fbpx

Število migrantov v Sloveniji se iz dneva v dan povečuje: V zadnjih dveh dneh so policisti prijeli 17 migrantov – dva so našli med tovorom v tovornjaku!

Fotografija je simbolična.

Nezakonitim prehodom slovenske državne meje ni videti konca. Vsak dan iz vseh strani kapljajo nove “obogatitve”, za katere vsak mesec, za vsakega posebej, davkoplačevalci plačamo nastanitev, hrano in žepnino – nekaj manj kot dva tisoč evrov. V torek in sredo je mejo ilegalno prestopilo 17 migrantov: pet jih je preplavalo Kolpo, dva pa sta se poskusila izmakniti mejni kontroli v tovornjaku.

V torkovih jutranjih urah so metliški policisti pri Drašičih izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, državljana Tunizije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Črnomelj so pri kraju Bojanci med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli tri državljane Pakistana. Migranti so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Dva migranta sta mejo skušala prečkati skrita med tovorom
Policisti Postaje mejne policije Obrežje so prav tako v torek ob pregledu tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli dva državljana Nigerije, ki sta se, skrita med tovorom, skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so migranta predali hrvaškim varnostnim organom.

Tovornjak, v katerem sta se skrivala dva migranta, ki sta želela prečkati slovensko mejo.

Preplavati reko Kolpo je že znan način ilegalnega prehoda za migrante
V Vinici pa so v sredo črnomaljski policisti v jutranjih urah izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo tako, da so preplavali reko Kolpo. Tudi oni so zaprosili za mednarodno zaščito in bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Kot smo že poročali, se domačini ob Kolpi pritožujejo nad vse večjim številom prihodov ilegalnih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo. Nekateri naj bi prihajali s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov.

Migranti pred Kolpo. Foto: Nova24TV.

Podatki iz prejšnjih tednov:
  • Med 6. in 9. aprilom so policisti izsledili in prijeli 14 migrantov, gre za državljane Libije, Pakistana, Alžirije, Sirije in Maroka.
  • Med 14. in 16. aprilom so prijeli kar 59 ilegalnih migrantov, med njimi največ državljanov Alžirije, Maroka, Sirije in Pakistana.
  • Med 20. in 22. aprilom so prijeli 14 migrantov, državljane Alžirije, Pakistana in Tunizije.

A. G.