sporočajo, da so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 12 tujcev (državljane Eritreje in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Kozarišče in na območju Ljubljane. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Na območju novomeške policijske uprave so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. in 26. junijem na območju krajev Velika Dolina, Rigonce in Veliki Cerovec izsledili in prijeli po tri državljane Pakistana, Egipta in Kube ter državljana Črne Gore, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

J. Ž.

 • stajerc5

  Ja, super, sedaj cakam se na prve iz Nove Gvineje in Nove Zelandije!

 • Ahoj

  Šarec in Poklukar poglejta Orbana kkao se zavaruje državo.

  • stane

   Ta dva sta placana od Sorosa,OZN in UNHCR,zlocinskih organizacij,da unicujejo lasten narod,ker zelijo imeti vse brez meja,brez nacionslnih drzav. Skratka,potrebno je vse uniciti,pobiti,da pride do nove svetovne ureditve. Evropi in se posebej levicarjem jr v sedanji Evropi prelepo. Morajo izmisliti nekaj drugega. Pomuslimaniti vse na silo.
   IMAMI so po veliki noci v Evropo poslali 400 radikalnih IMAMOV,da radikalizirajo svoje zlocinske brate v unicevanju Evropskega cloveka,civilizacije. Pa saj sami povedo in pokazejo po kaj so prisli. Evropski clovek se pac ne zbrihta,da bi se tem zlocinskim hordam in domacim izdajalcem uprl. Bojijo se lastnega represivnega aparata,ki ga vodijo levicarji,za velik denar. DENAR IN MOKRE SANJE IZDAJALSKIH LEVICARJEV JE PROBLEM. Z DEMONSTRACIJAMI,RAZNIMI PROTESTI IN VOLITVAMI SE NE BO DALO NAREDITI NIC. AGRESIJA ZAHTEVA KONTRA AGRESIJO,DRUGACE BOMO UNICENI. LEVICARJI IN RADIKALNI MUSLICI POZNAJO SAMO NASILJE TO JIM JE TREBA DATI. KDAJ JE PA SE BIL NAPADALEC UBOGI?
   KLIN SE S KLINOM IZBIJA. DRUGE RESITVE NI.

 • Tomaz

  29 bangladescev zalutalo v Slovenijo , v Dalmaciji pa cakajo na nove kelnarne pa sobarje treba FlixBus poslat da jih v Split odpelje

 • Mojca pokraculja

  Kdaj se bo strgalo policistom? Saj drugega ne počnejo kot sodelujejo v kriminalni raboti politike, ki zahteva krsenje in neupostevanje zakonodaje. Ma kaksen azil za Alžirce, Pakistance, Indijce, Kubance je tam vojna?
  Policisti, sodnik Radonjic je zbral pogum in razkrinkal kriminal na sodiscu, kdaj ga boste vi? Je “beli kruhek” toliko vreden da ste tiho?

 • branči

  dva policista obravnavata umor in morata pisati zapisnik: “ti, kako se že napiše frankolovsko naselje?” “ne vem, nesiva truplo na vič, to pa znam napisati!” policijska taxi služba za direkt v azilni dom, deluje kot namazana! pa naj še kdo pokljukarju očita nesposobnost!

  • stane

   Zelo je sposoben za unicevanje Slovenstva in vsega kar je povezanega s tem.
   Narod pa klece plaznisko,hlapcevsko tiho.
   V sluzbi slisim; saj so ubogi,pomagati jim je treba!
   Moj odgovor; pomagaj jim,se zeno in hcerko jim daj,bumbar neumni. Jutri bos pa ostal brez glave. Cudno me pogleda in odpeketa v svoj pretirani humani zblojeni svet. NERAZGLEDANOST U B I J A!

 • RATATA

  Qrba, te zapečence islamistične spuščajo not, brazilske plesalce so pa oglobil, ker niso pri sebi imeli osebnih izkaznic!

  • ZatonMesecnikov

   Slovenski birokrat se spravi na tistega, na katerega se lahko. Tistega, ki ima naslov, ime priimek, dokument, davčno številko TRR.

   Tisti ki nima nič od tega, ima mir pred slovenskim birokratom…

  • stane

   Sodisce jih je oprostilo.

   • RATATA

    Vem, toda imelo so nepotrebno sranje! To se tako ne dela!

    • stane

     Drzi! Imas prav!

 • ZatonMesecnikov

  Pozimi bo tega manj, si pravijo levičarji….

 • Zombi Gartner

  Obogi ljudje, ki so nasedli tem evropskim političnim svimjam.
  Te svinje naj pocrkajo čim prej.

 • pajot

  Čudo,prečudno. Iz Amerike pa noče nobeden prebegnit,čeprav imajo fašista na oblasti. Ubogi levičarski demokrati. Kako morajo trpet.

  • stane

   Eni ne znate prepoznati,
   Kaj je dobro in kaj slabo za narod.
   Samo jaz,samo jaz in nihce vec.
   Imam taksnega sodelavca-psihopata. Zelo tezek tip. Taksni se se niso razvili v normalnega cloveka. In se nikoli ne bodo!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!